Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Media antaa positiivisen tulosvaroituksen toisen vuosineljänneksen ennakoitua vahvemman kehityksen ansiota

Alma Media antaa positiivisen tulosvaroituksen toisen vuosineljänneksen ennakoitua vahvemman kehityksen ansiota

Alma Media Oyj                                                                            Sisäpiiritieto 9.7.2021 klo 9.00

ALMA MEDIA ANTAA POSITIIVISEN TULOSVAROITUKSEN TOISEN VUOSINELJÄNNEKSEN ENNAKOITUA VAHVEMMAN KEHITYKSEN ANSIOTA

Alma Media muuttaa ohjeistustaan koskien vuoden 2021 jatkuvien toimintojen liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton kehitystä. Tuloskehitystä nostaa Alma Median kaikkien liiketoimintasegmenttien ennakoitua vahvempi liiketoiminnan kehitys huhti–kesäkuussa.

Uusi ohjeistus

Alma Media arvioi jatkuvien toimintojen vuoden 2021 liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton kasvavan selvästi vuoden 2020 tasosta. Vuoden 2020 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 230,2 milj. euroa ja oikaistu liikevoitto 45,4 milj. euroa.

Aiemmassa, 5.3. Nettix-kaupan johdosta annetussa ja 21.4.2021 toistetussa tulosohjeistuksessa Alma Media arvioi jatkuvien toimintojen vuoden 2021 liikevaihdon ja oikaistun liikevoiton kasvavan vuodesta 2020.

Tulosohjeistuksen noston perusteet            

Toisen vuosineljänneksen odotettua parempaan kehitykseen ovat vaikuttaneet Alma Career rekrytointiliiketoiminnan aiemmin arvioitua nopeampi palautuminen koronaepidemian aiheuttamasta kysynnän laskusta. Vilkastuneen rekrytointimarkkinakehityksen taustalla arvioidaan myös olevan koronaepidemian aiheuttaman patoutuneen kysynnän realisoitumista.

Muissa liiketoimintasegmenteissä toisen vuosineljänneksen liikevaihto ja liikevoitto ylittivät myös aiemmin arvioidun tason. Huhti–kesäkuussa mediamainonnan myynti kasvoi lähes 70 prosenttia vertailuvuoden vastaavasta ajanjaksosta. Vertailukaudella mainonnan myynti oli poikkeuksellisen alhaisella tasolla koronaepidemian vaikutuksesta.

Digitaalisten tilausten, asumisen ja autoilun markkinapaikkojen sekä vertailupalveluiden kysyntä on jatkunut vahvana vuoden toisella vuosineljänneksellä. Myös Alma Talentin palveluiden myynti on kasvanut selvästi vuoden ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Orgaanisen kasvun lisäksi liikevaihtoa ja liikevoittoa kasvattavat tehdyt yritysostot.

Koronaepidemian kehityksen vaikutuksia on edelleen vaikea arvioida ja siitä johtuen epävarmuus Alma Median toimintaympäristössä jatkuu loppuvuonna 2021.

Alma Media julkistaa osavuosikatsauksen huhti-kesäkuulta 21.7.2021 klo 8.00.

Lisätietoja:
Talous- ja rahoitusjohtaja Juha Nuutinen, puhelin 010 665 3873

Jakelu: NASDAQ Helsinki, keskeiset tiedotusvälineet, www.almamedia.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on voimakkaasti uudistuva monikanavainen mediayhtiö. Rakennamme kestävää kasvua mediasta palveluihin tarjoten sisältöjä ja palveluja, jotka hyödyttävät käyttäjiä arjessa, työssä ja vapaa-ajalla. Suomessa tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com, Nettiauto sekä Nettimoto. Rekrytointipalvelujamme ovat muun muassa Tšekissä prace.cz ja jobs.cz, Slovakiassa Profesia.sk sekä Kroatiassa mojposao.net.

Alma Mediassa työskentelee noin 1 500 ammattilaista ja yhtiö toimii 11 Euroopan maassa. Alma Median vuoden 2020 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 230,2 miljoonaa euroa. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 9.7.2021, 09:00
  • Kategoria: Pörssitiedote

Jaa artikkeli