Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Kauppalehdeltä uudenlainen mobiilipalvelu älypuhelimiin

Kauppalehdeltä uudenlainen mobiilipalvelu älypuhelimiin

ALMA MEDIA OYJ     LEHDISTÖTIEDOTE 8.6.2005 KLO 9.00
 
Kauppalehdeltä uudenlainen mobiilipalvelu älypuhelimiin
 
Puhelimeen ladattava Kauppalehti Mobiili+ sovellus tarjoaa käyttäjälleen tuoreet talousuutiset ja pörssitiedot täysin uudenlaisessa, helppokäyttöisessä ja nopeasti selattavassa muodossa. Palvelu toimii kaikissa Nokian älypuhelimissa ja uusimmissa Communicatoreissa.
 
Puhelimeen ladattavan Kauppalehti Mobiili+ sovelluksen avulla käyttäjä saa uusimmat uutiset ja pörssitiedot matkapuhelimeensa. Palvelusta voi maksutta lukea päivän tärkeimmät talousuutiset ja tiivistelmän Kauppalehdestä. Palvelu sisältää myös Helsingin Pörssin viivästetyt kurssitiedot, indeksit sekä pörssi-, valuutta- ja korkokatsaukset.
 
Mobiili+ palvelun etuina ovat helppokäyttöisyys ja nopeus. Uudenlaisen käyttöliittymän avulla liikkuminen palvelussa on helppoa. Sivuja selataan vasemmalta oikealle navigaatio-näppäimen avulla. Tiedot ladataan kerralla puhelimeen, jonka jälkeen niitä voi selata puhelimessa vapaasti ilman tiedonsiirtoveloitusta. Uusimmat tiedot voi käydä päivittämässä puhelimeensa halutuin väliajoin. Wap-sivuihin ja mobiileihin internet-palveluihin verrattuna selailu on nopeaa, kun yksittäisten sivujen lataamiseen ei mene aikaa. Kauppalehti Mobiili+ toimii Nokian älypuhelimissa, kuten 6600 ja 6630, sekä uusissa 9300 ja 9500 Communicator-laitteissa.
 
Palvelusta pääsee myös Kauppalehden muihin mobiilipalveluihin, joiden kautta käytettävissä ovat mm. reaaliaikaiset osakekurssit. – Näin uusi palvelu myös kokoaa kaikki aiemmat mobiilipalvelumme yhteen helppokäyttöiseen käyttöliittymään, kertoo apulaisjohtaja Markku Kiuru Kauppalehdestä. Kauppalehden ensimmäinen mobiilipalvelu, kurssitietojen haku tekstiviestinä, avattiin jo vuonna 1998. Muita palveluja ovat wap-sivusto sekä internet-sivut langattoman yhteyden omaaville mobiililaitteille kuten kämmenmikrot ja Nokia Communicator.
 
Mobiili on myös media
 
Mobiili+ tuo jälleen uuden jäsenen Kauppalehden monimediaperheeseen.  – Ajasta ja paikasta riippumattomien palveluiden kehittäminen on osa strategiaamme. Haluamme tuoda laadukkaan ja ajantasaisen taloustiedon käyttöön kaikkiin kanaviin. Haluamme jatkossa tarjota palvelusta kanavan myös yhteistyökumppaneiden palveluille, sanoo Markku Kiuru. Lehden ja mobiilipalvelujen lisäksi Kauppalehden talousuutisia voi seurata mm. televisiosta, radiosta ja digitekstikanavalta.
 
Mobiili+ palvelun käyttäjä saa ensimmäisenä nähtäväkseen mainoksen, jonka jälkeen palvelun etusivu aukeaa.   – Näin Mobiili+ tuo myös mainostaja-asiakkaillemme uuden kanavan edelläkävijäkohderyhmän tavoittamiseen. Ensimmäistä kertaa mobiilimainontakin voi olla näyttävää. Mainostajan käytössä on nyt koko puhelimen näytön tila, kuvailee Markku Kiuru.
 
Kauppalehti Mobiili+ on toteutettu suomalaisen Sendandsee Oy:n mobiilijulkaisujen tekemiseen kehittämällä MobiPrint-työkalulla. – Työkalulla on toteutettu useita pienempiä mobiililehtiä, mutta Kauppalehden palvelu on laajin ja ensimmäinen jatkuvasti päivitettävään informaatioon perustuva julkaisu, kertoo Sendandseen COO Jorma Kario. Sovellus perustuu älypuhelinten Symbian-käyttöjärjestelmään.
 
Lisätiedot:
Kauppalehti, apulaisjohtaja Markku Kiuru, puh. 040-732 1882, markku.kiuru@kauppalehti.fi
Sendandsee Oy, COO Jorma Kario, puh. 0400-475 311, jorma.kario@sendandsee.com
 
Painokelpoinen kuva palvelusta: http://www.almamedia.fi/kuvapankki)
 
Kauppalehti Mobiili+ palvelun tilaus: lähetä tekstiviestinä hakusana KLPLUS numeroon 16111 (Sonera, Elisa, DNA, Tele Finland, normaalin tekstiviestin hinta). Vastausviestinä saat asennuslinkin, jonka avulla palvelu ladataan puhelimeen. Palvelun käyttö ja lataaminen on maksutonta (lataaminen tiedonsiirtomaksun hinnalla). Palvelu toimii puhelinmalleissa Nokia 3230, 3650, 3660, 6260, 6600, 6610, 6620, 6630, 6670, 6680, 6681, 6682, 7610, 7650, 9300, 9500, N-Gage, N-Gage QD ja Siemens SX1. Palvelun käyttöä ja latausta varten tarvitaan gprs-yhteys sekä liittymäkohtaiset internet- ja wap-asetukset.
 
Alma Median Kauppalehti-ryhmä on erikoistunut taloudellisen informaation tuottamiseen. Ryhmä jakaa talousinformaatiota lehdissä, internetissä, television ja radion välityksellä sekä mobiililaitteisiin. Ryhmään kuuluvat Kustannusosakeyhtiö Kauppalehti, Balance Consulting Oy, Baltic News Service ja Lehdentekijät-ryhmä sekä osakkuusyhtiöinä Talentum Oyj (31,1 %).
  • Julkaistu: 8.6.2005, 11:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli