Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Alma Media avasi kunnallisvaalikoneen internetiin

Alma Media avasi kunnallisvaalikoneen internetiin

ALMA MEDIA OYJ                       LEHDISTÖTIEDOTE 27.9.2004

Alma Media avasi kunnallisvaalikoneen internetiin
 
Alma Media on avannut kunnallisvaaleihin liittyvän vaalikoneen internetiin. Vaalikone toteutetaan MTV:n ja neljän Alma Median lehden yhteistyönä. Vaalikoneessa ovat mukana MTV3, Iltalehti, Pohjolan Sanomat, Lapin Kansa ja Kainuun Sanomat.
 
Vaalikone on puolueille ja ehdokkaille maksuton, toisin kuin joidenkin muiden medioiden vaalikoneet.
 
Perinteisen rinnalle uusi vaalikone
 
Perinteisen vaalikoneen rinnalle Alma Media on avannut myös täysin uudenlaisen Flash-vaalikoneen, joka on toteutettu yhteistyössä Taideteollisen korkeakoulun sekä Helsingin kauppakorkeakoulun Center for Knowledge and Innovation Researchin kanssa. Flash-vaalikone sisältää lukuisia ehdokkaiden löytämistä helpottavia uusia elementtejä.
 
Projekti on laajuudessaan ainutlaatuinen koko maamme mediakentässä. – MTV:llä ja monilla Alma Median lehdillä oli yhteinen vaalikone jo eurovaalien sekä viime vuoden eduskuntavaalien yhteydessä, kertoo vaalikone-projektin vetäjä, päätoimittaja Tomi Lindblom MTV:n uutisista. – Yhdistämällä toimintomme olemme saavuttaneet selkeitä kustannussäästöjä. Lisäksi vaalikone palvelee aiempaa paremmin ehdokkaita ja äänestäjiä, kun heidän ei tarvitse enää vierailla lukuisissa erillisissä palveluissa.
 
Vaalikoneessa on 25 kysymystä. Joukossa on poliittisia asioita käsittelevien aiheiden lisäksi ei-poliittisia kysymyksiä, joiden avulla pyritään valottamaan ehdokkaan kantoja päivän politiikan ulkopuolella oleviin asioihin.
 
Kone auki vaaleihin asti
 
Vaalikoneen kysymykset on tehty yhteistyössä muutamien Alma Median politiikan toimittajien kesken. Kysymysten valmistelun yhteydessä kuultiin myös useiden puolueiden edustajia, Tomi Lindblom kertoo. -Toisin kuin jotkin muut vaalikoneet, Alma Median vaalikone ei sulkeudu ennen vaaleja. Näin ehdokkaat pääsevät halutessaan täydentämään tai muokkaamaan vastauksiaan aina vaalipäivään saakka.
 
Alma Median Vaalikone eduskuntavaaleissa oli maamme suosituin. Siellä vieraili kuukauden aikana yli 530 000 eri kävijää. Eurovaalikoneessa kävijöitä oli noin 150 000.
 
Kunnallisvaalikone avautuu äänestäjille tänään maanantaina 27.9. Ehdokkaille kone avautui jo runsasta viikkoa aiemmin. Vaalikoneen teknisestä järjestelmästä vastaa Alma Median NWS.
 
Alma Median Kunnallisvaalikone löytyy jokaisen mukana olevan median sivuilta:
http://www.mtv3.fi/vaalikone, http://www.iltalehti.fi/vaalikone,
http://www.pohjolansanomat.fi/vaalikone, http://www.lapinkansa.fi/vaalikone ja http://www.kainuunsanomat.fi/vaalikone.
 
Lisätietoja:
 
Vaalikone-projektin vetäjä, päätoimittaja Tomi Lindblom, MTV:n uutistoimitus (09) 1500 8088.
 
 
  • Julkaistu: 27.9.2004, 16:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli