Alma Media > Mainostajat > Caset > Iltalehti > Hintaopas

Sisältömarkkinoinnilla erinomaisia tuloksia Hintaoppaan taktisessa kampanjoinnissa

Hintaopas julkaisi Iltalehti.fi:ssä sisältömarkkinointiartikkelien
sarjan loppuvuoden ja vuodenvaihteen 2018-2019 aikana. Artikkelit
keräsivät paljon lukijoita ja toivat uusia kävijöitä Hintaoppaan
sivuille.

Kampanjan tavoitteet

Tavoitteena oli saada mahdollisimman paljon kävijöitä Hintaoppaan sivuille vertailemaan hintoja sekä tehdä palvelua tunnetuksi.

Hintaopas on verkossa selaimella ja mobiilisovelluksessa toimiva, puolueeton hintavertailupalvelu. Sen kautta voi etsiä halvimman hinnan haluamalleen tuotteelle. Hintaopas vertailee hinnat lähes 800 verkkokaupasta. Tuotteelle voi asettaa myös hintavahdin, jolloin saa ilmoituksen heti, kun sen hinta laskee. Kirjautuneena Hintaoppaaseen voi tehdä myös omia tuotelistoja. Palvelu kokoaa sivuilleen paljon kuluttajia palvelevia kokonaisuuksia, kuten eri tuoteryhmien parhaita Black Friday -tarjouksia, dataa hintojen kehityksestä vuoden aikana jne.

Ratkaisuna minisaitti Iltalehti.fi:ssä

Hintaoppaalle toteutettiin Iltalehti.fi:n Digi & Tekniikka -osion alle minisaitti, joka käynnistyi marraskuussa 2018. Minisaitilla julkaistiin loppuvuoden ja vuodenvaihteen 2018-2019 aikana yhteensä kahdeksan sisältömarkkinointiartikkelia. Artikkeleissa oli tärkeää ajankohtaisuus – ne ajoitettiin isojen alennuspäivien ja kampanjoiden yhteyteen. Aiheita olivat Single’s Day, Black Week, Black Friday, joululahjapiikki, välipäiväale ja tammiale. Viimeinen artikkeli julkaistiin 1. tammikuuta 2019.

Sisältömarkkinointiartikkelien tuotannosta, tekstien kirjoituksesta otsikointiin, vastasi Alma Luovat Ratkaisut. Hintaopas toimitti artikkelien tueksi runsaasti materiaalia, kuten dataa ja kuvia.

Kampanjointi täytti erinomaisesti asetetut tavoitteet

Kaikki kahdeksan artikkelia keräsivät hyvin lukijoita ja artikkelien parissa vietettiin keskimääräistä enemmän aikaa. Myös Hintaoppaan sivuille johtavien linkkien CTR-prosentit olivat todella hyvät ja nousivat jopa reippaasti yli 10 prosentin.
Paras yksittäinen artikkeli oli 11. joulukuuta julkaistu Joululahjojen ostopiikki alkoi! 10 tämän vuoden hittilahjaa, joiden kanssa kannattaa pitää kiirettä. Se sai ensimmäisen viikon aikana yli 100 000 sivulatausta ja lähes 100 000 eri lukijaa.
Kävijämäärä Hintaoppaan sivuilla nousi kampanjan aikana 7 %. Jopa 82 % Iltalehden kautta tulleista kävijöistä oli uusia kävijöitä. Kävijät myös viettivät Hintaoppaan sivuilla keskimääräistä enemmän aikaa muihin kanaviin verrattuna.

 

”Kokonaisuudessaan kampanjointi onnistui erinomaisesti ja täytti sille asetetut tavoitteet. Kampanjointi Iltalehdessä todistaa, että sisältömarkkinoinnilla voi saada loistavia tuloksia myös taktisessa, hyvin konversiokeskeisessä mainonnassa, kun artikkelien sisällöt ja julkaisut on suunniteltu hyvin ja tavoitteet ovat selkeästi tiedossa.

Yhteistyö Alman kanssa toimi alusta asti joustavasti ja sujuvasti. Olemme todella tyytyväisiä kokonaisuuteen ja tulemme jatkamaan kampanjointia Iltalehdessä myös tämän vuoden puolella.”

 

Hintaopas

Sinullekin menestystarina?

Ota yhteyttä mediamyyntiimme >>

Katso lisää asiakkaidemme onnistuneita caseja >>