Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara: Analogisten kanavien toimilupamaksu jäi kiviriipaksi elokuuhun 2007 asti

Toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara: Analogisten kanavien toimilupamaksu jäi kiviriipaksi elokuuhun 2007 asti

Toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara: Analogisten kanavien toimilupamaksu jäi kiviriipaksi elokuuhun 2007 asti
 
Analogisten televisiokanavien toimilupamaksun poistaminen jäi Seppo Niemelän johtaman parlamentaarisen työryhmän ehdotuksista pois, mikä vaikeuttaa kaupallisten yhtiöiden panostuksia digitaaliseen ohjelmistoon lähivuosina. – Sen sijaan maksun poistaminen digitaalisilta kanavilta sekä rakentavan ratkaisun löytäminen kaapelitelevisioiden jakeluvelvoitteeseen ovat ryhmän esitysten parasta antia, sanoo MTV Oy:n toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara.
 
– Toimilupamaksu olisi voitava poistaa myös analogisilta tv-kanavilta heti, jotta säästyneitä varoja voitaisiin suunnata digitaalisina nähtävien ohjelmien ja palvelujen tuottamiseen. Maksu syrjii kaupallisia yhtiöitä ja pakottaa nämä maksamaan vielä siirtymäkauden lopulla noin 30 M€ vastikkeettomasti Yleisradiolle, Karhuvaara sanoo.
 
Digikanavilta maksu pois
 
– Maksun poistaminen digitaalisilta kanavilta lopullisesti on Niemelän ryhmältä huomattava linjaus, joka selkeyttää julkisen ja kaupallisen palvelun rahoitusta. Mikä on julkista, rahoitetaan julkisista lähteistä, ja mikä on kaupallista palvelua, rahoitetaan kaupallisista lähteistä, Karhuvaara sanoo.
 
– Kaapeliyhtiöiden jakeluvelvoitetta koskeva esitys poistaa vuosia jatkuneen ristiriidan tv-yhtiöiden ja kaapelialan välillä. Tilanne nähdään nyt niin, että vapaasti vastaanotettavat ja koko maan kattavat kaupalliset tv-kanavat tulee lisäpalveluineen välittää katsojille maksutta. Lisäksi vain yksipuolisen suostumuksen varassa oleva tekijänoikeuskysymys saa samalla ratkaisunsa.
 
YLEn tehtävä ja tv-maksu poliitikkojen käsissä
 
– Yleisradion tehtävän asettaminen, toiminnan laajuus ja sitä myöten tv-maksun suuruus on poliittisena kysymyksenä eduskunnan ratkaistava asia, Karhuvaara sanoo. – Oleellinen kysymys kannaltamme on, että kilpailu kaupallisia yhtiöitä vastaan ei tapahdu kaupallisten yhtiöiden itsensä rahoittamana, kuten nyt toimilupamaksun aikana.
 
Lisätiedot:
toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara, puh. 09-15001/
johtaja Jorma Miettinen, puh. 09-1500588
  • Julkaistu: 13.10.2004, 14:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli