Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > ALMA MEDIA OYJ: KOLMANNEN NELJÄNNEKSEN LIIKEVOITTO YLI KAKSINKERTAISTUI

ALMA MEDIA OYJ: KOLMANNEN NELJÄNNEKSEN LIIKEVOITTO YLI KAKSINKERTAISTUI

ALMA MEDIA OYJ    PÖRSSITIEDOTE 4.11.2004 KLO 9.00
 
KOLMANNEN NELJÄNNEKSEN LIIKEVOITTO YLI KAKSINKERTAISTUI
 
Alma Media -konsernin liiketoiminta kehittyi kolmannella vuosinel­jänneksellä edelleen myönteisesti. Liikevoitto yli kaksinkertais­tui 1,6 milj. euron alaskirjauksista huolimatta 7,6 (3,3) milj. euroon. Tammi-syyskuun liikevaihto oli 337,2 (342,2) milj. euroa ja liikevoitto oli 28,7 (22,1) milj. euroa. Konserni pitää koko vuoden tulosarvion ennallaan.
 
– Broadcasting-liiketoimintaryhmän liikevaihto kasvoi kolmannella vuosi neljänneksellä 14,1 % ja liiketoimintaryhmän kannattavuus parani selvästi vertailujaksosta. Divisioonan liikevoitto kolmannelta kvartaalilta oli en­simmäisen kerran  positiivinen  sitten vuoden 1998.
 
– Alpressin mediamyynti kehittyi hyvin vaimeamman toisen neljän­neksen jälkeen. Iltalehden levikin markkinaosuus ja lehden kuusi­päiväinen levikki olivat lehden historian parhaat.
 
– Business Information Groupin liikevaihto parani, johtuen Kauppa­lehden mediamyynnin kasvusta ja Lehdentekijöiden lisääntyneestä laskutuksesta. BIG:n liikevoitto kasvoi, vaikka viikkosanomalehti Presson lanseeraus lisäsi kustannuksia.
 
-Mediapalvelut-divisioonan luokiteltujen palveluiden myynnin kasvu jatkui edelleen vahvana ja luokitellut palvelut ylsivät yhteensä positiiviseen liikevoittoon. Mascus osti jakson aikansa ruotsalai­sen Byttruck.com:in liiketoiminnan.
 
-Alma Media Oyj kirjasi taseessa olevat venture capital-osakkeet kokonaan alas. Kirjaus pienensi konsernin liikevoittoa 1,6 milj. euroa.
 
Toimitusjohtaja Juho Lipsanen:
 
-Konsernin liiketoiminta sujui kolmannella vuosineljänneksellä odotusten mukaisesti ja yhtiön kannattavuus parani hieman ennakoi­tuakin enemmän. Alpressin kokonaistulos oli jälleen vahva ja li­säksi divisioonan liikevoittoa paransi Iltalehden erinomainen levikkike­hitys. Talouden orastava elpyminen näkyi televisiomainonnan kas­vuna. Broadcastingin sisällä television mainosmyynti kasvoi 12 % ja Radio Nova palasi jälleen  hyvälle kasvu-uralle. Alma Median luokitellut palvelut internetissä ovat jatkaneet vahvaa kasvuaan. Luokitellun ilmoittelun liikevaihdon kasvun odotetaan kiihtyvän viimeisellä neljänneksellä, kun yhteis­työ uuden viikkosanomalehti Presson kanssa pääsee kunnolla vauh­tiin.
 
-Alma Media on panostanut tänä vuonna vahvasti Subtv:n ja juuri aloitaneen Presson menestyksen varmistamiseen. Subtv on jopa edellä sille asetettua aikataulua ja nyt teemme konsernina kaik­kemme, että myös Presso saa mahdollisimman hyvän alun. Huolimatta Presson vaatimista panostuksista, BIG:n tulos muodostui vertailu­jaksoa paremmaksi.
 
Alma Median kassavirta, tase ja kannattavuustaso ovat kehittyneet suotuisasti, minkä ansiosta voimme lisätä huomiota kannattavien kasvukohteiden etsintään. Paino on kuitenkin edelleen sanalla kannattavuus. Markkinatilanne näyttää jatkuvan suotuisana, mutta syyskuun me­diamainonnan kasvuluvut jäänevät vuoden korkeimmiksi. Viime vuoden viimeinen neljännes oli konsernilla toiminnallisesti vahva. Tulosta heikensi silloin noin 16 milj. euron arvonalennuskirjaus Talentum Oyj:n osakkeista. Konsernin vertailukelpoisen liikevoiton kuluvan vuoden viimeiseltä neljännekseltä odotetaan parantuvan ja yhtiö pitää ennallaan ennusteensa, jonka mukaan kuluvan vuoden toisen vuosipuoliskon liikevoitto muodostuu vuoden ensimmäisen puoliskon liikevoiton tasoiseksi.

Tässä osavuosikatsauksessa esitetyt luvut ovat tilintarkastamattomia.
 
Alma Media Oyj julkistaa vuoden 2004 tuloksen 11.2.2005.
 
ALMA MEDIA OYJ
 
Ahti Martikainen
viestintäjohtaja
 
JAKELU: Helsingin Pörssi, keskeiset tiedotusvälineet
 
Tiedotustilaisuus analyytikoille ja median edustajille pidetään 4.11. klo 11.00 Ravintola Pörssin Peilisalissa, Fabianinkatu 14, Helsinki. Tilaisuus kestää noin tunnin. Tuloksen esittelee Business Information Group -divisioonan johtaja Juha Blomster, paikalla myös muita Konsernijohdon jäseniä. Englanninkielinen tulospresentaatio osoitteessa www.almamedia.fi klo 11.00.

Täydellinen raportti taulukoineen on ladattavissa alla olevasta linkistä.
  • Julkaistu: 4.11.2004, 10:01
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli