Alma Media > Mainostajat > Caset > Iltalehti > Vattenfall

Vattenfallin informatiiviset ja osallistavat sisällöt herättivät lukijoiden kiinnostuksen 

Energiayhtiö Vattenfall myy kotitalouksille ja pienille yrityksille vain fossiilivapaasti tuotettua sähköä, kaikkialle Suomeen. 

Vattenfall toteutti Iltalehden digikanavissa joulukuun 2018 – helmikuun 2019 aikana kampanjan, jonka tavoitteena oli antaa lukijoille tietoa eri teemoista sähkösopimuksiin ja fossiilivapauteen liittyen. Kampanja toteutettiin sisältömarkkinoinnin keinoin ja tulokset olivat erinomaiset.

Ratkaisuna informatiiviset sisältömarkkinointiartikkelit ja osallistava testi

Kampanjaratkaisuksi valittiin neljän erillisen sisältömarkkinointiartikkelin sarja. Artikkelit julkaistiin Iltalehti.fi:n Asuminen -osiossa, joka tavoittaa erityisesti kotiin ja asumiseen liittyvistä aiheista kiinnostuneita lukijoita.  

Informatiiviset artikkelit käsittelivät mm. ympäristöä, fossiilivapaata sähköä ja sen vaikutusta ympäristölle sekä järkevää energian käyttöä. Lisäksi muuttajille annettiin vinkkejä sähkösopimuksesta. 

Yhdessä artikkelissa hyödynnettiin lukijoita osallistavaa testiä. Testaa kuinka energiafiksu olet -testi tarjosi lukijalle paljon hyödyllistä tietoa mielenkiintoisessa ja tiiviissä paketissa. Testin tehtyään lukija osasi paitsi arvioida omaa energiankulutustaan, sai myös vinkkejä tehostaakseen sitä. Testin yhteydessä olevan yhteydenottolomakkeen kautta lukijat pystyivät jättämään yhteystietonsa.

Alma Luovat Ratkaisut toteutti artikkelit joustavasti yhteistyössä Vattenfallin kanssa. Testaa kuinka energiafiksu olet -testin teknisestä tuotannosta Alma Luovat Ratkaisut vastasi kokonaisuudessaan. 

Kampanjassa julkaistut sisältömarkkinointiartikkelit:

12.12.2018: Paras sähkösopimus ei aina ole halvin – 3 vinkkiä sähkösopimuksen vertailemiseen
15.1.2019: Kierrätätkö ja suositko kasvisruokaa? Merkittävä ympäristövalinta ei kuitenkaan ole vielä kaikilla tiedossa
29.1.2019: Testaa, kuinka energiafiksu olet
12.2.2019: 5 vinkkiä muuttajalle sähkösopimuksesta

Erinomaiset tulokset ja arvokasta dataa

Kampanja sai kokonaisuudessaan erinomaiset tulokset. Kaikki artikkelit tavoittivat keskimääräistä enemmän lukijoita. Artikkelien parissa myös viihdyttiin pitkään. 

Osallistavan Testaa kuinka energiafiksu olet -testin parissa vietettiin aikaa keskimäärin jopa 2 min 38 sek. Pitkä testi oli toteutettu lukijoita kiinnostavalla tavalla, ja houkutteli tekemään testin loppuun asti. Testi antoi arvokasta tietoa siitä, minkälaisista aiheista voidaan jatkossa tuottaa uusia sisältöjä, jotka tukevat Vattenfallin liiketoimintaa. 

 

”Kampanjan tulokset osoittivat, että lukijat saa kiinnostumaan ja viettämään aikaa brändin parissa, kun sisältö on suunniteltu huolella, suunnattu oikealle kohderyhmälle ja tuodaan esille oikeanlaisessa ympäristössä. Alma Luovat Ratkaisut -tiimin yhteyshenkilömme konsultoi ja toi ammattitaitoista ja osaavaa näkemystä artikkelien sisältöjen suunnitteluun. Toteutuneet artikkelit olivatkin lopulta hyvin erilaisia, kuin olimme alun perin itse suunnitelleet.
Olemme erittäin tyytyväisiä artikkelien tuloksiin ja Testaa kuinka energiafiksu olet -testistä saatuun dataan. Kampanja oli kokonaisuudessaan oikein onnistunut ja olemmekin jo päättäneet jatkaa yhteistyötä Alman kanssa.” 

Minna Virtaranta, Markkinointiviestintäpäällikkö, Vattenfall

Sinullekin menestystarina?

Ota yhteyttä mediamyyntiimme >>

Katso lisää asiakkaidemme onnistuneita caseja >>