Yksityisyydensuoja Alma Mediassa

Tietosuojakuvaus

Me Alma Media –konsernissa (”Alma”) arvostamme yksityisyyttäsi ja pyrimme tarjoamaan sinulle turvallisen ja varman käyttökokemuksen. Samanaikaisesti haluamme ymmärtää tarpeitasi ja mielenkiinnonkohteitasi sekä luoda sinua kiinnostavaa sisältöä. Keräämällä dataa useasta eri lähteestä ja hyödyntämällä sitä innovatiivisesti voimme tuottaa lisäarvoa niin palveluidemme käyttäjille kuin mainostaja-asiakkaillemme.

Tässä tietosuojakuvauksessa kerromme tarkemmin, miten Alma Media -konserniin kuuluvat yhtiöt keräävät ja käyttävät henkilötietoja.

Palvelemme rekisteröityjä ensisijaisesti liiketoiminta-alueittain. Alman liiketoiminta-alueita ovat: Alma Talent, Alma Consumer ja Alma Markets. Kuhunkin liiketoiminta-alueeseen kuuluvat yhtiöt toimivat yhteisrekisterinpitäjinä.

Alma Talentin asiakas- ja markkinointirekisterin yhteisrekisterinpitäjät:

  • Alma Talent Oy (y-tunnus 0869288-1)
  • Oy Mediuutiset Ab (y-tunnus 1471935-8) 

Alma Consumerin asiakas- ja markkinointirekisterin yhteisrekisterinpitäjät: 

  • Alma Media Kustannus Oy (y-tunnus 2442233-9)
  • Alma Media Suomi Oy (y-tunnus 0869290-2)
  • Alma Manu Oy (y-tunnus 1058025-6)
  • Rantapallo Oy (y-tunnus 2297415-6)
  • Kotikokki net Oy (y-tunnus 2192628-3)

Alma Marketsin asiakas- ja markkinointirekisterin yhteisrekisterinpitäjät:

  • Alma Mediapartners Oy (y-tunnus 2307556-6)
  • Alma Career Oy (y-tunnus 1482646-0)
  • Raksa ja Kotikauppa Oy (y-tunnus 2697282-8)
  • Ahorouta Osakeyhtiö (y-tunnus 2211510-8)
  • AutoJerry Oy (y-tunnus 2617380-7)
  • Käyttösofta Oy, Oulu (y-tunnus 2684409-2)

Kun käytät jotakin sivustoa, tuotetta tai palvelua, jonka jokin yllä mainituista yhtiöistä tarjoaa, ovat kyseiseen liiketoiminta-alueeseen kuuluvat yllä luetellut yhtiöt yhteisrekisterinpitäjiä tietojesi osalta. Alman tuotteet ja palvelut löytyvät täältä

Alma Marketsiin kuuluvaan Alma Career Oy:n alaisen Monster.fi-palvelun tietosuojakuvaus löytyy täältä. Monster.fi-palvelu tarjotaan yhteistyössä Yhdysvaltalaisen Monster Worldwide, Inc. -yhtiön kanssa. 

Pyydämme tutustumaan tähän tietosuojakuvaukseen.  Tämän tietosuojakuvauksen tarkoituksena on täyttää EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen vaatimukset ja muun soveltuvan tietosuojalainsäädännön vaatimukset sekä koota yhteen Alman tietosuojainformaatio. Liiketoiminta-alueiden ja eri palveluiden henkilötietolain mukaiset rekisteriselosteet ovat luettavissa siirtymäajan kunkin palvelun sivulla. Tällä kuvauksella ei ole tarkoitus tehdä muutoksia nykyisiin tapoihimme käsitellä tietojasi vaan ainoastaan kuvata se aiempaa selkeämmin uuden tietosuojasääntelyn edellyttämällä tavalla. 

Huomioithan, että palvelumme voivat sisältää linkkejä ulkopuolisiin sivustoihin. Emme voi kontrolloida näitä sivustoja, eikä tämä tietosuojakuvaus koske näitä ulkopuolisia sivustoja. Suosittelemme käyttämään harkintaa selaillessasi internetiä sekä tutustumaan jokaisen sivuston yksityisyydensuojakäytäntöihin erikseen. 

  • Millaisia tietoja käsittelemme?

    Asiakkainamme on niin kuluttajia kuin yrityksiä. Jaamme käsittelemämme tiedot henkilökohtaisesti tunnistaviin tietoihin, evästeillä ja muilla tekniikoilla havainnoituihin verkkokäyttäytymistietoihin, sijaintitietoihin, kysely- ja paneelitietoihin sekä edellä mainituista tiedoista johdettuihin tietoihin. Lisäksi käsittelemme erilaisia yritys- ja kiinteistötietoja. Voimme yhdistää havainnoituja tietoja muihin tietoihisi sekä rikastaa antamillasi tiedoilla havainnoituja tietoja jäljempänä tarkemmin kuvatuin tavoin. Henkilötietoja käsittelemme vain siltä osin kuin se on tarpeellista määriteltyjen tarkoitusten toteuttamiseksi.

    Kaikki toimintamme ei edellytä tiedon käsittelyä tunnistavassa muodossa. Mikäli tunnistettavuus ei jossain tilanteessa ole tarpeen, tietoja voidaan esimerkiksi tuotekehityksessä käsitellä muun muassa koostetusti tai anonyymissä muodossa.

