Ajankohtaiset yleisöt: Näin tavoitat suomalaisen kesäkansan

Tavoita suomalaiset kesällä

Tässä vinkkejä kaikille mainostajille, miten tehdä ajankohtaista mainontaa. Erityisesti nämä neljä yleisöryhmää tavoitat juuri nyt.


Nappaa vinkit markkinoinnin vuosikelloosi, millaisten sisältöjen parista tavoitat yleisön keväällä ja kesän korvilla. Jos oma toimialasi tai sesonkisi ei osu juuri tähän hetkeen, tiedät kuitenkin, mitkä asiat tällä hetkellä suomalaisten mielessä pyörivät ja miten voit tavoittaa samanhenkisen yleisön.

1. Lomailijat ja matkailuyleisö

Kevät on parasta aikaa haaveiluun ja loman suunnitteluun! Jotkut suunnittelevat matkareittinsä ja -kohteensa hyvinkin tarkasti etukäteen, ja toiset menevät fiiliksen mukaan ja saattavat tehdä reissun ex tempore. Mainostajalle tämä tarkoittaa herkullista sesonkiaikaa koko kevään ja kesän ajaksi. Nyt on siis kysyntää matkailukohteiden, majoitusten, erilaisten kesätapahtumien, nähtävyyksien ja torimarkkinoiden mainonnalle.

Kun haluat tavoittaa lomailevan yleisön:

Mainontaa voi kohdentaa verkkokäyttäjän sijainnin perusteella kaupunki- tai maakuntatasolla. Tämä sopii mainiosti esimerkiksi paikallisten tapahtumien ja muiden kesäkohteiden mainostamiseen. Sää on monelle lomalaiselle tai muuten kesäänsä viettävälle asia, jonka perusteella matkakohteita pohditaan. Sääkohdennusta voi hyödyntää mainonnan personoinnissa monin tavoin. 

2. Sisustajat ja puutarhurit

Kotipuutarhurit, viherpeukalot sekä kodinsisustajat ja -remontoijat aloittavat omia projektejaan, jotka jatkuvat pitkälle syksyyn. Kohdennetulla mainonnalla voit tarjota heille uusia ideoita ja ohjata suoraan tuotteidesi ja palveluidesi pariin. 

Kun haluat tavoittaa yleisön sisustajista sekä pihan ja kodin laittajista :

Mainontaa voi kohdentaa verkkokävijälle, joka kuluttaa tai selailee puutarha-aiheisia sisältöjä tai laajemmin asumiseen, kotiin ja puutarhaan liittyviä sisältöjä Alman medioissa

3. Penkkiurheilijat

Maan suosituin urheilulaji kerää ääreensä isoja yleisöjä. Varsinkin jääkiekon MM-kisat ovat suuri ja kiinnostava ilmiö, jota lähes koko Suomi seuraa ja elää mukana. Lätkähuumassa etsitään kisakatsomoita ja -eväitä, ehkä teemaan sopivaa vaatetusta ja rekvisiittaa, ja jopa matkustetaan paikan päälle seuraamaan otteluita.

Kun haluat tavoittaa lätkähuumaisen yleisön:

Mainontaa voi kohdentaa verkkokävijöille, jotka kuluttavat jääkiekkoaiheisia sisältöjä Alman medioissa, kuten Iltalehden Jääkiekko-osiossa.

4. Juhlakansa

Kesäaikana juhlitaan monia mukavia tapahtumia, kuten vappua, juhannusta, koulujen päättäjäisiä ja valmistujaisia sekä erilaisia perhejuhlia. Juhliin etsitään esimerkiksi tarjottavia, lahjoja, juhlavaatteita sekä juhlissa tarvittavia palveluita, kuten juhlapaikkaa, ohjelmaa tai siivouspalveluita.  

Kun haluat tavoittaa juhlivan yleisön:

Mainontaa voi kohdentaa verkkokävijän kiinnostuksen mukaan, esimerkiksi ruoka- ja juomasisällöistä sekä tyylistä ja muodista kiinnostuneelle yleisölle Alman verkostossa. Lisäksi mainontaa voi tehdä myös sopivaan mediaan kohdentamalla: Suomen suurin ruokasivusto Kotikokki tavoittaa tehokkaasti ruoanlaitosta kiinnostuneet kuluttajat juuri oikeassa ympäristössä. Kotikokissa pääset ​osaksi suomalaisten arkea​ ja juhlaa, niin keittiöihin ​kuin ruokaostoksille​. 

Tiesitkö tämän?

Kontekstuaalinen kohdentaminen

Kontekstuaalisen kohdentamisen on todettu olevan erittäin tehokasta, kun mainonta liittyy läheisesti muun sisällön aihepiiriin.

Kun lukija viihtyy vaikkapa puutarhanhoitoon liittyvien artikkeleiden parissa, hän on todennäköisesti kiinnostunut aiheeseen liittyvästä mainonnasta, ja saattaa olla otollista kohderyhmää muuhunkin pihatöihin, kasveihin ja kodinlaittamiseen liittyen.

Kontekstuaalinen kohdentaminen = Mainontaa kohdennetaan sisällöltään samantyyppisten aiheiden mukaan. Kontekstikohdentaminen toimii myös ilman kolmannen osapuolen evästeitä ja kohdentaminen tapahtuu aina reaaliaikaisesti perustuen verkkokävijän senhetkisen kiinnostuksen kohteeseen.

Datasegmentti = Dataan perustuva kohderyhmä, joka muodostuu verkkokävijöiden käyttäytymisen perusteella. Erilaisia datasegmenttejä on lukuisia, kuten tässä esitellyt matkailusta, sisustamisesta, jääkiekosta tai juhlapalveluista kiinnostuneet.

Lue lisää, miksi kannattaa kohdentaa: Kohdentaminen on digimainonnan A ja O

Kiinnostuitko, miten löydät ajankohtaisen yleisön?

Ota yhteyttä niin suunnitellaan sinullekin ajankohtainen kohdennettu kampanja.


Lue seuraavaksi

Luottamus printtiin voi paremmin kuin koskaan

Monen suomalaisen kahvipöydässä on tuote, jonka osa luulee olevan unohdettu. Nimittäin sanomalehti. Kaikenlaisten valeuutisten yleistyessä suomalaiset uskovat painettuun sanaan yhä vahvemmin, ja luottamus printtiin voi […]

Tästä artikkeliin

Isoja uutisia: Alma Media aloittaa digitaalisen mainonnan hiilijalanjäljen mittaamisen

Digitaalinen mainonta vaikuttaa myös sinun yrityksesi hiilijalanjälkeen. Tiedätkö kuinka paljon? Me aloitamme digitaalisen mainonnan hiilijalanjäljen mittaamisen ensimmäisenä mediatalona Suomessa. Hiilijalanjälkiluvut ovat jatkossa osa kampanjaraporttia Tavoitteenamme […]

Tästä artikkeliin

Ota yhteyttä

Copyright © 2023