Alma Media > Tiedotteet > Lehdistötiedote > Baana on helppo tapa myydä käytetty auto − ja tehokas hankintakanava autoliikkeille

Baana on helppo tapa myydä käytetty auto − ja tehokas hankintakanava autoliikkeille

Alma Media Oyj                         Lehdistötiedote                          16.3.2023

BAANA ON HELPPO TAPA MYYDÄ KÄYTETTY AUTO − JA TEHOKAS HANKINTAKANAVA AUTOLIIKKEILLE

Alma Media on tuonut kuluttajien ja autokauppojen välille digitaalisen käytettyjen autojen huutokaupan, jossa kuluttaja voi myydä autonsa mahdollisimman nopeasti ja helposti. Helmikuussa 2023 lanseerattu Baana on verkkopalvelu, jossa autoaan myyvä voi kilpailuttaa tarjoukset autoliikkeiltä ympäri Suomen. 

Kilpailutus hyödyttää myyjää 

Autoaan myyvä tekee Baana-palveluun autosta ilmoituksen, jonka perusteella autoliikkeet tekevät ostotarjouksia. Palveluun voi jättää ilmoituksen enintään 10 vuotta vanhasta ja enintään 200 000 kilometriä ajetusta autosta.  

“Autoliikkeissä kiertelyn sijaan autoaan myyvä saa tarjoukset liikkeiltä ympäri Suomen kerralla”, Baanan liiketoimintapäällikkö Ville Vähämaa kertoo.  
 
“Kilpailutus hyödyttää myyjää. On todennäköistä, että saa autosta sen hinnan, joka siitä sillä hetkellä parhaimmillaan maksetaan. Ei tarvitse tyytyä lähimmän liikkeen ostotarjoukseen.” 

Liikkeillä on aikaa tehdä tarjouksia autosta noin 48 tuntia. Liikkeiden edustajat näkevät tarjoustilanteen, ja voivat korottaa omaa tarjoustaan edellisen yli niin monta kertaa kuin haluavat. Kun aika on päättynyt, myyjä saa valita tarjouksista sopivimman.  

Mitään tarjousta ei ole pakko hyväksyä. Liikkeen kanssa voi aloittaa neuvottelun, jos ei ole tyytyväinen tarjottuun summaan. 

“Palvelu on suunniteltu niin, että sitä osaa kyllä käyttää, vaikka ei erityisemmin tietäisi autoista”, Baanan liiketoimintapäällikkö Ville Vähämaa kertoo. “Se neuvoo mitkä tiedot ja millaiset kuvat autosta pitää lisätä.” 

Kehittämässä Nettiauton tiimi 

Baanan taustalla on Suomen suurin autojen osto- ja myyntisivusto Nettiauto. Nettiauto ja Baana kuuluvat Alma Media -konserniin. 

“Niin kuin kaikki muukin, autokauppa siirtyy jatkuvasti enemmän nettiin”, Vähämaa sanoo. “Baana on lisä autoilijan sähköisiin palveluihin.” 

Kun auton myy autoliikkeelle, liike on vastuussa paperitöistä ja arvioi auton kunnon. Auton myyminen yksityishenkilölle vaatii aikaa ja autotuntemusta.  

“Kumpikin vaihtoehto on hyvä, ihmisestä riippuen. Baana on työkalu ensimmäistä tapaa suosiville. Se on kehitetty Nettiauton kokemuksen pohjalta.” 

Vuonna 2022 Alma Median Nettiauto-sivustolla oli yli 420 000 autoliikkeiden ja yli 230 000 yksityisten automyyjien ilmoitusta. Automarkkinoiden vuosikatsauksen mukaan vuonna 2022 Suomessa myytiin käytettyjä autoja 568 000 (Lähde: 16.1.2023 Autoalan Keskusliitto, Autotuojat ja -teollisuus ry, Autoalan Tiedotuskeskus). 

Lisätietoja 

Liiketoimintapäällikkö: Ville Vähämaa  

+358 50 530 9874, ville.vahamaa@almamedia.fi

Alma Media lyhyesti

Alma Media on kansainvälinen, voimakkaasti uudistuva, digitaaliseen mediaan, palveluihin ja markkinapaikkaliiketoimintaan keskittyvä yhtiö. Haluamme inspiroida ihmisen luontaista uteliaisuutta ja valinnanmahdollisuuksia luomalla palveluja, joissa yhdistyvät ylivoimainen sisältö, paras teknologia, aina paikallisesti merkityksellisemmällä tavalla. Suomessa tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com sekä Nettiauto. Rekrytointipalvelujamme ovat muun muassa Tšekissä prace.cz ja jobs.cz, Slovakiassa Profesia.sk sekä Kroatiassa mojposao.net.

Suomessa liiketoimintaamme kuuluvat johtavat asumisen ja autoilun markkinapaikat, talous- ja ammattimediat, valtakunnallinen kuluttajamedia sekä sisältö- ja datapalvelut yrityksille ja ammattilaisille. Alman kansainvälinen liiketoiminta itäisessä Keski-Euroopassa, Ruotsissa ja Baltiassa koostuu rekrytointipalveluista ja toimitilojen markkinapaikasta.

Alma Mediassa työskentelee noin 1 700 ammattilaista ja yhtiö toimii 11 Euroopan maassa. Alma Median vuoden 2022 jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 309 miljoonaa euroa, mistä digiliiketoiminnan osuus oli 81 %. Yhtiön osake noteerataan NASDAQ Helsingissä. Lue lisää: www.almamedia.fi.

  • Julkaistu: 16.3.2023, 09:00
  • Kategoria: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli