Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Radio Nova ostaa Sävelradion Jantonilta ja Keski-Uusimaalta

Radio Nova ostaa Sävelradion Jantonilta ja Keski-Uusimaalta

ALMA MEDIA OYJ                       LEHDISTÖTIEDOTE 27.1.2005
                                                                  Julkaisuvapaa: Heti
 
 
RADIO NOVA OSTAA SÄVELRADION JANTONILTA JA KESKI-UUSIMAALTA
 
Alma Media -konserniin kuuluva ja Radio Novan toiminnasta vastaava Oy Suomen Uutisradio Ab ostaa Suomen Sävelradio Oy:n koko osakekannan.  Tällä hetkellä yhtiön omistavat Janton Oy (65%) ja Keski-Uusimaa Oy (35 %). 
 

Vuonna 1997  toimintansa aloittanut valtakunnallinen Radio Nova on Suomen suosituin kaupallinen radiokanava ja sen ohjelmisto on suunnattu nuorille aikuisille. Radio Novan mainostaja-asiakkaat ovat pääasiassa  valtakunnallisia brändi-mainostajia. Sen liikevaihto  vuonna 2004 oli yli 14 miljoonaa euroa ja yhtiön palveluksessa työskentelee 34 henkilöä.  Radio Nova tavoittaa viikoittain noin 1,7 miljoonaa suomalaista.

 
Suomen Sävelradio aloitti toimintansa nykymuodossaan  vuonna 1999. Sillä on yhteensä 18 lähetintä Etelä- ja Keski-Suomessa ja sen kuuluvuusalueella asuu noin 3.3 miljoonaa ihmistä. Sävelradion pääkohderyhmä on yli 35-vuotiaat aikuiset.  Yhtiön liikevaihto on noin 2 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa työskentelee 17 henkilöä. Sävelradio tavoittaa viikoittain noin 400 000 suomalaista.
 
Suomen Sävelradio jatkaa  toimintaansa entisellä nimellään ja pääosin nykyisellä ohjelmaprofiilillaan. Radio Novan toimitusjohtajan Petri Mannisen mukaan  kaupan perusteena ovat synergiaedut, sillä Suomen Sävelradio täydentää hyvin Radio Novan kuuntelijaprofiileja.  Kaupan jälkeen voimme palvella entistä paremmin mainostaja-asiakkaitamme laajentaessamme kuulijakuntaamme kokonaan uudella kanavalla. Kumpikin radio jatkaa toimintaansa tunnetuilla nimillään ja taloudelliset synergiaedut syntyvät mm. markkinoinnin, mediamyynnin ja hallinnoinnin tehostumisesta.
 
  • Julkaistu: 27.1.2005, 15:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli