Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Media puoltaa Talentumin ja Editan omistusjärjestelyjä

Alma Media puoltaa Talentumin ja Editan omistusjärjestelyjä

ALMA MEDIA OYJ    PÖRSSITIEDOTE  22.12.2005 KLO 9.30
 
 
ALMA MEDIA PUOLTAA TALENTUMIN JA EDITAN OMISTUSJÄRJESTELYJÄ
 
Talentum Oyj ja Suomen Valtio Oyj ovat ilmoittaneet, että Talentum ostaa Edita Oyj:n osakekannan Valtiolta. Osana järjestelyä Alma Media myy omistamansa Acta Print Oy:n osakkeet Edita Oyj:lle. Talentum Oyj ostaa valtiolta Edita Oyj:n osakkeet osin uusilla osakkeilla, minkä seurauksena Alma Median omistus Talentum Oyj:stä laskee 31,1 %:sta 24,9 %:iin. Acta Printin omistusjärjestelyn kirjaukset pienentävät Alma Median vuoden viimeisen vuosineljänneksen liikevoittoa noin 3 milj. euroa. Alma Media saa järjestelystä 6,7 miljoonaa euroa pääomalainojen palautuksena vuoden 2005 alussa
 
Talentum Oyj ja Suomen Valtio ovat ilmoittaneet Editaa koskevista omistusjärjestelyistä. Ennen omistusjärjestelyjä Alma Media omistaa Edita Oyj:n tytäryhtiö Acta Print Oy:stä 36,0 % ja 31,1 % Talentum Oyj:stä. Osana järjestelyä Alma Media myy omistamansa Acta Print Oy:n osakkeet Edita Oyj:lle. Kauppaan liittyen Acta Printiin kohdistuvista sijoituksista tehdään vuodelle 2004 noin 3 miljoonan euron alaskirjaus.
 
Järjestelyn toteutuessa Alma Median omistusosuus Talentum Oyj:stä laskee nykyisestä 31,1 %:sta 24,9 %:iin, koska Talentum ostaa valtiolta Edita Oyj:n osakkeet osin rahalla ja osin emittoimalla uusia osakkeita.
 
Järjestely on Alma Median kassavirran kannalta positiivinen, sillä Alma Medialle palautuu järjestelyn yhteydessä pääomalainoja yhteensä 6,7 miljoonaa euroa. Pääomalainojen palautus tapahtuu vuoden 2005 puolella. Järjestelyt on määrä saattaa voimaan vuoden 2005 ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.
 
Alma Median toimitusjohtaja Juho Lipsanen on tyytyväinen ilmoitettuihin omistusjärjestelyihin. Yhdessä Talentum Oyj:stä ja Edita Oyj:stä tulee osiaan merkittävämpi yhtiö. -Uskon, että tämä järjestely on kaikin puolin uuden yhtiön, Alma Median ja Alma Median osakkeenomistajien edun mukainen, Lipsanen sanoo.
 
ALMA MEDIA OYJ
 
Ahti Martikainen
viestintäjohtaja
 
Lisätietoja:Toimitusjohtaja Juho Lipsanen p.09 507 8714, talousjohtaja Teemu Kangas-Kärki p.09 507 8703, viestintäjohtaja Ahti Martikainen p. 09 507 8514
 
Jakelu:Helsingin Pörssi, Keskeiset Mediat
 
  • Julkaistu: 22.12.2004, 10:30
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli