Alma Media > Amos Rex

Yhteistyössä Alma Media ja Amos Rex

Laatujournalismi ja taide avaavat merkityksiä. Ne lisäävät tietoa, yhdistävät ihmisiä ja herättävät keskustelua. 

Media ja taide antavat äänen niillekin, joiden ääntä ei muuten kuultaisi.

Alma Median ja Helsingin keskustaan elokuussa 2018 avatun Amos Rex -taidemuseon solmima yhteistyösopimus nivoo yhteen nämä kaksi yhteiskunnallista voimaa. Se tukee Alma Median tavoitetta kiihdyttää yksilöiden, yritysten ja yhteiskunnan kestävää kasvua.  

Amos Rexin ja Alman yhteistyössä keskiössä ovat erityisesti nuoret. Kumppanit tarjoavat nuorille mahdollisuuksia osallistua, vaikuttaa, näkyä ja kuulua toteuttamalla esimerkiksi yhteiskunnallisten keskustelujen sarjan ja nuorten taidetyöpajoja. Hankkeet toteutetaan yhteistyössä muiden tahojen, muun muassa Alma Median pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Lasten ja nuorten säätiön (LNS), kanssa. Säätiö tarjoaa hankkeisiin vankkaa asiantuntijaosaamista nuorista ja nuorten kanssa toimimisesta.  

Alma Media toimii Amos Rexin pääyhteistyökumppanina vuodet 2018-2020.

Media ja taide yhdistävät erilaisia ihmisiä. Ne tukevat yhteiskunnan tasapainoista kehitystä ja antavat äänen myös niille, joiden ääntä ei muuten kuultaisi.

#rohkeuskasvaa yhteistuumin

Alma Media ja Helsinkiin vuonna 2018 avattu taidemuseo Amos Rex solmivat kolmivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tuoda monipuolisesti nuorten ääntä kuuluviin. Sopimus kattaa vuodet 2018-2020. Sen puitteissa toteutetaan muun muassa nuorten taidetyöpajoja ja yhteiskunnallisten keskustelujen sarja.

Uudesta Amos Rex –taidemuseosta Helsingin ydinkeskustassa kaavaillaan aktiivista ja vuorovaikutteista kulttuurikeskusta, joka on avoin monenlaiselle yhteistyötoiminnalle ja tarjoaa taidekokemuksia laaja-alaisesti mahdollisimman lähellä jokaisen arkipäivää.

– Alma Media ja Amos Rex jakavat hyvin samankaltaisen tarkoituksen ja vision. Alman tarkoituksena on kiihdyttää kestävää kasvua yksilöille, yrityksille ja yhteiskunnalle, toteaa Alma Median viestintä- ja brändijohtaja Elina Kukkonen.

– Media ja taide yhdistävät erilaisia ihmisiä ja herättävät aitoa kansalaiskeskustelua. Ne tukevat yhteiskunnan tasapainoista kehitystä ja antavat äänen myös niille, joiden ääntä ei muuten kuultaisi. Amos Rexin ja Alma Median nuoriin keskittyvä yhteistyö nivoutuu tähän tehtävään luontevasti, hän jatkaa.