Alma Media > Yhteystiedot > Asiakaspalvelu > Kauppalehti > UKK

Kauppalehti – usein kysytyt kysymykset

Yleiset

Mitä Digitilaus sisältää?

Kauppalehden Digitilauksella voit lukea Kauppalehden uutissisältöjä sähköisesti ilman rajoituksia kaikilla laitteilla. Tilaukseen kuuluvat myös näköislehdet, arkisto ja protestilistan käyttöoikeus.

Mitä Printtitilaus sisältää?

Kauppalehti Printtitilaus sisältää viisipäiväisen Kauppalehden kotiin tai toimistolle kannettuna. Tilaukseen kuuluu myös kerran kuussa ilmestyvä Kauppalehti Optio sekä Kauppalehti Fakta. Kauppalehti toimitetaan varhaisjakeluna pääkaupunkiseudun, Päijät-Hämeen ja Tampereen aamujakelun alueilla ilman lisämaksua.

Mitä VIP-tilaus sisältää?

Kauppalehti VIP-tilaukseen kuuluu Kauppalehden päivän lehti, Kauppalehti Optio sekä Kauppalehti Fakta kotiin tai toimistolle kannettuna sekä kaikki Kauppalehden digitaaliset uutissisällöt rajoituksetta.

Voinko ostaa pelkän Kauppalehden iPad-tilauksen?

Voit ostaa lukuoikeuden vain Kauppalehden iPad-sovellukseen. Tilaus tehdään tällöin KL Lehdet –sovelluksessa Apple ID -tunnuksilla, ja se veloitetaan sinulta Apple-tilisi kautta. Tilauksen voi tehdä 12 kuukaudeksi kerrallaan tai kuukauden pätkissä.
Huomaathan, että iPad-tilaus ei sisällä Kauppalehden muiden digisisältöjen tai sovellusten käyttöoikeutta eikä sitä voi tehdä Kauppalehden asiakaspalvelun kautta. IPad-tilaus aktivoidaan myös aina Apple ID -käyttäjätunnuksella ja -salasanalla, ei Kauppalehden käyttäjätunnuksella.

Mitä VIP- ja Digitilaukseen kuuluva Kauppalehden arkisto sisältää?

Kauppalehden uutisarkistosta voit poimia Kauppalehdessä ja Kauppalehden verkkopalvelussa julkaistut uutiset teksteinä. Arkistossa on painetussa Kauppalehdessä julkaistut uutiset vuodesta 1988 lähtien ja eri liitteiden, – kuten myös Option ja Faktan jutut, samoin Kauppalehdessä julkaistut nimitysuutiset.

Mitä VIP- ja Digitilaukseen kuuluva Kauppalehden näköislehti sisältää?

Kauppalehti julkaisee päivän lehden, Kauppalehti Option ja Faktan myös digitaalisina näköislehtinä. Niitä voi lukea Kauppalehden verkkopalvelussa sekä KL Lehdet –mobiilisovelluksella, joka on saatavissa Android- ja iOS-laitteille. Sovellus on ladattavissa sovelluskaupoissa maksutta.

Mitä VIP- ja Digitilaukseen kuuluva Kauppalehden Protestilista sisältää?

Protestilista-palvelu verkossa kokoaa yhteen kaikki maksuhäiriötiedot, jotka on julkaistu viimeisen neljän kuukauden aikana painetussa Kauppalehdessä.

Miten voin muuttaa voimassaolevaa tilaustyyppiäni?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, puh. 010 665 8110 (ark. klo 8.30-16.30), kl.asiakaspalvelu@almamedia.fi.

Voinko jakaa tilaukseni käyttäjänimen ja salasanan?

Voit halutessasi jakaa VIP- tai Digitilauksesi läheisesi, esimerkiksi perheenjäsenen kanssa, mutta yrityksen sisäistä ryhmäkäyttöä varten tarvitset erillisen yritystilauksen ja omat käyttäjätunnukset kaikille käyttäjille. Suosittelemme pitämään käyttäjätunnuksen ja salasanan ainoastaan omassa tiedossa. Näin voimme varmistaa myös yksityisyydensuojan esim. Oma salkku -palvelun käytössä.

Tahdon hankkia usealle käyttäjälle yrityksessäni rajoittamattomat lukuoikeudet kaikkiin Kauppalehden digisisältöihin. Miten saan oikeudet käyttöön?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme, puh 010 665 8110 (ark. klo 8.30-16.30), kl.asiakaspalvelu@almamedia.fi. Ratkaisumyyntimme tekee tarjouksen yrityksenne tarpeita vastaavasta ratkaisusta.

Voinko käyttää tilausten palveluita matkapuhelimellani tai tabletillani? Pääsenkö Digitilauksen sisältöihin useammalta koneelta?

Digi- tai VIP-tilaajana voit lukea kaikkea tilaamaasi sisältöä, tietokoneella, älypuhelimella ja tabletilla.

Minulla on painetun lehden tilaus. Haluan käyttööni myös Digitilauksen sisällöt. Miten toimin?

Voit muuttaa lehtitilauksesi Kauppalehti VIP-tilaukseksi, jolloin saat lehtitarjonnan lisäksi käyttöösi kaikki Digitilaukseen kuuluvat sisällöt. VIP-tilaus maksaa vain hieman enemmän. Tee tilaustyypin muutos tästä.

Tilaan Kauppalehden uutiskirjettä sähköpostiini. Vaikuttaako tilaukseni siihen?

Tilauksesi ei vaikuta uutiskirjeen lähettämiseen.

Voinko ostaa Kauppalehden lukuoikeuden ainoastaan digilehteen?

Digilehden lukuoikeus kuuluu Digi- ja VIP-tilaukseen. Jos käytössäsi on iPad-tabletti, voit ostaa pelkkään KL Lehdet –sovellukseen tilauksen Appstoren kautta.

Miksi kannattaa kirjautua Kauppalehden verkkopalveluun?

Kirjautumalla saat käyttöösi tilauksesi lukuoikeudet. Kirjautumisessa on Muista minut -toiminnallisuus, joten jatkossa verkkopalvelu tunnistaa sinut, jos käytät samaa laitetta sivuston selailuun, eikä kirjautumista tarvitse toistaa. Kirjautuminen sujuvoittaa käyttöä ja mahdollistaa personoitujen palveluiden, kuten Oman salkun käytön. Mikäli sivusto ei heti tilauksen aktivoinnin jälkeen kirjaa sinua sisään automaattisesti vaan lehden verkkosivustolla näkyy ”Kirjaudu” tai ”Tilaa”, päivitä selaimen sivu tai kirjaudu antamalla käyttäjätunnus ja salasana. Tilausta ei tarvitse tehdä uudelleen.

Mikä on Alma-tunnus?

Alma-tunnus on Alma Median palveluiden yhteinen käyttäjätunnus, joka koostuu sähköpostiosoitteestasi ja luomastasi salasanasta.
Pääset yhdellä tunnuksella tilaamiisi verkkosisältöihin ja palveluihin sekä hallinnoit kaikkia Alman palveluiden tilauksiasi ja maksutietojasi yhdestä paikasta. Lisäksi saat enemmän juuri sinulle kohdennettua sisältöä ja pääset käsiksi myös rajattuihin sisältöihin. Lue lisää Alma-tunnuksesta täältä.

Mitä tietoja rekisteröitymisen yhteydessä kerätään?

Rekisteröitymisen yhteydessä käyttäjä luo käyttäjätunnuksen, salasanan sekä antaa etunimen, sukunimen, sähköpostiosoitteen sekä sijaintimaan.

Minkälainen käyttäjätunnuksen pitää olla?

Suosittelemme, että valitset käyttäjätunnukseksi sähköpostiosoitteesi, koska sähköpostiosoite on helppo muistaa. Isoilla ja pienillä kirjaimilla ei ole merkitystä, eli etunimi.sukunimi@kauppalehti.fi on sama kuin Etunimi.Sukunimi@kauppalehti.fi.

Minkälainen salasanan pitää olla?

Salasanan on oltava vähintään kahdeksan merkkiä pitkä, ja siinä on oltava vähintään yksi iso kirjain ja numero. Isoja kirjaimia ovat esimerkiksi ABC ja numeroita 0123.

Mitä Muista minut -toiminto tarkoittaa?

Kun valitset kirjautuessasi palveluun Muista minut -toiminnon, ei sinun tarvitse kirjoittaa tunnuksia seuraavan kerran mennessäsi sivustolle, vaan kirjautuminen tapahtuu automaattisesti. Pääset kirjautumaan ulos palvelusta sulkemalla selaimen. Jos haluat lopettaa Muista minut -toiminnon, kirjaudu ulos verkkopalvelusta ylälaidan Kirjaudu ulos -linkistä.

Verkossa tehdyt uutistilausten ostot

Mikä on Kauppalehden käyttämä PayEx-maksupalvelu?

Maksamisen turvallisuuden varmistamiseksi Kauppalehti ei säilytä maksukorttitietoja itsellään. Kauppalehti käyttää varmennettua PayEx -maksupalvelua maksujen käsittelyyn.

