SUOMALAISET ARVOSTAVAT ASUMISESSA VAIVATTOMUUTTA, TURVALLISUUTTA JA ASUMISEN HELPPOUTTA - UNELMIEN KOTI ON SUOMALAISILLE KÄSITTEENÄ MONIULOTTEINEN

Suomalaisten arvostuksissa asumiseen liittyen ei ole yhtä selkeästi korostuvaa asumisen muotoa, vaan omaa unelmakotia pohdittaessa tulee esille hyvinkin erilaisia odotuksia ja arvostuksia. Alma Median kesä–elokuussa 2019 teettämässä tutkimuksessa unelmien kodin arvostuksia mitattiin esimerkiksi sijaintiin, asunnon arvoon, toiminnallisuuteen, tilavuuteen, ulkoasuun ja ekologisuuteen liittyen.

- Kaikille vastaajille helppo asuminen oli tärkeää, mutta merkityksessä oli eroja. Osalle vaivattomuus tarkoittaa esimerkiksi itselle keskeisten asioiden sijaintia hyvin lähellä tai riittävän lähellä kotia. Toisille se olisi asumisen helpottamista erilaisilla laitteilla, koneilla ja palveluilla, Designtutkimus Helsingin toimitusjohtaja Jussi Fredrikson sanoo.

Hyvä sijainti tarkoittaa toisille keskusta-asumista lähellä palveluja, toisille mahdollisimman lähellä luontoa ja riittävän lähellä palveluja sekä harrastusmahdollisuuksia. Tilaa kodissa toivotaan riittävän muun muassa harrastuksille ja eri perheenjäsenille, mutta samalla kodin kompaktiutta ja tiiviyttä arvostetaan Suomessa. Yhä useampi arvostaa kodin sisustuksessa käytännöllisyyttä, vaikka kauneudelle ja esteettisyydelle annetaan myös paljon arvoa. Lähes joka toinen haluaa panostaa kotiinsa myös sijoituksena odottaen siltä arvonnousua.

Lisätietoja tutkimuksesta: Vesa Siitari, tutkimuspäällikkö, Alma Media, puh. 010 665 2350

Alman asumisen tarjooma

saittibanneri_nelio370-x-370

Oma koti

saittibanneri_header570-x-570

Kodin hankinta

saittibanneri_370x370

Asunto-markkinat