    Keräämme tyypillisesti seuraavia tietoja:

    1) Perustiedot, kuten etu- ja sukunimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite;

    1. Demografiatiedot, kuten asuinmaa, siviilisääty, syntymäaika, sukupuoli, siviilisääty, kieli, ansiotaso, arvo tai ammatti, työantajan tiedot;
    2. Asiakkuuteen liittyvät tiedot, kuten tilaukset, tiedot julkaistuista ilmoituksista ja ilmoituksen kohteesta, asiakasnumero, laskutukseen ja perintään liittyvät tiedot (valittu maksutapa ja maksuvälineiden yksilöintitiedot, henkilötunnus luotolla myytäessä), yhteydenotot ja reklamaatiot, asiakaspalvelupuheluiden tallenteet. Mikäli hyödynnät maksullisia palveluitamme, voimme suostumuksellasi tallentaa korttitiedon salatussa muodossa kolmannen osapuolen järjestelmään jatkoveloitusten mahdollistamiseksi. Itse tallennamme luottokorttimaksujen osalta luottokortin tyypin, vanhenemispäivän sekä kortin neljä viimeistä numeroa. Payex-maksujen osalta tallennamme tallennettuun korttiin liittyen geneerisen tunnisteen, jota käyttämällä voidaan korttiin kohdistaa maksuja. Verkkopankkimaksujen osalta tallennamme maksussa käytetyn viitenumeron sekä pankin tunnisteen;
    3. Palveluiden käyttöön liittyvät tiedot, kuten käyttäjätunnukset ja salasanat, nimimerkki, ostot verkkokaupassa ja ostoprosessin eri vaiheet ja tapahtumat, uutiskirjeiden ja markkinointiviestien avaaminen ja sen johdosta tehdyt toimenpiteet, rekisteröidyn tuottama tai häntä koskeva aineisto esim. rekisterinpitäjään liittyvässä sosiaalisessa mediassa tuotettu aineisto ja viestintä;
    4. Valintoihin ja mielenkiinnonkohteisiin liittyvät tiedot, kuten suoramarkkinointisuostumukset ja -kiellot;
    5. Asiakkaiden palvelussa antamat kommentit ja arvostelut, mikäli hän antaa ne omalla nimellään tai häneen yhdistettävissä olevalla nimimerkillä. Näitä tietoja ei hyödynnetä muihin tarkoituksiin kuin kommentoinnin tai arvostelun toteuttamiseen. 

    2) Yritysasiakkaiden henkilökohtaisesti tunnistavat tiedot: 

    1. Perustiedot, kuten etu- ja sukunimi, osoite, puhelinnumero, sähköpostiosoite; 
    2. Työnantajan tiedot, kuten työnantajan nimi, y-tunnus, toimiala ja yhteystiedot;
    3. Tehtäviin ja asemaan liittyvät tiedot, kuten vastuualue ja hallituksen jäsenyys;
    4. Asiakkuuteen liittyvät tiedot, kuten tilaukset, laskutustiedot, yhteydenotot ja reklamaatiot
    5. Palveluiden käyttöön liittyvät tiedot, kuten käyttäjätunnukset ja salasanat, uutiskirjeiden ja markkinointiviestien avaaminen ja sen johdosta tehdyt toimenpiteet;
    6. Valintoihin ja mielenkiinnonkohtaisiin liittyvät tiedot, kuten suoramarkkinointisuostumukset ja -kiellot, tiedot mielenkiinnonkohteista

    3) Potentiaalisten asiakkaiden tiedot: Potentiaalisista asiakkaista, kuten palveluistamme mahdollisesti kiinnostuneista henkilöistä tai entisistä asiakkaistamme, käsittelemme tyypillisesti tiedot nimestä, yhteystiedoista, iästä, sukupuolesta, äidinkielestä, arvosta tai ammatista sekä muusta tunnistetiedosta, kuten kohderyhmätiedosta. Potentiaalisista yritysasiakkaiden yhteyshenkilöistä käsittelemme lisäksi henkilön työtehtäviin liittyviä tietoja, kuten asema tai vastuualue yrityksessä.

    4) Evästeillä ja muilla tekniikoilla havaitut tiedot: Keräämme automaattisesti tietoja siitä, miten käytät Alman sivustoja ja mobiilisovelluksia (esim. vierailun kesto ja ajoittuminen sekä minkä hakulauseiden ja -sanojen sekä hakukoneen kautta vierailu on linkitetty) sekä millä sivustoilla ja sivustojen alueilla vierailet. Näiden lisäksi keräämme päätelaitettasi koskevia teknisiä tietoja (mukaan lukien IP-osoite, laitteen ID-tunnus, fyysinen sijainti, selain, operaattori ja käyttöjärjestelmätyyppi sekä niihin liittyvät URL-osoitteet). Tiedot kertyvät automaattisesti palvelinlokeihin tai niitä kerätään käyttäjän päätelaitteelle asetettujen evästeiden avulla. Lisätietoja saat jäljempänä olevasta kappaleesta ”Mitä evästeet ovat ja miten niitä käytetään?”

    5) Sijaintitiedot: Sijaintitiedot määritetään käytettävissä olevien geo- ja verkkopaikannusmenetelmien avulla. Sijaintitietoja kerätään ja hyödynnetään pääasiallisesti silloin, kun käytät Alman sovellusta tai sivustoa, jolle olet antanut suostumuksen sijaintiperusteisten palveluiden, kuten paikallisen säätietojen tai sijaintiin perustuvan mainonnan esittämiseen. Jotkin sovellukset saattavat paikantaa käyttäjän päätelaitteen myös silloin, kun et käytä sovellusta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita jatkuvaa sijainnin tarkkailua, vaan Alma tallentaa ainoastaan tiedon vierailuistasi tietyissä ennalta määritellyissä paikoissa. Tietyt palvelut mahdollistavat sinulle tärkeiden sijaintien, kuten kodin, työpaikan, koulun ja kauppojen, tallentamisen palvelussa olevaan karttaan. Tällöin tieto perustuu antamiisi tietoihin eikä käyttämäsi laitteen sijaintitietojen käsittelyyn. 

    6) Kysely- ja paneelitiedot: Voimme suorittaa yksittäisiä kyselyitä verkkosivustoillamme taikka kutsua sinut osallistumaan pysyvämpään paneelitutkimukseen. Tyypillisesti kyselyvastaukset ovat nimettömiä, mutta keräämme vastaajasta erilaisia sosiodemografisia tietoja vastausten taustoittamiseksi. Voimme yhdistää kyselyssä antamia tietoja sekä evästeiden avulla havaittuja käyttäytymistietoja tilastollisessa mallinnuksessa, jolloin yleistämme tiedot koskemaan laajempaa joukkoa. Emme yhdistä kysely- tai paneelitietoja tunnistetun asiakkaan tietoihin, ellemme ole saaneet siihen suostumusta.

    7) Johdetut tiedot: Käytämme yllä lueteltuja tietoja laskennallisissa malleissa. Esimerkiksi mainonnassa teemme sosiodemografista kohdennusta, jossa mallinnus perustuu olettamukseen, että tietyn sosiodemografian omaavat selaimet käyttäytyvät verkostossamme samalla tavalla. 

    8) Tietopalveluiden yritys-, kiinteistö- ja henkilötiedot: Alma Talent Tietopalveluiden yhteydessä käsittelemme ja luovutamme asiakkaillemme seuraavia tietoja palvelun Yritystiedot, Kiinteistötiedot ja Henkilötiedot -osioiden kautta välitettynä:

    1. Yritystiedot, kuten vastuuhenkilön asema ja nimenkirjoitusoikeus eri yrityksissä ja yhteisöissä, vastuuhenkilön syntymäaika tai henkilötunnus (vaatii lakiin perustuvan käyttötarkoituksen ja tiedontuottajan luvan), kotipaikka ja kansalaisuus;
    2. Kiinteistötiedot, kuten kiinteistöjen omistajatiedot (esim. nimi, syntymäaika tai henkilötunnus, osoite) ja huoneistojen asukastiedot (esim. nimi, huoneistotunnus, syntymäaika, huoneistoon muuttopäivä);
    3. Henkilötiedot, kuten henkilön nimi, osoite, äidinkieli, edunvalvontatieto, maksuhäiriömerkinnät, liiketoimintakiellot, velkajärjestelyt, avioehdot ja lahjoitukset 

    Siltä osin kuin kohdissa 8 (2 ja 3) mainitut tiedot sisältävät henkilötietoja, niitä ei yhdistetä muihin Alman käsittelemiin tietoihin. Kyseisten tietojen luovutus tietopalveluiden asiakkaille on luvanvaraista ja edellyttää tiedontuottajan lupaa.  

    9) Sensitiiviset tiedot: Mikäli itse haluat kertoa meille arkaluontoiseksi luokiteltavia tietoja (kuten E-kontakti.fi-palvelussa joidenkin käyttäjien kertomat uskonto, seksuaalinen suuntautuminen ja syntyperä), käsitellään näitä tietoja suostumuksesi perusteella. Näitä tietoja käytetään vain kyseisen palvelun toteuttamiseksi, eikä niitä luovuteta kyseisen palvelun ulkopuolelle

  • Mistä tiedot saadaan?

    Saamme tietojasi rekisteröitymisen, tilauksen tai muun yhteydenoton kautta. Saamme tiedot joko suoraan sinulta tai vaikkapa ryhmätilauksen yhteydessä puolestasi toimivalta taholta. Tiedot voivat olla palvelujen käytöstä havainnoituja ja johdettuja. Tietoja voidaan kerätä ja päivittää rekisterinpitäjän ja sen kanssa kulloinkin samaan konserniin kuuluvien yhtiöiden rekistereistä. Lisäksi saamme tietoja viranomaisten pitämistä rekistereistä, luottotieto- ja asiakashäiriörekisteristä, toimintoihimme liittyvistä sosiaalisista medioista sekä muista luotettavista rekistereistä. Alma Talentin tietopalveluiden tietolähteenä toimivat erilaiset tiedontuottajat ja puhelimitse tekemämme selvitystyö.

  • Mihin tarkoituksiin tietoja käytämme ja mikä on käsittelyn oikeusperuste?

    Käsittelemme tietoa seuraavilla tietosuojalainsäädäntöön pohjautuvilla perusteilla:

    • Sopimus: Käsittelemme antamiasi tietoja täyttääksemme sopimuksen palvelusta tai tuotteesta, jonka olet tilannut. Joidenkin palveluiden ominaispiirre on sisällön personointi, jolloin katsomme sen kuuluvan osaksi sopimuksen täyttämistä. Emme voi tehdä tarjousta, täyttää sopimusta, kuten toimittaa lehteä, mahdollistaa kirjautumista digitaaliselle tilille taikka räätälöidä sisältöä mielenkiinnonkohteittesi mukaisesti, laskuttaa palveluitamme taikka pitää sinuun yhteyttä sopimukseen liittyvissä asioissa ilman henkilötietojen käsittelyä. Pyrimme tietoja kerätessämme informoimaan, mitkä tiedot ovat pakollisia sopimuksen täyttämiseksi ja mitkä voit antaa halutessasi. 
    • Suostumus: Voimme käsitellä tietojasi suostumuksesi perusteella lähettääksemme sinulle suoramarkkinointiviestejä sähköisiä kanavia käyttäen, luovuttaaksemme yhteystietojasi valikoitujen kumppanien sähköisiä suoramarkkinointitoimenpiteitä varten taikka tarjotaksemme sijaintiperusteisia palveluita. Voimme myös pyytää suostumuksesi siinä tilanteessa, että käsittelyn tarkoitukset muuttuisivat tai joudumme poikkeuksellisesti käsittelemään arkaluonteisia tietoja, kuten tietoa ammattiliiton jäsenyydestä. Voit peruuttaa antamasi suostumuksen milloin tahansa. Suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen sen peruuttamista tehdyn suostumukseen perustuvan käsittelyn laillisuuteen.
    • Oikeutettu etu: Käsittelemme henkilötietoja Alma Media -konsernin sisällä liiketoiminnan ja asiakaspalvelun analysointiin ja kehittämiseen, tuotekehitykseen ja raportointiin, profilointiin ja segmentointiin sekä mainonnan räätälöintiin. Tavoitteenamme on parantaa asiakasymmärrystä sekä luoda mielenkiinnonkohteisiisi paremmin sopivia sisältöjä ja palveluja. Esimerkiksi tuotekehityksessä ja raportoinnissa käsitellään tietoja pääsääntöisesti ryhmätasolla, eikä raporteista voi tunnistaa yksittäistä rekisteröityä. Mainonnan kohdentamisessa käytämme pääasiallisesti tietoja kohderyhmistä jäljempänä kuvatuin tavoin. Emme hyödynnä mahdollisesti antamiasi sensitiivisiä tietoja tähän käyttötarkoitukseen. 

    Käsittelemme tietoja palvelujen väärinkäytösten estämiseen ja selvittämiseen. Joudumme ajoittain tutkimaan vaikkapa palvelun lokitietoja selvittääksemme palveluihimme liittyviä väärinkäytöksiä. 

    Toteutamme Alman Talentin tietopalveluita mm. tarjotaksemme kattavaa tietoa suomalaisten yritysten päättäjistä, jotta yritysasiakkaamme voivat päivittää oman asiakasrekisterinsä tietoja tai löytää ne henkilöt, jotka todennäköisesti ovat kiinnostuneita heidän tuotteistaan ja palveluistaan. Palvelun avulla asiakkaat voivat huolehtia oman asiakas- tai markkinointirekisterinsä ajantasaisuudesta tietosuojalainsäädännön edellyttämällä tavalla ja toteuttaa markkinointitoimenpiteitä oikeutetun edun perusteella. 

    Lisäksi voimme käyttää tietoja markkinointi- ja mielipidetutkimuksiin sekä puhelimitse tai postitse tapahtuvaan taikka työtehtävien perusteella kohdistettuun markkinointiin

    Edellä mainitut tarkoitukset ovat oikeutetun etumme mukaisia, ja katsomme, että voit odottaa käsittelyä sinun ja Alma Media -konserniin kuuluvan yhtiön välisen suhteen tai työtehtäviesi tai asemasi perusteella. Voit vastustaa käsittelyä jäljempänä kuvatuin tavoin. Pyrimme mahdollisuuksien mukaan minimoimaan tunnistettavan tiedon käsittelyn. 

    • Lakisääteinen velvoite: Voimme olla velvoitettuja säilyttämään joitakin henkilötietojasi noudattaaksemme kirjanpito- tai muuta pakottavaa lainsäädäntöä asiakassuhteen päättymisen jälkeen. Tällöin käsittely perustuu lakisääteisen velvoitteen noudattamiseen.
    • Alma käsittelijänä: Toimimme tietyissä tilanteissa henkilötietojen käsittelijän roolissa jonkin muun rekisterinpitäjän ohjeiden mukaisesti. Esimerkiksi Alma Marketsin erilaisissa yhteydenottolomakkeissa annettuja tietoja käsitellään pääsääntöisesti rekisterinpitäjänä toimivien kiinteistönvälittäjien, autoliikkeiden, pankkien ja vakuutusyhtiöiden puolesta. Tietyissä tilanteissa näitäkin tietoja voidaan käsitellä myös Alma Marketsin omiin tarkoituksiin vaikkapa väärinkäytöstilanteiden selvittämiseksi.
  • Kuinka kauan säilytämme tietoja?

    Säilytämme tietojasi vähintään asiakassuhteen keston ajan sekä kohtuullisen ajan sen jälkeen. Esimerkiksi asiakkuuteen liittyviä tietoja säilytetään pääsääntöisesti 48 kuukautta sopimuksen päättymisen tai digitaalisen tilin viimeisimmän kirjautumisen jälkeen, jotta voimme lähettää sinulle aiempaan tilaus- tai ostoshistoriaan tai pääteltyihin mielenkiinnonkohtaisiin perustuvia tarjouksia, mahdollistaa palveluiden helpon uudelleenaktivoimisen, käyttää tietoja palveluidemme kehittämiseen sekä vastata mahdollisiin reklamaatioihin. 

    Mikäli et ole käyttänyt mitään liiketoimintayksikön palvelua (esim. kirjautumalla palveluun) kohtuullisessa ajassa, voimme lähettää sinulle sähköpostiviestin, jossa pyydetään vahvistamaan, onko asiakkuus edelleen voimassa. Mikäli vahvistusta ei saada viestissä asetetun määräajan sisällä, katsotaan asiakkuus päättyneeksi. Ennen tietojen siirtämistä lopullisesti hävitettäväksi voimme lähettää sinulle vielä viimeisen muistutusviestin. Tämän jälkeen vanhaa profiilia ei voi enää aktivoida. 

    Karsimme uuden, rajoitetumman käsittelytarkoituksen kannalta tarpeettomat tiedot noin kolmen kuukauden sisällä asiakkuuden päättymisestä ja siirrämme tyypillisesti tiedot nimestäsi, yhteystiedoistasi, iästäsi, sukupuolestasi, äidinkielestäsi, arvosta tai ammatista sekä muun tunnistetiedon, kuten kohderyhmätiedon, markkinointirekisteriin. Käsittelemme tietoja markkinointitarkoituksiin niin kauan kuin et ole kieltäytynyt vastaanottamasta markkinointiviestejä. Mikäli kieltäydyt markkinoinnista, eikä muuta käsittelyperustetta ole, säilytämme tiedon kiellosta ja yhteystiedoista, jotta voimme varmistaa kiellon noudattamisen. 

    Asiakaspalveluun tulevat puhelut nauhoitetaan sisäistä koulutus- ja opetustarkoitusta varten. Nauhoitteita säilytetään pääsääntöisesti 12 kuukauden ajan, ellei perustetta pidemmälle säilytysajalla ole. 

    Evästeillä ja muilla vastaavilla tekniikoilla kerättyjä verkkokäyttäytymistietoja säilytämme tyypillisesti 90 vuorokauden ajan, sillä tämän ajan tietojen oletetaan kuvaavaan mielenkiinnonkohteitasi. Tiedoista pääteltyjä kohderyhmätietoja, jotka on yhdistetty asiakastietoihin, voidaan säilyttää niin kauan kuin asiakastietoja tai markkinointirekisterin tietoja säilytetään.

    Pyrimme pitämään hallussamme olevat henkilötiedot oikeina ja ajantasaisina poistamalla tarpeettomia tietoja sekä päivittämällä vanhentuneita tietoja. Kehotamme sinua kuitenkin aika ajoin tarkastamaan tietojesi ajantasaisuuden kirjautumalla palveluiden omat tiedot -osioihin. Voit myös itse vaikuttaa tietojen säilytysaikaan jäljempänä kuvattujen valintojen kautta, esimerkiksi pyytää tietojesi poistamista.

    Noudatamme lakisääteisiä velvoitteita tiedon säilyttämisessä.


  • Mitä evästeet ovat ja miten niitä käytetään?

    Voimme kerätä Alman digipalveluissa ja mobiilisovelluksissa käyttäytymistietoja evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden avulla. Eväste on pieni tiedosto, joka tallentuu päätelaitteellesi, ja joka sisältää nimettömän, numeerisen tunnisteen, jonka avulla voimme yksilöidä ja laskea sivustollamme vierailevat eri selaimet. Myös mobiilisovelluksissa käytetään evästeitä vastaavaa numeerista tunnistetta. Evästeet ja muut vastaavat tekniikat eivät vahingoita päätelaitettasi tai tiedostojasi. Niitä ei voida käyttää virusten levittämiseen, eivätkä ne mahdollista kovalevylläsi olevien tietojen tutkimista. Alman lisäksi myös kolmannet osapuolet asettavat evästeitä Alman sivustoille.

    Käytämme evästeitä kehittääksemme palveluistamme yhä parempia, näyttääksemme osuvampaa mainontaa sekä räätälöidäksemme palveluiden ja markkinointiviestien sisältöjä. Autamme mainostajiamme kohdentamaan Alman palveluissa näkyvää mainostaan sellaisille käyttäjille, jotka ovat esimerkiksi vierailleet mainostajamme verkkokaupassa ja katsoneet tiettyä tuotetta. Vastaavalla tavalla Alman mainoksia voidaan kohdentaa kolmansien osapuolten palveluissa Alman verkoston ulkopuolella sillä perusteella, että käyttäjä on vieraillut palvelussamme.

    Voimme yhdistää evästeillä kerättyä käyttäytymistietoja henkilökohtaisesti tunnistaviin tietoihin, kuten nimeen ja sähköpostiosoitteeseen, mutta useimmiten taustoitamme sinuun liittyvillä demografiatiedoilla (kuten iällä tai paikkakunnalla) havainnoituja verkkokäyttäytymistietoja. Voimme näin luoda sivustojen käyttäjistä erilaisia kohderyhmiä. Kohderyhmät koostuvat tiedoista, jotka koskevat joukkoa, jonka ennakoidaan käyttäytyvän samankaltaisesti tai omaavan samankaltaisia piirteitä, kuten urheilusta kiinnostuneet (arvioituun kiinnostuksenkohteeseen perustuva kohderyhmä), todennäköisesti auton tai uuden asunnon ostavat (arvioituun aikomukseen perustuva kohderyhmä), pääkaupunkiseudulla asuvat (arvioituun maantieteelliseen sijaintiin taikka annettuun paikkakuntatietoon perustuva kohderyhmä) tai 20-30-vuotiaat (arvioituun tai annettuun ikään perustuva kohderyhmä). Mainonnan kohdentamisessa pyrimme ennen kaikkea löytämään mainostajia kiinnostavia kohderyhmiä, emme kohdentamaan mainontaa sinulle henkilökohtaisesti.

    Ns. ensimmäisen osapuolen evästeet ovat osoitepalkissa näkyvän sivuston asettamia. Näiden lisäksi palveluissamme käytetään ns. kolmansien osapuolien, kuten mainosverkostojen, mittaus- ja seurantapalveluiden tarjoajien, mainosteknologiatarjoajien sekä sosiaalisen median palveluiden, evästeitä.

    Käytämme palveluissamme mm. Google Analyticsiä mittaamaan sivustomme käyttöä. Käytössämme on myös  Google Analytics –mainontaominaisuuksia (uudelleenmarkkinointi, samankaltaiset yleisöt –palvelu, Google Display –verkoston näyttökertaraportointi, Google Analyticsin kohderyhmätietojen ja aihepiirien raportointi sekä Google Analyticsin User ID -tunnisteominaisuudet). Googlen työkalujen käyttämiin evästeisiin tallennettavat tiedot (esimerkiksi IP-osoitteet) lähetetään edelleen tallennettaviksi Googlen palvelimiin eri puolilla maailmaa. Tästä johtuen kyseisiä tietoja voidaan käsitellä palvelimilla, jotka sijaitsevat muualla kuin käyttäjän asuinmaassa. Saamiensa tietojen avulla Google arvioi käyttäjän tapaa selata sivujen sisältöä ja laatii yhteenvetoraportteja sivuston käytöstä. Lisäksi Google laatii selvityksiä sivustojen yhteydessä tarjottavista palveluista ja tuottaa internetin käyttöä koskevia tilastoja. Google voi myös mukauttaa käyttäjille näkyvien mainosten sisältöä aiemman selaushistorian perusteella. Google voi myös välittää tietoja kolmansille osapuolille, jos lainsäädäntö sitä edellyttää, tai tapauksissa, joissa kolmas osapuoli käsittelee tietoa Googlen toimeksiannosta. Google ei yhdistä käyttäjän IP-osoitetta muuhun Googlen tallentamaan tietoon.

    Pyrimme mm. erilaisin fyysisin, elektronisin ja sopimuksellisin keinoin varmistamaan sen, ettei asiattomilla tahoilla ole pääsyä tietoihisi ja etteivät sopimuskumppanimme käyttäisi tietoja muutoin kuin yhteistyön edellyttämällä tavalla. Kolmannet osapuolet pyritään sitouttamaan voimassaolevaan lainsäädäntöön. 

    Alman sivustoilla evästeitä ja muita vastaavia teknologioita käytetään pääasiallisesti seuraaviin tarkoituksiin:

    • Välttämättömät evästeet: Nämä evästeet ovat välttämättömiä palveluiden ja niiden toimintojen käyttämiseksi, esimerkiksi sisäänkirjautumiseksi.
    • Käyttömukavuutta parantavat evästeet: Näitä evästeitä käytetään sisäisiin tarkoituksiin, jotta voimme tarjota käyttäjillemme paremman käyttökokemuksen sivustolla. Saamamme tiedot kertovat meille, miten sivustoa käytetään.
    • Toimintoevästeet: Näiden evästeiden avulla muistamme käyttäjän valinnat, kuten käyttäjätunnuksen, kielen tai alueen. Voimme käyttää toimintoevästeitä myös muiden palveluiden tarjoamiseen, esimerkiksi mahdollistamaan videoiden katselun sivustollamme.
    • Mainosevästeet: Evästeitä käytetään sivuston käytön analysoimiseksi, käyttäjämäärien laskemiseksi, mainonnan näyttömäärien, tavoittavuuden ja konversion mittaamiseksi sekä mainonnan kohdentamiseksi. Lisäksi voimme seurata evästeiden avulla, onko lähettämämme markkinointiviestit avattu ja onko niiden perusteella tehty toimenpiteitä. 
    • Sosiaalisen median evästeet: Sosiaalisen median evästeitä käytetään tunnistamaan käyttäjä sosiaalisen median palveluissa, jotta hän voi esimerkiksi nappia painamalla jakaa artikkeleita. Näillä evästeillä voidaan myös kohdentaa mainontaa. 

    Voit vaikuttaa evästeisiin alla kuvatuin tavoin.

  • Millaisia vaikutusmahdollisuuksia rekisteröidyllä on?

    Olemme sitoutuneita tarjoamaan valinta- ja hallintamahdollisuuksia tietosuojaan liittyen sekä olemme parhaillamme kehittämässä yhä helppokäyttöisempiä vaikutusmahdollisuuksia. Alla listaamme erilaisia tapoja, joilla voit tällä hetkellä vaikuttaa tietojen keräämiseen ja käsittelyyn:

    • Tietojen tarkastaminen, korjaaminen ja poistaminen: Sinulla on oikeus tarkastaa sinusta tallennetut henkilötiedot. Pyynnöstäsi oikaisemme, täydennämme tai poistamme käsittelyn tarkoituksen kannalta virheelliset, puutteelliset tai vanhentuneet henkilötiedot. Oikeutta tutustua voidaan kuitenkin rajoittaa lainsäädännön, muiden henkilöiden yksityisyyden suojan ja liikesalaisuuksien suojan perusteella.
    • Tietojen siirtäminen: Voit myös halutessasi saada siirretyksi antamasi henkilötiedot, joita käsittelemme automaattisesti suostumuksen tai sopimuksen perusteella, ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
    • Suoramarkkinoinnin ja siihen liittyvän profiloinnin kielto-oikeus: Voit milloin tahansa kieltää tietojesi luovuttamisen ja käsittelyn suoramarkkinointia varten painamalla viestin lopussa olevaa linkkiä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
    • Vastustamis- ja rajoittamisoikeus: Voit vastustaa käsittelyä, joka perustuu oikeutettuun etuun, henkilökohtaiseen tilanteeseesi liittyvällä perusteella.  Esimerkiksi tällaisessa tilanteessa käsittelyä rajoitetaan siksi ajaksi, kun arvioidaan perusteita vastustaa käsittelyä. Käsittelyä voidaan rajoittaa myös mm. silloin, kun rekisteröity kiistää henkilötietojen paikkansapitävyyden, jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa voimme varmistaa tietojen paikkansapitävyyden.
    • Suostumuksen peruuttaminen: Voit peruuttaa antamasi suostumuksen milloin tahansa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai muilla erikseen tarjotuin keinoin. Esimerkiksi voit milloin tahansa peruuttaa antamasi suostumuksen mobiililaitteen sijaintitietojen käyttöön laitteen, selaimen tai sovelluksen asetuksista. Suoramarkkinointisuostumuksen voit peruuttaa painamalla viestin lopussa olevaa linkkiä tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
    • Valitusoikeus: Voit tehdä valituksen viranomaiselle, mikäli katsot, että tietojasi on käsitelty tämän tietosuojakuvauksen ja kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön vastaisesi.

    Jos haluat käyttää yllä lueteltuja oikeuksiasi, pyynnöt arvioidaan tilanne- ja tapauskohtaisesti. Huomioithan, että voimme myös säilyttää ja käyttää tietojasi, jos se on tarpeen lainsäädännön velvoitteiden noudattamiseksi, riita-asioiden ratkaisemiseksi tai sopimusten täytäntöönpanemiseksi. 

    Evästeiden ja muiden teknologioiden osalta voit vaikuttaa käsittelyyn seuraavin tavoin:

    • Sivuston yksityinen selaus: Yksityisellä selauksella (”Private Browsing”, ”Incognito” tai ”InPrivate”) voit selata sivustoja niin, ettei sivuista, joilla olet käynyt, tallenneta tietoja evästeiden avulla.
    • Evästeiden estäminen: Voit estää evästeiden käytön muuttamalla selaimesi asetuksia. Evästeiden käytön estäminen saattaa vaikuttaa palveluidemme toiminnallisuuteen.
    • Evästeiden tai mobiilitunnisteen tyhjentäminen: Voit tyhjentää evästeet selaimen asetuksista taikka nollata mobiilitunnisteen laitteen asetuksista. Tyhjentämällä evästeet tai mobiilitunnisteen säännöllisin väliajoin voit vaihtaa tunnistetta, jonka pohjalta sinusta muodostuu profiili. Evästeiden tyhjentäminen ei kuitenkaan lopeta kokonaan tiedon keruuta, vaan pikemminkin nollaa aikaisempiin käyttäytymistietoihin pohjautuvan profiilin.
    • Google Analyticsin käytön estäminen: Voit estää sivuston tietojen käyttämisen Google Analyticsissa asentamalla Google Analyticsin käytön estävän selaimen lisäosan. Tämä lisäosa estää verkkosivustoilla käynnissä olevaa Google Analyticsin JavaScriptia (ga.js, analytics.js ja dc.js) jakamasta sivuston käyntitietoja Google Analyticsille. 
    • Mainonnan kohdentamisen estäminen: Käyttämämme tärkeimmät mainosteknologiat tällä hetkellä on lueteltu alla. 
      • Adform
      • AppNexus
      • Celtra
      • Googlen mainosasetukset
      • Rubicon
      • Salesforce DMP

    Voit kieltäytyä kohdennetusta mainonnasta Googlen osalta täältä. Muiden Alman käyttämien järjestelmien ja muiden kolmansien osapuolten tekemään kohdentamiseen voi vaikuttaa IAB Europen itsesääntelymallin puitteissa täällä.

    Huomioithan, että edellä listattujen linkkien kautta tehdyt estot perustuvat evästeisiin ja päättyvät, mikäli poistat kaikki selaimesi evästeet. Tekemäsi valinnat ovat selainkohtaisia, joten mikäli käytät useampia selaimia, muistathan tehdä valinnat kullakin selaimella. 

    Jos kiellät mainonnan kohdentamisen, näet edelleen yhtä paljon mainontaa kuin aiemmin, mutta se ei ole todennäköisten kiinnostustenkohteittesi mukaan valikoitua.

    Mikäli mainonnan kohdentaminen ei perustu evästeisiin, tekemäsi evästevalinnat eivät välttämättä vaikuta mainonnan kohdentamisessa tapahtuvaan tietojen käsittelyyn.


  • Ketkä käsittelevät henkilötietoja?

    Tietojasi käsittelevät ne Alma Media -konsernin työntekijät, joilla on oikeus tietojen käsittelyyn työtehtäviensä hoitamiseksi. Lisäksi käytämme tietojen käsittelyssä alihankkijoita, jolloin takaamme sopimusjärjestelyin, että tietoja käsitellään kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön mukaisesti. Jos siirrämme tietoja EU/ETA-alueen ulkopuolelle, varmistamme, että siirto tapahtuu lainsäädännön sallimia tiedonsiirtomekanismeja, kuten EU:n mallisopimuslausekkeita, hyödyntäen.

  • Mihin tietoja luovutetaan?

    Alma Media -konserni: Voimme käsitellä henkilötietojasi Alma Media -konsernin sisällä. Alma Media -konserniin emoyhtiö Alma Media Oyj:n lisäksi kulloinkin kuuluvat yhtiöt on lueteltu tämän tietosuojakuvauksen alussa.

    Tietopalvelut: Alma Talent tietopalvelut kokoaa yhteen eri tiedontuottajien tarjoamia henkilötietoja yritysten päättäjistä, kiinteistöjen omistajista sekä henkilötiedoista, kuten nimestä, yhteystiedoista ja edunvalvontatiedoista, maksuhäiriöistä, liiketoimintakielloista, velkajärjestelyistä, avioehdoista ja lahjoituksista. Näitä tietoja luovutetaan tietopalveluiden asiakkaille palvelun käyttöehtojen mukaisesti. Luovutettavien tietojen laajuus riippuu luovutuksensaajan toimialasta ja tietojen käyttötarkoituksesta ja edellyttää usein tiedontuottajan lupaa.

    Mainonnan kohderyhmät: 

    • Mainostilan ostaminen ja myyminen reaaliaikaisesti: Mainostilan ostaminen ja myynti tapahtuu tyypillisesti automaattisesti ja reaaliaikaisesti ohjelmistoja hyödyntäen. Mainostaja-asiakkaat ja niiden kumppanit käyttävät Alman sivustoilta kerättyä tietoa tehdäkseen ostopäätöksen mainostilasta sekä mitatakseen kampanjan tuloksia (mainosnäytöt, tavoittavuus ja konversio). Alman myyntiehtojen mukaisesti Alman verkostosta kerättyjä tietoja ei saa käyttää muihin tarkoituksiin tai yhdistää muihin tietoihin, vaan siitä pitää sopia aina erikseen kanssamme.
    • Mainonnan kohderyhmien luovuttaminen kampanjoihin: Ajoittain saatamme tehdä valikoitujen yhteistyökumppaniemme kanssa lyhytkestoisia kampanjoita, joissa annamme kumppanillemme pääsyn kohderyhmätietoihin, jotta kumppani voisi tavoittaa ne ryhmät, jotka todennäköisesti ovat kiinnostuneita kumppanin tarjoamista tuotteista tai palveluista. Tällöin kumppani saattaa yhdistää tietoja omiin tietoihinsa. Kampanjan kesto on rajattu ja yhdistämistä tehdään pääasiallisesti reaaliaikaisesti tai lyhytkestoisesti siten, ettei kumppani saa rikastaa kohderyhmätiedoilla omaa asiakasrekisteriään.

    Viranomaiset: Voimme luovuttaa henkilötietojasi toimivaltaisten viranomaisten edellyttämällä, kulloinkin voimassaolevaan lainsäädäntöön perustuvalla, tavalla. Näihin viranomaisiin kuuluvat esimerkiksi vero-, poliisi-, täytäntöönpano- ja valvontaviranomaiset.

    Tutkimus ja tuotekehitys: Voimme luovuttaa tietojasi tieteellistä tai historiallista tutkimusta sekä tuotekehitystä varten. Tiedot on pääsääntöisesti muutettu sellaiseen muotoon, että tiedon kohde ei enää ole niistä tunnistettavissa.

    Yritysjärjestelyt: Mikäli myymme, fuusioimme tai muutoin järjestelemme liiketoimintaamme, henkilötietojasi voidaan luovuttaa ostajille ja näiden neuvonantajille.

    Suoramarkkinointi sekä mielipide- ja markkinatutkimukset: Voimme luovuttaa henkilötietojasi luvan- ja kiellonvaraiseen suoramarkkinointiin sekä mielipide- ja markkinatutkimuksiin, ellet ole tätä kieltänyt. Alma Talentin tapahtuma- ja koulutuspalveluiden kulloisetkin yhteistyökumppanit saavat säännönmukaisesti tapahtumaan tai koulutukseen osallistuneiden henkilöiden tiedot.

    Suostumus: Voimme luovuttaa tietojasi kolmansille osapuolille, mikäli olet antanut siihen suostumuksesi.

    Perintä ja oikeusvaateet: Voimme luovuttaa henkilötietojasi kolmansille, jos se on tarpeen sopimuksen täytäntöönpanemiseksi, saatavien perimiseksi, mahdollisten rikkomusten tutkimiseksi taikka oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.Mikäli olemme sopimusehdoin sitoutuneet olemaan luovuttamatta tietoja palvelun ulkopuolelle, noudatamme ensisijaisesti sopimusehtoja. Esimerkiksi seuraavien palveluiden käyttäjien tietoja ei missään tilanteessa luovuteta kyseisen palvelun ulkopuolelle: Lakimiesmatrikkeli, Valtiokalenteri ja sanakirjapalvelut.

  • Miten tiedot suojataan?

    Suojaamme henkilötietosi erittäin huolellisesti käyttämällä asianmukaisia organisatorisia ja teknisiä tietoturvakeinoja. Tietokannat, joihin rekisterin tietoja tallennetaan, ovat palomuurein, salasanoin ja muin teknisin keinoin suojattuja. Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa tiloissa. Manuaalisesti käsiteltävät, rekisteröityjen tietoja sisältävät asiakirjat säilytetään lukituissa tiloissa siten, että asiattomilta on niihin pääsy estetty. Huolehdimme, että ainoastaan niillä työtekijöillä ja rekisterinpitäjän lukuun toimivien yritysten työntekijöillä on pääsy tietoihin, joille se heidän työtehtäviensä hoitamisen vuoksi on tarpeen. Työtiloissa liikkumista valvotaan kulkuluvilla.

  • Voidaanko tähän tietosuojakuvaukseen tehdä muutoksia?

    Kehitämme palvelujamme jatkuvasti ja voimme muuttaa tätä tietosuojakuvausta. Muutokset voivat perustua myös lainsäädännön muuttumiseen. Suosittelemme tutustumaan tietosuojakuvauksen sisältöön säännöllisesti. Edellisen version Alman tietosuojalausekkeesta löydät täältä.

  • Mihin voit ottaa yhteyttä?

    Mikäli sinulla on kysymyksiä Alman palveluihin liittyen, pyydämme ottamaan yhteyttä kyseisen palvelun asiakaspalveluun. Tietosuoja-asioiden osalta pyydämme olemaan yhteydessä seuraaviin henkilöihin:

    Alma Consumerin palvelut: Minna Hammar, sähköposti minna.hammar(at)almamedia.fi
    Alma Talentin palvelut: Nina Söderholm, sähköposti nina.soderholm(at)almamedia.fi
    Alma Marketsin palvelut: Antti Siiskonen, sähköposti antti.siiskonen(at)almamedia.fi

    Mikäli yhteydenotto koskee nimenomaan tätä Alma Media -konsernin tietosuojakuvausta, pyydämme ystävällisesti lähettämään palautetta sähköpostitse osoitteeseen: tietosuoja@almamedia.fi tai lähettämään kirjeitse yhteydenoton osoitteeseen: Alma Media Oyj, Tietosuoja/Laki, Alvar Aallon katu 3 C, 00100 Helsinki. Alma Media -konsernin tietosuojavastaavana toimii Matti Venho.

Päivitetty 24.5.2018