Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Median Vaalikoneelle suursuosio

Alma Median Vaalikoneelle suursuosio

Kunnallisvaalien ehdokkaista 26 prosenttia kävi jättämässä vastauksensa vaalikoneeseen. Ehdokkaita oli koneessa mukana kaikkiaan 10 746.
 
Alma Medialla oli tällä kertaa internetissä kaksi erillistä vaalikonetta. Perinteinen vaalikone saavutti selvästi suuremman suosion kuin uusi Flash-vaalikone. Perinteisessä vaalikoneessa kävi ehdokastaan etsimässä runsaat 216 000 kävijää. Flash-koneessa oli kävijöitä runsaat 88 000.
 
Kunnallisvaalikone hävisi suosiossa selvästi edellisten eduskuntavaalien vaalikoneelle. Eduskuntavaaleissa 2003 Alma Median vaalikoneessa vieraili yli 530 000 kävijää. Viime kesän eurovaalikoneessaa kävijöitä oli noin 150 000.
 
– Toisin kuin jotkin muut vaalikoneet, Alma Median vaalikone ei sulkeutunut ennen vaaleja. Näin ehdokkaat pääsivät täydentämään tai muokkaamaan vastauksiaan aina vaalipäivään saakka, kertoo vaalikone-projektin vetäjä, toimittaja Tomi Lindblom MTV:n uutisista.
 
Kunnallisvaalikone avautui äänestäjille 27. syyskuuta ja sulkeutui vaalien jälkeen 26.10.2004.
 
– Tämä oli kaikkiaan neljäs Alma Median vaalikone, jonka vetäjänä toimin, kertoo toimittaja Lindblom. – Nyt on aika siirtyä syrjään ja antaa tulevat vaalikoneet uusien ihmisten tehtäväksi.
 
Vaalikoneen teknisestä järjestelmästä vastasi Alma Median NWS.
  • Julkaistu: 27.10.2004, 15:14
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli