Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Rahoitustarkastus on ottanut uudelleen harkintaansa Alma Median osakkeiden hankinnan IFRS-kirjanpitokäsittelyn Almanovan tulevassa konsernitilinpäätöksessä. Tästä syystä Almanova lykkää sulautumisen täytäntöönpanoa.

Rahoitustarkastus on ottanut uudelleen harkintaansa Alma Median osakkeiden hankinnan IFRS-kirjanpitokäsittelyn Almanovan tulevassa konsernitilinpäätöksessä. Tästä syystä Almanova lykkää sulautumisen täytäntöönpanoa.

ALMANOVA OYJ    PÖRSSITIEDOTE    27.9.2005  KLO 17.00  1 (1)
 
 
RAHOITUSTARKASTUS ON OTTANUT UUDELLEEN HARKINTAANSA ALMA MEDIAN OSAKKEIDEN HANKINNAN IFRS-KIRJANPITOKÄSITTELYN ALMANOVAN TULEVASSA KONSERNITILINPÄÄTÖKSESSÄ. TÄSTÄ SYYSTÄ ALMANOVA LYKKÄÄ SULAUTUMISEN TÄYTÄNTÖÖNPANOA.
 
Almanova Oyj:n hallitus on päättänyt lykätä sulautumisen täytäntöönpanoa ja osakkeensa listaamista Helsingin Pörssin Päälistalle, koska Rahoitustarkastus on ottanut uudelleen harkintaansa Alma Median osakkeiden hankinnan IFRS-standardien mukaisen kirjanpitokäsittelyn Almanovan tulevassa konsernitilinpäätöksessä. Myös jo aikaisemmin sovittua Alma Median osakkeiden hankintaa Bonnier & Bonnier AB:lta ja Proventus Industrier AB:lta on sovittu lykättäväksi.
 
Alma Median ja Almanovan sulautuminen tulee osakeyhtiölain mukaan saattaa voimaan viimeistään 29.12.2005, jolloin on kulunut neljä kuukautta sulautumisen täytäntöönpanoa koskevan kaupparekisteriviranomaisen luvan myöntämisestä. Jos sulautumisen täytäntöönpanoa ei tässä ajassa ilmoiteta kaupparekisterille, sulautuminen raukeaa.
 
Rahoitustarkastuksen IFRS-tulkinta koskee Almanovan vaihto- ja ostotarjouksessa hankkimia Alma Median osakkeita, Bonnierin ja Proventuksen omistamien Alma Median osakkeiden kauppaa sekä Alma Median ja Almanovan sulautumista.
 
Almanovan hallitus ja tilintarkastajat ovat tutkineet transaktioiden IFRS-käsittelyä keväällä 2005, kun Rahoitustarkastus edellytti Almanovan listalleottoesitteeseen sisällytettäviksi pro forma -tilinpäätöstietoja IFRS-oikaisuin. Keväällä 2005 Rahoitustarkastuksen hyväksymässä listalleottoesitteessä osakkeiden hankintaa käsiteltiin IFRS 3 -standardin mukaisena ns. yrityshankintana. Tässä yhteydessä IFRS-kirjanpitokäsittelyä käytiin Rahoitustarkastuksen kanssa läpi. Jos Almanovan Alma Media -hankintaa käsiteltäisiin muuna kuin yrityshankintana, sulautumisen jälkeiselle Almanova-konsernille ei syntyisi uutta konserniliikearvoa, mikä olennaisesti alentaisi Almanova-konsernin pro forma -laskelmissa esitettyä omaa pääomaa. Tässä tilanteessa Almanovan hallitus katsoo tarkoitustenmukaiseksi lykätä sulautumisen täytäntöönpanoa. Yhtiö jatkaa neuvotteluita Rahoitustarkastuksen kanssa ja selvittää vaihtoehtoisia rakenteita sulautumissuunnitelmassa tarkoitetun lopputuloksen toteuttamiseksi.
 
ALMANOVA OYJ

Ahti Martikainen
viestintäjohtaja
 
Lisätietoja:
 
Ahti Martikainen, viestintäjohtaja, p. 010 665 2242
 
JAKELU: Helsingin Pörssi, keskeiset mediat
 
No offer is being made, directly or indirectly or by use of the mails, or by any means or instrumentality (including, without limitation, facsimile transmission, telephone and the internet) or interstate or foreign commerce, or of any facility of a national securities exchange, in or into the United States, Australia, Canada, Japan or any jurisdiction where to do so would violate the laws in that jurisdiction. The new Almanova shares have not been and will not be registered under the US Securities Act of 1933 or under the relevant securities law of any state of the United States.
 
  • Julkaistu: 27.9.2005, 19:45
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli