Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Kauppalehti avasi digitekstisivut

Kauppalehti avasi digitekstisivut

ALMA MEDIA OYJ   LEHDISTÖTIEDOTE 14.2.2005, 8:30
  
Kauppalehti avasi digitekstisivut
 
Kauppalehti on avannut uutisia ja pörssitietoja sisältävät digitekstisivut MTV3 Tekstikanavalle. Digitekstisivuja voi käyttää kaikilla MHP-ominaisuuden omaavilla digisovittimilla.
 
Kauppalehti on avannut digitekstisivut MTV3 Tekstikanavan digitekstipalveluun eli MTV3 Digitekstiin. Kauppalehden digitekstisivuille pääsee MTV3 Digitekstin sisältöpalveluvalikosta ja sivulta 160.
 
Sivuilta voi lukea päivän tärkeimmät talousuutiset, tiivistelmän päivän Kauppalehden uutisista sekä Online-uutisotsikot. Palvelu sisältää myös Helsingin Pörssin viivästetyt osakekurssit, indeksit sekä tiedot päivän vaihdetuimmista ja eniten nousseista ja laskeneista osakkeista. Lisäksi käytössä ovat viimeisimmät valuutta- ja korkokatsaukset sekä tulevien taloustapahtumien kalenteri.
 
Digitekstipalvelua voi käyttää kaikilla markkinoilla olevilla MHP-ominaisuuden omaavilla digisovittimilla. MHP-vastaanotin (Multimedia Home Platform) mahdollistaa vuorovaikutteisten palvelujen käytön.
 
Digitekstipalvelu on Kauppalehden monimediaperheen uusin jäsen. – Digitaalisten palveluiden kehittäminen on luonteva osa Kauppalehden monimediaa. Haluamme tuoda laadukkaan ja ajantasaisen taloustiedon käyttöön kaikkiin kanaviin, kertoo Kauppalehden päätoimittaja Eero Tuomisto.
– Digitaalisten palvelujen avulla haluamme tuoda uusia mahdollisuuksia myös mainostaja-asiakkaillemme, jatkaa apulaisjohtaja Markku Kiuru. Muita Kauppalehden medioita ovat mm. Kauppalehti Optio, Extra ja Presso -lehdet, Kauppalehti Online sekä Kauppalehden talousuutiset televisiossa, radiossa ja tekstikanavalla.
 
MTV3 Digiteksti on digitaalisessa DVB-T-verkossa lähetettävien MTV Oy:n tv-kanavien (MTV3, MTV3+, Subtv) lisäpalvelu. MTV3 Digiteksti on monipuolinen media, joka tarjoaa uutisia ja mm. MTV3-kanavan tv-ohjelmiin liittyviä sisältökokonaisuuksia, viihdettä sekä uusia mahdollisuuksia mainostajille. Perinteisen banner-näkyvyyden lisäksi kanavalla voidaan toteuttaa esimerkiksi mainostajien omia sivuja eli minisaitteja.
– Kauppalehden tuottama taloussisältö tuo digitekstipalveluun merkittävän lisäyksen, kertoo tekstipalveluista vastaava apulaisjohtaja Kimmo Sinkko MTV Oy:stä.
 
Digiteksti on perinteistä teksti-tv:tä monipuolisempi
 
Digiteksti on perinteisen tekstitelevision monipuolisempi ja helppokäyttöisempi muoto. Sivuilla on tekstin lisäksi kuvia, grafiikkaa ja linkkejä. Sivulta toiselle voi sivunumeroiden lisäksi siirtyä myös linkkien avulla samaan tapaan kuin internetissä.  
 
Digitekstipalvelut perustuvat kansainväliseen vuorovaikutteisten palveluiden MHP-standardiin. Digitekstipalvelujen käyttöön tarvittavia MHP-standardin mukaisia digisovittimia on käytössä maassamme noin 30 000 kotitaloudessa. MTV3:n arvion mukaan MHP-laitteiden kysyntä kiihtyy vuoden 2005 aikana. Digitaalisten tv-palveluiden jakeluverkon piirissä on jo noin 94 prosenttia suomalaisista.
 
  • Julkaistu: 14.2.2005, 09:30
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli