Mitä brändillesi tapahtuu, jos lopetat mainostamisen?

Mainoskampanja tuo monesti mukavan piikin myyntiin. Jos mainontaa tekee jatkuvaluontoisesti, hyödyt ovat todennäköisesti laaja-alaisempia ja vaikutukset pelkkää piikkiä pidempiaikaisempia. Mutta mitä tapahtuu, kun mainostaja laittaa pillit pussiin? 

Jos taloudellinen tilanne huolettaa, tulee väistämättä mieleen karsia kustannuksia. Valitettavan usein ajatellaan, että mainospanostuksista on helpoin nipistää. Millaisiin asioihin mainonta vaikuttaa, ja mitä tapahtuu pitkällä tähtäimellä, jos mainonta lopetetaan? 

Kannattaa lukaista muutamia perusteluja, miksi on tärkeää panostaa mainontaan. 

Mainonnan vaikutus myyntiin 

Tutkimukset osoittavat, että mainonnan lopettamisen jälkeen tulokset lähtevät laskusuuntaan sitä nopeammin, mitä pienempi brändi ja mainosbudjetti on. Jos myynti on ollut hiipuvaa jo aiemmin, sen todennäköisemmin hiipuva trendi jatkuu, vaikka mainonta aloitetaan tauon jälkeen uudelleen.  

Jos taas mainontaan on aiemmin panostettu suuresti, mainonnan tuomien hyötyjen paikkaaminen muilla markkinoinnin toimenpiteillä on työlästä, hidasta ja kallista.

Tutustu hakukonemarkkinointiin: Autamme sinua näkymään siellä, missä asiakkaasi jo ovat

Mitä pienempi yritys ja brändi, sen isompi rooli mainonnalla on.

Mitä pienempi yritys ja brändi, sen isompi rooli mainonnalla on. Mainoskampanjoilla voi erinomaisesti tasata myyntihuippujen ja sesonkien välistä hiljaisempaa kautta sekä vauhdittaa uutuustuotteiden menekkiä ja ennen kaikkea saada uusia asiakkaita.  

Mainonnan vaikutus tunnettuuteen 

Poissa silmistä, poissa mielestä. Kun kukaan ei altistu mainonnalle, saattaa yrityksesi ja brändisi unohtua mielestä kokonaan, jolloin brändinrakennus on myöhemmin aloitettava nollasta. 

Mainonnalla on merkittävä rooli brändinrakennuksessa ja suuri vaikutus siihen, millaisen luottamuksen ja aseman brändisi asiakkaan mielessä saa. Jos kaupan hyllyllä on kaksi samanlaista tuotetta samoin ominaisuuksin, kumman asiakas valitsee?   

Mainonta tuo yritystä tunnetuksi ja pitää tunnettuutta yllä.

Hyvä mainonta herättää huomion, tekee yritystä, brändiä ja sen tuotteita tunnetuksi, aktivoi ja kannustaa toimintaan eli ostamaan sekä ylläpitää mielenkiinnon. Tämä toteutuessaan johtaa usein uskolliseen ja kestävään asiakassuhteeseen. 

Jatkuva näkyminen erilaisissa kanavissa ja yhteyksissä pitää tunnettuutta yllä. Vaikka asiakas ei välittömästi mainoksen nähtyään ryntäisikään ostoksille, hyvin tehty mainos jää mieleen ja brändi putkahtaa mieleen juuri silloin, kun oston hetki on käsillä. 

Haluatko lisätä yrityksesi tunnettuutta? Katso lisää
Tavoitteeksi asetettiin ”kaikki tuntee Boltin” | Case Bolt.Works

Mainonnan vaikutus mielikuviin 

Mainonnan kautta on mahdollista rakentaa ja vaikuttaa mielikuvaan, joka yleisöllä on yrityksesi brändistä, hinnasta, laadusta, tuotteista ja palveluvalikoimasta.  

Mutta mainonta yksin ei saa kruunua säihkymään eikä kassaa kilisemään. Kruunun alla täytyy olla aito ja vakaa kantaja; luotettava yritys, jolla on laadukkaat tuotteet ja joka tuottaa erinomaista asiakaskokemusta. Mainonta on keino päästä kertomaan näistä erinomaisista ominaisuuksista yleisölle houkuttelevasti.  

Mainonta rakentaa brändiä ja mainetta. 

Hyväkään brändimielikuva ei synny hetkessä. Anna mainonnalle aikaa ja panosta jatkuvaan kohtaamiseen asiakkaiden kanssa. Yksikin nappiin mennyt kampanja voi saada mielenkiinnon yleisössä heräämään. 

Haluatko vaikuttaa mielikuviin yrityksestäsi? Katso lisää
Katso vinkit, miten brändiä rakennetaan
 

Mainonnan vaikutus asiakasymmärrykseen 

Mainonnasta saatava data auttaa sinua ymmärtämään, millaisia ovat ihmiset, jotka ovat kiinnostuneita käyttämään tuotteitasi ja palveluitasi.  

Tiesitkö?

Kun asiakasymmärrys kasvaa, voit palvella nykyasiakkaita entistä paremmin, kehittää tuotteita ratkaisemaan heidän haasteitaan entistä syvemmin, mikä parantaa brändisi mainetta ja kasvattaa tunnettuutta. Tämä taas houkuttelee lisää uusia asiakkaita.

Mainonnan vaikutus kasvuun 

Kaikki edellä mainitut asiat vaikuttavat yrityksen mahdollisuuteen kasvaa. Mainonta lisää yrityksen tunnettuutta, vaikuttaa mielikuviin ja aktivoi ostamaan. Kun mainonnan kanavat on valittu oikein, on mahdollista saada enemmän hyötyä. Mainonnasta kertyvän datan avulla ymmärrät asiakkaita paremmin, jolloin voit palvella heitä paremmin ja voit kehittää tuotteita oikeaan suuntaan tehokkaammin. Tämä taas auttaa kehittämään liiketoimintaa ja mahdollistaa kasvamisen. 

Jatkuva mainonta rakentaa yrityksen imagoa | Case JVA

5 syytä, miksi kannattaa mainostaa 

 1. Vauhditat myyntiä

  Tasoita sesonkien välistä kautta ja vauhdita uutuustuotteiden lanseerausta.

 2. Rakennat tunnettuutta ja mainetta.

  Voit tehdä brändiä ja sen tuotteita tunnetuksi. Arvostus ja luottamus kasvaa, brändin asema vakiintuu. Brändisi saa paikan asiakkaiden top of mindissa.

 3. Vaikutat brändimielikuviin.

  Kerro brändisi näköisiä tarinoita ja ylläpidä asiakkaiden mielenkiintoa.

 4. Ymmärrät asiakkaita paremmin.

  Mainonta antaa arvokasta dataa, joka auttaa tuntemaan asiakkaita syvemmin, tekemään entistä parempaa mainontaa ja kehittämään oikeanlaisia tuotteita ja palveluita.

 5. Mahdollistat kasvun.

  Kaikki edellä mainittu auttaa tähtäämään kasvuun.

Lähteet:
Roberts, Keith (2003). What strategic investments should you make during a recession to gain competitive advantage in the recovery?

Hartnett, Gelzinis, Beal, Kennedy, Sharp (2021). When Brands Go Dark – Examining Sales Trends when Brands Stop Broad-Reach Advertising for Long Periods. Journal of Advertising Research.

Millaiseen tarpeeseen etsit ratkaisua?

Haluan lisätä yritykseni tunnettuutta potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa >>
Haluan vaikuttaa mielikuvaan yrityksestäni ja erottua sitä kautta kilpailijoista >>
Haluan kertoa yritykseni ajankohtaisista asioista, kuten tuotteista tai tapahtumista >>
Haluan yritykseni löytyvän helposti verkosta ja verkkopalvelun tuottavan minulle lisää myyntiä >>

Lue seuraavaksi

Alman kesäedut 2024

Tavoita kuluttajat ja päättäjät tehokkaasti myös kesällä! Suomalaiset viettävät kesälläkin aikaa Alman medioiden ja palvelujen parissa. Alman kesäetukausi 24.6.-11.8.2024 tarjoaa mainostajille erinomaisen mahdollisuuden varmistaa näkyvyys niin kuluttajien […]

Tästä artikkeliin

Kesän matkailukausi on pian kuumimmillaan: Kohdenna kesän mainoskampanjat näiden kyselytulosten avulla

Suomalaisille kuluttajille tehdyn Matkailun Pulssikyselyn mukaan matkailuinto on korkealla taloudellisesta tilanteesta huolimatta. Lomalle lähdetään suurin odotuksin, haetaan elämysmäisiä kokemuksia ja varauksissa arvostetaan vaivattomuutta. Kotimaan matkailu […]

Tästä artikkeliin

Ota yhteyttä

Copyright © 2024