Alma Media > Uutinen > Alman devaaja-trainee -ohjelma on käynnistynyt

Alman devaaja-trainee -ohjelma on käynnistynyt

Huhtikuun puolessa välissä Almassa aloitti kymmenen uutta devaaja-harjoittelijaa. Loppuvuoteen asti kestävä trainee-ohjelma on ensimmäinen koko konsernin yhteinen harjoittelijoille tehty kokonaisuus. 

Trainee-ohjelma tarjoaa sopivasti haasteita ja tukea

Trainee-ohjelma on lähtenyt käyntiin hyvin ja ensimmäinen kuukausi on mennyt perehtyessä omiin tehtäviin ja työyhteisöön. Uusien devaajien mukaan työt ovat olleet sopivan haastavia ja uutta asiaa tulee opittavaksi päivittäin.  
 
“Työt ovat lähteneet käyntiin mukavasti. Parasta jokaisessa työpäivässä on ollut haastavat työtehtävät ja hyvät työkaverit joiden puoleen voi kääntyä, jos en keksi ratkaisua ongelmaan. Päivät kuluvat töissä tosi nopeasti kun on jatkuvasti uusia mielenkiintoisia asioita mihin voi perehtyä ja oppia uutta joka päivä”, kertoo Sami Niemi, yksi trainee-ohjelman osallistujista.
 
“Olen sopeutunut hyvin työskentelyyn Almalla. Mukavat työkaverit ja hyvä työympäristö ovat tuntuneet positiivisimmilta asioilta”, komppaa Ilmari Autio Alma Talentista.
 
Jokaisella harjoittelijalla on myös oma mentori, joka toimii traineen tukena koko ohjelman ajan.

Millaisia tehtäviä devaaja-traineet tekevät? 

Devaajat työskentelevät Alman verkkopalveluiden ja niiden taustajärjestelmien kehityksen parissa. Käytännössä tämä tarkoittaa mm. uusien toiminnallisuuksien ohjelmointia, vanhojen toimintojen ylläpitoa, automatisoitujen testien tekemistä ja eri rajapintojen käyttämistä sekä datan käsittelyä.

Alman traineet tulevat monenlaisista eri koulutustaustoista. Joukosta löytyy niin tietotekniikkaa, mediatekniikkaa, matematiikkaa, metsätaloutta kuin luonnontieteitäkin opiskelleita. Devaajaksi voikin päätyä monesta eri koulutustaustasta, sillä digikehittäjälle ehdottomasti tärkein ominaisuus on kyky oppia uutta. 

”Korostimme jo rekrytointivaiheessa sitä, että devaaja-traineen tärkein ominaisuus on innokas ja utelias asenne. Saimme ohjelmaan paljon hakemuksia, mikä on mahtavaa, sillä digiosaajista on huutava pula sekä Suomessa että muualla Euroopassa”, kertoo trainee-ohjelman rekrytoinnista vastannut Jaana Kortelainen

Yhteiset koulutuspäivät kokoavat traineet yhteen

Alman trainee-ohjelman aikana osallistujille järjestetään useita yhteisiä koulutuksia eri aiheista kuten frontend-kehitys, AWS-tuotteet, testiautomaatio, DevOps ja työkalut. Lisäksi tiimit kouluttavat traineita tekemisen kautta suoraan eri tuotteisiin ja teknologioihin. Kesälomien jälkeen tiedossa on myös lisää koulutuksia sekä kuukauden välein järjestettäviä hackday-tapahtumia eri teemoilla.

”Koulutuspäivät ovat kivoja ja odotettuja tapahtumia, sillä ne keräävät muuten eri yksiköissä työskentelevät traineet yhteen. Koulutuksissa on aina joku aidosti hyödyllinen ja kiinnostava aihe. Kaiken kaikkiaan tuntuu siltä, että trainee-ohjelma on alkanut erittäin positiivisesti ja tuntuu, että osallistujat viihtyvät Almalla hyvin”, toteaa Alman Solution Architect Ari Palo

  • Julkaistu: 4.6.2017, 18:00
  • Kategoria: Uutinen
  • Teema: almassa-tapahtuu

Jaa artikkeli

Lue seuraavaksi:

Toimittajana työskentely on ainutlaatuinen tilaisuus soveltaa opintojen aikana kertynyttä teoriaa käytäntöön

Toimittajan työssä tarvitaan monipuolista osaamista ja se soveltuukin myös monille…

Töissä Almalla

Alma Asuminen Spotlight 2021 -webinaarissa kerrottiin asumisen kuumimmat trendit

Alman Asumisen mediat ja palvelut järjestivät Asumisen tulevaisuus tunnissa: Alma…

Trendit

Kohti inhimillisempää ja kestävämpää työelämää? Työelämän murros haastaa sekä työnantajat että työntekijät

Muuttuvaan työelämään tarvitaan jokaisen panosta. Käynnissä oleva muutos kannattaa nähdä…

Trendit