Ajankohtaiset yleisöt: Mainostajalle tärkeät kohderyhmät juuri nyt

Mitkä ovat mainostajalle tärkeät kohderyhmät juuri nyt?

Kesä on mielenkiintoista aikaa, kun kesäsesongin ollessa parhaimmillaan valmistaudutaan jo tuleviin kausiin ja tehdään hankintoja syksyä varten. Katso vinkkimme, miten Alman medioissa ja palveluissa voi kohdentaa mainontaa, ja mitkä kolme otollista kohdeyleisöä ovat liikkeellä.


Alman medioita ja palveluita käyttää yli 3 miljoonaa suomalaista viikoittain*. Sisältöjemme parissa viihdytään arjessa, työssä ja vapaa-ajalla. Palveluitamme, kuten Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com, käyttävät ihan tavalliset kuluttajat kuin yrityspäättäjät. Mainostajalle tämä tarkoittaa laajaa verkostoa ja monipuolista yleisöä mainonnalle.

Me autamme sinua löytämään juuri sellaisen yleisön, joka on kiinnostunut sinun tuotteistasi ja palveluistasi – olipa otollinen yleisö kuinka paikallisesti pieni tai valtakunnallisesti suuri tahansa. Alla on muutamia esimerkkejä kohdentamisella tavoitettavista yleisöistä.

Lähde: FIAM (+16-vuotiaat internetin käyttäjät). Alman digiverkosto 2023 (1-8)

1. Aktiiviset lomailijat

Kesällä ihmisten on mahdollista viettää aktiivista vapaa-aikaa, kun valoisa aika ja luonto tarjoavat liikkujille enemmän mukavuuksia ja ulkotapahtumia järjestetään useilla paikkakunnilla. Myös pitkät lomat houkuttelevat matkustelemaan ja vaihtamaan maisemaa.

Mainostajan kannattaa hyödyntää aktiiviset kesäihmiset lisäämällä yritykselle näkyvyyttä ja tuomalla omaa brändiä tunnetuksi.

Tavoita liikkuvat kesäihmiset siellä ja täällä

Mainonnassa kannattaa hyödyntää verkkokäyttäjän sijaintia yhtenä kohdentamisen keinona. Näin voit varmistua siitä, että mainontasi näkyy ihmisille halutulla alueella juuri silloin, kun reissataan ja liikutaan ympäri Suomen. Näin voit houkutella myös satunnaiset maakuntamatkailijat tuotteidesi ja palveluidesi pariin.

Toinen mainio keino tavoittaa aktiiviset ihmiset on kohdentaa mainontaa kontekstin eli aihepiirin mukaan. Näin voit tavoittaa tietystä aiheesta, kuten vaikkapa matkailusta tai ruuasta ja juomasta kiinnostuneet.

Kohdentaminen sijainnin ja aihepiirin mukaan on hyvä valinta esimerkiksi silloin, kun haluat vaikkapa personoida viestin paikalliselle yleisölle.

2. Koululaiset ja opiskelijat

Syksy voi tuntua vielä kaukaiselta, mutta moni uuden alun edessä oleva tekee valmisteluja syksyä varten jo täydellä tohinalla. Nyt on juuri se hetki, kun etsitään opiskelupaikkakunnalta vuokra-asuntoja, kalustetaan ja sisustetaan uusia tai vanhoja koteja, ja hankintaan liikkumisvälineitä kodin, koulun tai työpaikan välille.

Voit tavoittaa myös nämä tärkeitä päätöksiä tekevät nuoret aikuiset, katso vinkit alta.

Kohdenna mainontaa opiskelijoille:

Mainontaa voi kohdentaa muun muassa iän, sukupuolen, koulutustason tai ammattiaseman sekä muiden demografiatietojen mukaan. Myös sijainti toimii erinomaisena kohdentamisen keinona, kun halutaan tavoittaa uudet paikkakuntalaiset.

Suositun Vuokraovi.com-palvelumme kautta saatavaan dataan perustuen mainontaa voi kohdentaa vuokra-asuntoa etsiville. Tätä kohdennusta voi hyödyntää esimerkiksi sähkö- ja internetasioissa, muuttofirmat, lähikaupat ja muut lähialueen palvelut, kodin remontoimiseen liittyvät yritykset sekä tietysti vuokranantajat.

3. Harrastajat, ulkoilijat ja liikkujat

Kesätauon jälkeen alkaa monen harrastusjalkaa vipattaa. Moni haaveilee uuden harrastuksen aloittamisesta tai aikoo panostaa entistä vahvemmin jo hyvin alkaneeseen lajiin. Mainontaa kohdentamalla on mahdollista tavoittaa nämä harrastuksensa parissa viihtyvät yleisöt, katso vinkit alta.

Kohdenna harrastajille kiinnostuksen perusteella

Mainoskampanjat voi kohdentaa harrastuksiin liittyviin konteksteihin sekä erilaisia datasegmenttejä hyödyntäen, jotta tavoitat esimerkiksi koiraharrastajat, marjastajat, metsästäjät, kalastajat sekä muut vapaa-ajan ulkoilijat tehokkaammin.

Tämä kohdennus toimii erinomaisesti esimerkiksi urheilu- ja harrastusliikkeille, aktiviteettipuistoille, kirpputori- ja tarvikemyymälöille sekä harrastusseuroille.

Haluatko tietää, miten tavoittaa ajankohtainen yleisö?

Ota yhteyttä niin suunnitellaan sinullekin kohdennettu kampanja.

Latasitko jo kesäkyselyn tulokset itsellesi?

Miten suomalaiset viettävät kesäänsä?
Kesäkysely 2023 tehtiin Iltalehden ja Alma Businessmedioiden lukijoille huhti-toukokuussa. Lukijat vastasivat omaan talouteensa ja kesänviettoonsa liittyviin kysymyksiin.

Lue seuraavaksi

Vinkki mainostajalle: näin suomalaiset panostavat lomanviettoon

Kesäkyselyn tulokset ovat nyt saatavilla. Jos haluat tavoittaa kesälomaansa viettävät suomalaiset kuluttajat ja päättäjät, katso millaisia kesäsuunnitelmia kyselyyn vastanneilla on ja hyödynnä tuloksia mainonnassasi. Kysely […]

Tästä artikkeliin

Milloin on oikea aika mainostaa? Katso vuosikellosta

Tiettyjä hankintoja tehdään tyypillisesti vuodenaikojen mukaan. Mainostajan kannattaa ennakoida ja suunnitella kampanjat niin, että mainos tavoittaa ostopäätöksiään tekevän yleisön juuri oikeaan aikaan. Mistä ja miten, […]

Tästä artikkeliin

Ota yhteyttä

Copyright © 2024