Kestävää kasvua liiketoimintaan

    Alma Media > Tietoa meistä > Strategia

Strategia

Alma Median strategian perustan muodostavat ydinliiketoiminnan digitaalinen transformaatio, kasvu digitaalisesta liiketoiminnasta ja kansainvälistyminen.

Alma Median toimintaympäristössä kilpailutilanteen nähdään digitalisaation trendin jatkuvan ja että sitä ohjaa teknologian kehitys ja kuluttajakäyttäytymisen muutos. Digitaalinen liiketoiminta kehittyy vastaamaan palvelujen käyttäjien odotuksia. Kilpailutilanne kiristyy edelleen, kun yhä useammat kansainväliset teknologiajätit ja uudet, markkinaa disruptoivat toimijat haastavat paikalliset toimijat.

Alma Media valmistautuu markkinoiden muutoksiin ja jatkaa strategian kolmen painopisteen toteuttamista:

1) digitaalinen transformaatio 2) digitaalisen liiketoiminnan kasvu ja 3) kansainvälistyminen.

Viime vuosien digitaaliseen transformaatioon perustuva strategia on ollut onnistunut: yhtiön liikevaihdosta suurin osa tulee digitaalisista lähteistä ja digitaalisen liiketoiminnan osuus on jo ylittänyt 80 %. Markkinapaikkaliiketoiminnan osuus liikevaihdosta on lähes puolet, medialiiketoiminnan osuus noin kolmannes ja palveluiden osuus noin viidennes. Medialiiketoiminnassa digitaalinen transformaatio painetusta mediasta digitaaliseen mediaan jatkuu. Markkinapaikka- ja palveluliiketoiminnan osalta kehitysaskeleet etenevät seuraavalle tasolle ja kohti kehittyneempiä kaupankäyntialustoja.

Tavoitteenamme on vahvistaa nykyistä liiketoimintaamme rekrytoinnin, ammattimedian ja -palvelujen sekä kuluttajamedian ja -palveluiden alueilla. Käyttäjien kiinnostus asiointiin ja kaupankäyntiin verkossa kasvaa, myös kotitalouksien suurempien hankintojen osalta.

Ostoprosessien digitalisoituessa otamme strategisen askeleen kehittääksemme markkinapaikkamme luokitellun listausilmoittelun palveluista kehittyneiksi digitaalisiksi alustoiksi. Tavoitteena on auttaa sekä loppukäyttäjiämme että B2B-kumppaneitamme asioimaan vaivatta ja sujuvasti verkossa ja tarjota lisäpalveluita asiointiprosessin eri vaiheissa.

Tutustu Alma Median pitkän aikavälin taloudellisiin tavoitteisiin