Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Media selvittää mahdollisuudet televisiotoiminnan toimialajärjestelyihin

Alma Media selvittää mahdollisuudet televisiotoiminnan toimialajärjestelyihin

ALMA MEDIA OYJ    PÖRSSITIEDOTE 22.12.2004, KLO 16.30
 
ALMA MEDIA SELVITTÄÄ MAHDOLLISUUDET TELEVISIOTOIMINNAN TOIMIALAJÄRJESTELYIHIN
 
Alma Media on selvittänyt syksyn 2004 ajan aktiivisesti eri vaihtoehtoja, kuinka se voi osallistua televisiotoiminnan mahdollisiin toimialajärjestelyihin Pohjoismaissa. Kun TV4 AB:n toimilupakysymys ratkesi tänään positiivisesti, Alma Median hallitus on päättänyt jatkaa aktiivisesti näitä selvityksiä.
 
Televisiotoimialalla on viime aikoina tapahtunut useita muutoksia. Alan digitalisoituminen ja analogisen lähetystoiminnan päättyminen alentavat toiminnan kustannuksia ja luovat televisiotoimijoille uusia ansaintamahdollisuuksia. Toimialajärjestelyt ovat myös alkaneet, mistä esimerkkejä ovat sekä Tanskan kaupallisen television TV2:n yksityistäminen, osakekaupat TV4 AB:n osakkeilla ja 21.12.2004 julkistettu Schibsted ASA:n ostotarjous Alma Median koko osakekannasta.
 
Alma Media on Pohjoismaiden johtava televisioyhtiö, joka omistaa Suomessa toimivan MTV Oy:n ja on Ruotsin TV4 AB:n suurin omistaja 23,4 prosentin omistuksella. Tänään Ruotsin hallitus on jatkanut TV4 AB:n analogista toimilupaa vuoden 2008 loppuun saakka.
 
Alma Mediassa on tutkittu mahdollisuuksia televisioliiketoiminnan toimialajärjestelyihin ja hallitus antoi 22.11.2004 pitämässään kokouksessa valtuutuksen toimivalle johdolle selvittää yhdessä Investointipankki Mandatum & Co.:n kanssa eri vaihtoehtoja, joilla Alma Median kaikkien osakkeenomistajien etu tulee parhaalla tavalla huomioiduksi mahdollisissa toimialajärjestelyissä.
 
 
Alma Media Oyj
 
Jakelu: Helsingin Pörssi, Keskeiset mediat
 
Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Juho Lipsanen Alma Media Oyj, p. 09 507 8715
Toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara, MTV Oy, p. 09 1500 565
Talousjohtaja Teemu Kangas-Kärki,Alma Media Oyj, p. 09 507 8703
Viestintäjohtaja Ahti Martikainen, Alma Media Oyj, p. 09 507 8514
  • Julkaistu: 22.12.2004, 17:30
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli