Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Aamulehden sunnuntaiuudistus tuo lehteen kaksi tabloid-osaa

Aamulehden sunnuntaiuudistus tuo lehteen kaksi tabloid-osaa

KUSTANNUS OY AAMULEHTI          LEHDISTÖTIEDOTE 13.2.2006
 
Aamulehden sunnuntaiuudistus tuo lehteen kaksi tabloid-osaa
 
Aamulehti uudistaa sunnuntainumeronsa perusteellisesti 12. maaliskuuta alkaen. Lukijat saavat perinteisen päälehden mukana kaksi esipainettua Sunnuntai-osaa, jotka ovat nimeltään Asiat ja Ihmiset. Sivukooltaan ne ovat leikattuja tabloideja.
 
Ratkaisu on uusi ja ainutlaatuinen suomalaisessa sanomalehdistössä.
 
–Haluamme, että sunnuntain lehti eroaa arkilehdestä ja on entistä monipuolisempi. Viikonloppuna ihmisillä on aikaa pohdiskella lukemaansa. Siksi tarjoamme heille punnittua tietoa ja keskustelun aiheita, mutta myös kasvoja, nimiä ja tapahtumia, Aamulehden vastaava päätoimittaja Matti Apunen sanoo. Hän laskee uudistuksen tuovan lehteen vuodessa noin 600 sivua lisää luettavaa.
 
Asiat-osa rakentuu fakta-artikkeleista, reportaaseista ja tositarinoista. Mukana on politiikkaa, kulttuuria ja tiedettä. Mielipideaineisto ja keskustelu pääsevät esille laajasti.
 
Ihmiset-osa on visuaalinen viihdejulkaisu. Tähtenä on joka viikko joku julkisuuden henkilö. Toimitus kiertää myös katsastamassa lukijoiden vapaa-ajan viettoa. Samoin käsitellään perheen ja parisuhteen kysymyksiä. Mausteena on yllätyksiä, kilpailuja, älyjumppaa ja sarjakuvia.
 
Apunen tähdentää, ettei Sunnuntain muuttuminen tabloidiksi merkitse Aamulehden muiden osien sivukoon vaihtamista. Päälehdessä iso sivu eli broadsheet säilyy.
 
Molempiin Sunnuntai-osiin ja perjantaisin ilmestyvään viikonloppuliite Valoon myydään uudenlaisia mainospaikkoja ja -moduleita. Ilmoitus voi olla esimerkiksi kolmion tai L-kirjaimen muotoinen. Sunnuntain perheilmoitukset julkaistaan Ihmiset-osassa.
 
Uudistuksen yhteydessä Aamulehden Koti ja asuminen -aineisto ja asuntokaupan ilmoitukset siirtyvät 11. maaliskuuta alkaen lauantain lehteen. Asuntoa etsiville jää näin enemmän aikaa valmistautua sunnuntain esittelyihin.
 
Lisätiedot:
Vastaava päätoimittaja Matti Apunen, puhelin 040-768 8778
Mediamarkkinoinnin johtaja Juha-Petri Loimovuori, puhelin 0500-511 036
Sunnuntain tuottaja Matti Posio, puhelin 040-771 7828
 
Kuvia osoitteessa http://www.almamedia.fi/kuvapankki
  • Julkaistu: 13.2.2006, 13:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli