Kuukauden kuvablogi: Innostus ja ilo

Kuvakirja on kuvablogi, jossa on vaihtuva bloggaaja. Bloggaajat ovat pääasiassa media-, viestintä- tai markkinointialan ammattilaisia, jotka kertovat kuvin ja tekstein, mitkä asiat heitä ovat inspiroineet viime aikoina työssä ja elämässä. 

Tällä kertaa vuorossa on UX-designer Matti Vahtera, joka inspiroituu ihmisistä ja yllättävistä tilanteista. 

- UX-designerina koitan pitää itseni jatkuvasti hereillä ja tietoisena sekä itsestäni että ympäröivästä maailmasta. Hahmotan maailmaa vahvasti visuaalisuuden kautta ja siksi valokuvaus on hyvä tapa järjestellä asioita päässäni. Valokuvauksen kautta olen oppinut rajaamaan ja valottamaan valokuvien lisäksi myös hetkiä, kertoo Matti. 

Ajoittain toivon, että ajautuisin ottamaan enemmänkin valokuvia, mutta en ole koskaan yrittänyt tehdä siitä kokopäiväistä ammattia itselleni.

Matti Vahtera_1
Nauru ja onnellisuus ovat asioita, jotka tuovat minun elämääni syyn olla. Sen kautta ilmaistaan innostus ja ilo. Se on myös niitä harvoja näkyviä tunteiden ilmaisujen muotoja, joita täällä tunnekylmässä pohjolassa näkee. Huomaan usein kaipaavani selkeämpää viestintää.
Matti Vahtera_2
Kun hetki tulee, siihen on tartuttava niin kauan kuin se on saatavilla. Liika ajattelu ja pohtiminen tuhoaa monen hienon asian toteutumisen. Se on todellista rohkeutta hypätä hetkeen ilman, että tietää mihin päätyy. Varmaa on ainoastaan se että, jos ei hyppää, ei myöskään päädy mihinkään.
Matti Vahtera_3
Lontoossa vietetyn vuoden jälkeen Suomen kevät on aivan mieletön kokemus. Niin ihmiset kuin kasvitkin lähtevät liikkeelle ja hakeutuvat kohti valoa. Aurinko antaa uskomattomat määrät energiaa tehdä asioita ja tarjoilee mielenkiintoisia valotilanteita pitkin päivää kuukausien ajan, ennen kuin taas katoaa toivottoman pitkäksi ajaksi.
Matti Vahtera_4
Urbaani kulttuuri ja kaupunkitilat ovat lähivuosina heränneet aivan uudella tavalla eloon. Helsinki on erityisesti kesäisin täynnä erilaisia omituisen upeita tapahtumia Sompasaunan lettukesteistä bileisiin, joissa soitetaan pelkkää Beyoncea.
Matti Vahtera_5
Niinkuin Polaroid-kuva, elämästä ei ikinä tiedä mitä siinä lopulta näkee tai millaisiksi hetket kehittyvät. Parhaimmillaankin voi vaan yrittää rajata asioita ja toivoa, että edes kokonaisuudesta tulee hyvä. Hienoimpia asioita mitä tiedän, on se että en tiedä mitä tulevaisuudessa tapahtuu. 
Matti Vahtera_6
Rajallisuus on olennainen osa elämää. Deadlinen lähestyminen, pikainen lounaspalaveri kaverin kanssa ja oman kehon vanheneminen ovat hyviä muistutuksia siitä, että mitään ei ole rajattomasti. Asiat muuttuvat ja loppuvat riippumatta omasta tahdosta.
Matti Vahtera_7
Lapsettomana pariskuntana, meille ystävät ovat muodostuneet uudeksi perheeksi. Heidän kanssaan puretaan ja jaetaan tapahtuneet asiat. Omia vanhempia näen hyvin harvoin, koska kukapa Poriin jaksaisi jatkuvasti mennä? 
Matti Vahtera_8
Kaikki asiat ottavat aikansa. Tässä digitaalisessa maailmassa olemme tottuneet saamaan asiat välittömästi. Odottaminen saa asiat maistumaan enemmän. Ei aina paremmalta, mutta enemmän.
Matti Vahtera_9
Minulle usein naureskellaan, koska koskettelen lähes kaikkea. Tuntoaisti on kuitenkin ilmeisesti itselläni melko suuressa roolissa, koska sen kautta saan valtavasti ideoita ja impulsseja. Pitää vain olla tarpeeksi röyhkeä, että uskaltaa ottaa kiinni asioista ja saattaa itsensä paikoitellen jopa naurunalaiseksi. 

Päivämäärä: 14.4.2016 
Teema: Ihmiset
Teksti: Ville Kaisla
Kuvat: Ville Kaisla

Nimi: Matti Vahtera
Ikä: 33 vuotta
Kotoisin: Porista
Nykyinen kaupunki: Helsinki

Jaa artikkeli