Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Medialle uudet markkinapaikat Kiovaan ja Tallinnaan

Alma Medialle uudet markkinapaikat Kiovaan ja Tallinnaan

ALMA MEDIA OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE 10.2.2006, KLO 10.00            1(1)
 
ALMA MEDIALLE UUDET MARKKINAPAIKAT KIOVAAN JA TALLINNAAN
 
Alma Media laajentaa luokiteltuun ilmoitteluun liittyvää liiketoimintaansa Suomen taloutta nopeammin kasvaville lähialueille. Yhtiö on ostanut enemmistön Tallinnasta toimivasta käytettyjen autojen kauppaan erikoistuneesta markkinapaikasta sekä perustanut Kiovaan City24-kiinteistöportaaliyhtiön.
 
Tallinnan alueella internetpenetraatio on jo Suomen tasoa. Alma Media on ostanut 80 %:n enemmistöosuuden Tallinnassa toimivasta AS Autoinfosta, joka ylläpitää käytettyjen autojen autoinfo.ee-markkinapaikkaa. Portaalin tekniikan kehittänyt ja ylläpidosta vastaava Cream International jatkaa yhtiön vähemmistöosakkaana 20 %:n osuudella.
 
Alma Media osti tammikuussa 2005 Tallinnassa toimivan City.24.ee:n ja avasi vuoden 2005 aikana uudet City.24-markkinapaikat Latvian pääkaupunkiin Riikaan ja Liettuan pääkaupunkiin Vilnaan. Vuoden aikana Tallinnan City.24.ee:n liikevaihto kasvoi yli 60 % ja myös Latvian ja Liettuan yhtiöiden toiminta on käynnistynyt hyvin.
 
Baltian hyvien kokemusten perusteella Alma Media on päättänyt laajentaa kiinteistöihin erikoistuvaa markkinapaikkaliiketoimintaa Ukrainan pääkaupunkiin Kiovaan. Ukrainan väkiluku on noin 48 miljoonaa, joista Kiovassa asuu 2,7 miljoonaa. Kiovaan on perustettu TOB City24 -niminen yhtiö, joka käynnistää myöhemmin keväällä kiinteistöjen markkinapaikan. Palvelu perustuu Baltiassa kehitettyyn tekniseen alustaan. Alma Media omistaa yhtiöstä 70 % ja loppuosa on yhtiön avainhenkilöiden omistuksessa.
 
Markkinapaikat-liiketoiminta raportoidaan tästä lähtien jaoteltuna kotimaan toimintoihin ja kansainvälisiin toimintoihin. Kotimaantoimintojen liikevaihto on tänä vuonna vajaat 20 miljoonaa euroa. Markkinapaikkojen kansainvälisten toimintojen liikevaihto on tänä vuonna yli miljoona euroa ja tulosvaikutus  negatiivinen. Koko Markkinapaikat-liiketoiminnan kannattavuus paranee edellisestä vuodesta.
 
Lisätietoja:
Raimo Mäkilä, Markkinapaikkojen johtaja, puhelin 010 665 5802 tai 040 546 1892
 
http://www.autoinfo.ee
http://www.city24.ee
http://www.city24.lt
 
JAKELU: Helsingin Pörssi, keskeiset tiedotusvälineet
  • Julkaistu: 10.2.2006, 11:00
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli