Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Subtv toteuttaa suomalaisen Big Brotherin

Subtv toteuttaa suomalaisen Big Brotherin

ALMA MEDIA OYJ    LEHDISTÖTIEDOTE 9.9.2004
 

Subtv toteuttaa suomalaisen Big Brotherin
 
Maailman suosituin tositv-formaatti Big Brother saa ensi vuonna suomalaisversion Subtv:ssä. Big Brother on kanavan suurin ohjelmasatsaus kautta aikain ja sen uskotaan vahvistavan Subtv:n asemaa entisestään.

Suomalaisversion tuottaa Metronome Film & Television. Siitä asti, kun Subtv on esittänyt Iso-Britannian Big Brother -tuotantokausia, kanavalle on sadellut satoja toiveita kotimaisen version tekemisestä.
 
”Nyt on ilo kertoa, että hanke toteutetaan! Subtv:lle kyseessä on megaluokan investointi ja voi sanoa, että kyseessä on kannaltamme merkittävin tapahtuma sitten kanavan perustamisen”, sanoo Subtv:n toimitusjohtaja Tomi Halonen.
 
”Big Brotherin menestyksen salaisuus perustuu ihmisenä olemisen peruskysymyksiin, joita katsojilla on mahdollisuus käydä läpi Big Brother -talossa asuvien henkilöiden kautta.
 
Ohjelmaformaatti on ollut katsojamenestys 27 eri maassa ja parhaiten se on kolahtanut 15-34-vuotiaisiin. Kotimaisen BB:n avulla Subtv:llä on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus tarjota ydinkohderyhmälleen sitä mitä se haluaa”, toteaa kanavan ohjelmapäällikkö Maaretta Tukiainen.
 
Kansainvälinen menestystarina
 
Big Brother on niittänyt mainetta eri puolilla maailmaa aina Afrikasta Yhdysvaltoihin. Ohjelmassa täysin muulta maailmalta eristettyyn taloon asutetaan kymmenkunta erilaista ihmistä, joiden väliset suhteet ovat koko ohjelman koukuttava juoni. Dramatiikka syntyy ihmissuhteiden ja tehtävien lisäksi siitä, kuinka ihmiset käyttäytyvät unohtaessaan kamerat miltei kokonaan.
 
Ohjelma muodostuu päivittäin nähtävien jaksojen lisäksi viikoittain esitettävästä talkshowsta, äänestyksestä sekä webbipalvelusta, jonka kautta on mahdollista seurata talon tapahtumia ympäri vuorokauden. Startti-illat sekä häätöpäivät ovat olleet maailmalla suuria tapahtumia, joissa yleisöä on ollut paikalla tuhatpäin. Sarjaan valituista ihmisistä on muodostunut kestojulkkiksia, usealla voittajalla on kotimaassaan jopa oma tv-ohjelma.
 
Subtv esitti Ison-Britannian toisen tuotantokauden kesällä 2003, kolmas kausi käynnistyi tammikuussa 2004 ja neljäs kausi nähtiin kanavan viime kesän ohjelmistossa 2004, jolloin se keräsi parhaimmillaan 125 000 katsojaa ruudun ääreen.
 
”Suomi on ainoa maa, jossa on esitetty muiden maiden Big Brother -versioita. Jo ne ovat menestyneet meillä loistavasti, joten odottaa sopii, että kotimainen versio räjäyttää pankin. Subtv tähtää tällä satsauksella siihen, että asemamme suomalaisessa tv-kentässä kasvaa entisestään”, Tomi Halonen toteaa.
 
Big Brotherin kilpailijarekrytoinnista ja muusta aikataulusta tiedotetaan myöhemmin.
 
Lisätiedot
Subtv:
toimitusjohtaja Tomi Halonen
puh. 1500 8029
tomi.halonen@subtv.fi
ohjelmapäällikkö Maaretta Tukiainen
puh. 1500 683
maaretta.tukiainen@subtv.fi
Metronome Film & Television:
Head of Programmes Jens Helin
puh. 0400 412 992
jens.helin@metronome.fi
 
  • Julkaistu: 9.9.2004, 14:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli