Devaaja-trainee -ohjelman päätös

Alman devaaja-traineet koodaavat oikeiden projektien parissa

Almalla devaaja-traineet tekevät samoja asioita kuin muutkin Alman kehittäjät. Vuoden 2018 ohjelma on pian paketissa ja tammikuussa haetaan jälleen toistakymmentä uutta harjoittelijaa. 

Huhtikuussa 2018 Almassa käynnistyi toista kertaa koko Alman yhteinen Developer Trainee -ohjelma. Ohjelmaan valittiin neljätoista harjoittelijaa, jotka sijoittuivat Alman yksiköihin työskentelemään eri palvelujen, kuten Etuovi.comin, Kauppalehden ja Iltalehden pariin. Osa traineista teki töitä Tampereelta ja osa Helsingistä käsin. Trainee-ohjelmaan sisältyi erilaisia koulutuksia ja muita yhteisiä trainee-päiviä.

Ohjelman päätöspäivänä demottiin tuloksia

Trainee-ohjelma on nyt loppusuoralla. Ohjelman päätöspäivää vietettiin joulun alla Huone Events Kampin inspiroivissa tiloissa, jossa jokainen trainee kertoi ja demosi, mitä on harjoittelujakson aikana tehnyt. Esimerkkeinä nähtiin mm. Aamulehden sivustouudistus, Kauppalehden uudistunut yrityshaku, Mikrobitin uusi laitetietokanta, #vuodenkoti-kampanjasivusto sekä Iltalehden vappusäälaskuri. 

- Siistein projekti, johon itse pääsin mukaan, oli Mikrobitin uusi vertailupalvelu, johon sain tehdä sekä frontti-, että bäkkäritoteutuksen. Frontti tehtiin Reactilla ja backend Golangilla, kertoo trainee Juha, joka työskentelee Alma Talentin digikehityksessä.

Onnistunut trainee-ohjelma on win-win

Trainee-ohjelmaan voi olla tyytyväinen, sillä kaikki neljätoista traineetä on allekirjoittanut vakituisen sopimuksen Almalle. Trainee-tittelit vaihtuvat pikkuhiljaa mm. testausasiantuntijaksi, web developeriksi, data-analyytikoksi ja product manageriksi. 

Osallistujien palaute trainee-ohjelmasta on yksimielinen: Ehdottomasti parasta on ollut se, että on saanut tehdä alusta asti ihan oikeita töitä – niitä samoja kuin kaikki muutkin kehittäjät. Jokaisella traineella on ollut koko jakson ajan oma almalainen mentori. Mentorin lisäksi tukea ja apua työhön on tarvittaessa tarjonnut oma lähitiimi sekä koko muu trainee-porukka.

- Almalla parasta on ollut yhteishenki ja se, että muut kannustavat ja auttavat aina tarvittaessa, kertoo trainee Kia Etuovi.comista. 

Myös työnantajan näkökulmasta trainee-ohjelma on ollut erinomainen. 

- Sekä HR:n että liiketoiminnan näkökulmasta olemme erittäin tyytyväisiä ohjelmaan. Saamme ison joukon taitavia devaajia, joille Alma on trainee-ohjelman aikana tullut tutuksi. Olemme myös aidosti todella otettuja siitä, että kaikki neljätoista traineeta haluaa jäädä meille töihin, kertoo Joni Mäkinen, joka vastaa Almalla henkilöstön kehittämisestä.

- Kuuntelemme kuitenkin tarkalla korvalla kaikki palautteet, jotta voimme kehittää seuraavan vuoden ohjelmasta entistä paremman. Esimerkiksi yhteisöllisyyttä lisääviä tapahtumia on toivottu lisää, jatkaa Joni.

Haku ensi vuoden trainee-ohjelmaan käynnistyy tammikuun lopulla ja haussa on jälleen vähintään kymmenkunta uutta devaajaa. 

- Suosittelen ehdottomasti hakemaan ohjelmaan. Täällä pääsee oppimaan oikean työn kautta ja vaikuttamaan siihen, miltä tulevaisuuden media näyttää, sanoo trainee Aapo Alman ICT:stä.  

Katso, mitä vuoden 2018 traineet sanovat ohjelmasta

  • Julkaistu: 18.12.2018, 14.00
  • Uutisen tyyppi: Uutinen
  • Teema: Almassa tapahtuu
Developer Traineeksi Almalle 2019? 

Vuoden 2019 Developer Trainee -ohjelman haku käynnistyy tammikuun lopulla osoitteessa traineerekry.almamedia.fi 

Yhdeksän kuukauden mittaiseen palkalliseen ohjelmaan haetaan toistakymmentä devaaja-harjoittelijaa Alman eri yksiköihin Helsinkiin tai Tampereelle. 

Tutustu Alman devaajiin osoitteessa: devaaja.almamedia.fi

Jaa artikkeli:

Lue seuraavaksi:

Ilona

Alma Talent osakkaaksi startup-yritys Ilona Works Finlandiin

Alma Talent mukaan vauhdittamaan pienyrittäjille suunnatun b2b-markkinapaikka Ilona.Worksin kasvua.

Almassa tapahtuu
Alma Growth Day logo

Alman Kasvupäivänä jaetaan osaamista ja tutustutaan kollegoihin

Alman kasvupäivässä neljätoista almalaista asiantuntijaa jakoi osaamistaan kollegoille ympäri Eurooppaa.

Almassa tapahtuu
Lapsi_mukaan_toihin_paiva_helsinki_770x500

Almalla vietettiin Lapsi mukaan töihin -päivää – mukana kymmeniä Alma junioreita

Kansallisena #lapsimukaantöihin -päivänä myös Alma toivotti kaikenikäiset juniorit tervetulleeksi.

Almassa tapahtuu
Etuovi_madridissa_770x370

Etuovi etäilee Madridissa

Osa Etuovi.comin tuotanto- ja kehitystiimistä tekee tällä viikolla etätöitä Madridista käsin. Lue, mistä idea lähti ja miten etätyöviikko ulkomailla käytännössä järjestyi.

Almassa tapahtuu