Mitä maksukortilta tehty jatkuva tilaus tarkoittaa?

Maksukortilta veloitettava jatkuva tilaus on voimassa toistaiseksi. Asiakas voi tehdä peruutuksen milloin tahansa veloitetun kauden loppuun. Kuitit veloituksista löytyvät Omat tilaukset-osiosta, jonne pääset kirjautumalla lehden verkkopalveluun. Kuitissa on merkitty myös seuraavan veloituksen veloitusajankohta.

Miten peruutan maksukortilta veloitettavan jatkuvan tilauksen?

Peruutuksen voi tehdä ottamalla yhteyttä Kauppalehden asiakaspalveluun tai voit perua tilauksen itse kirjautumalla Kauppalehden digipalveluun ja valitsemalla Omat Digitilaukset-osion. Maksukortilta veloitetun jatkuvan tilauksen voi peruuttaa aina veloitetun kauden loppuun. Jos perut tilauksen asiakaspalvelun kautta, peruutus on kuitenkin tehtävä vähintään 7 vuorokautta ennen seuraavaa veloitusajankohtaa, jotta asiakaspalvelu pystyy varmistamaan, ettei seuraavaa veloitusta tehdä asiakkaan maksukortilta.

Mitä tarkoittaa maksukortilta tehty katevaraus?

Jos uusasiakas on saanut kokeiltavakseen maksuttoman kokeilujakson, niin maksukortilta tehtävä 0,50 euron katevaraus varmistaa maksukortin hyväksyttävyyden maksuvälineenä. Katevaraus poistuu automaattisesti kortilta muutaman arkipäivän kuluessa. Mikäli korttia ei voida hyväksyä maksuvälineeksi, tilaus ei astu voimaan.

Miksi en saa ostettua Kauppalehti Digitilausta itsepalveluna maksukortilla?

Yleisin syy tilauksen epäonnistumiseen johtuu maksukorteista, joiden ominaisuuksista on erikseen rajattu pois verkossa tehtävät ostokset. Voit ottaa yhteyttä maksukortin tarjoavaan pankkiin ja tiedustella muutosta. Mikäli olet varma, että maksukortillasi voi tehdä verkko-ostoksia, saattaa ongelma johtua siitä, että käytät ulkomaista maksukorttia. Kauppalehti ei voi taata ulkomaisten maksukorttien toimivuutta palvelussaan. Mikäli käytät maksukortin debit-puolta, saatat joutua pyytämään pankistasi mahdollisuutta käyttää korttia verkon maksuveloitusten tekemiseen.


Palvelun käyttöön liittyvät kysymyksiä

Olen unohtanut salasanani, mitä teen?

Unohtuneen salasanan päivityslinkin voit tilata rekisteröitymisen yhteydessä antamaasi sähköpostiosoitteeseen osoitteessa https://tunnus.almatalent.fi/unohtunut-salasana/

Huomaathan, että salasanan on oltava vähintään kahdeksan merkkiä pitkä, ja siinä on oltava vähintään yksi iso kirjain ja numero. Isoja kirjaimia ovat esimerkiksi ABC ja numeroita 0123.

Yrityksessämme tarvitaan useampia käyttäjätunnuksia, miten toimin?

Kauppalehden verkkopalvelun uutissisältöihin on mahdollista tehdä yritys- tai ryhmätilaus. Yritysmyyntimme auttaa sinua asiassa. Yritysmyynnin yhteystietoihin pääset tästä.

Miten voin vaihtaa salasanani?

Salasanan pääset vaihtamaan kirjautumalla sivustolle ja menemällä Omat tiedot -osioon sivun oikeasta ylälaidasta.

Kuinka saan poistettua käytöstä nimeni ja osoitteeni palvelusta?

Jos haluat poistaa asiakastietosi tai tarkastaa mitä tietoja sinusta on kerätty Alma Talentin asiakasrekistereihin, toimi Alma Median tietosuojaohjeistuksen mukaisesti

Miten kirjaudun ulos Kauppalehden verkkopalvelusta?

Voit kirjautua ulos sivun oikeassa yläkulmassa olevasta Kirjaudu ulos -linkistä. Uloskirjautuminen on tärkeää, varsinkin jos käytät palvelua yhteiskäytössä olevalta tietokoneelta esim. oppilaitoksessa tai kirjastossa. Suosittelemme myös välimuistin tyhjentämistä etenkin Internet Explorer-selaimia käytettäessä.

Miten tyhjennän selaimeni välimuistin?

Jos käytät Kauppalehden verkkopalvelua yhteiskäytössä olevalta tietokoneelta esim. oppilaitoksessa tai kirjastossa, kannattaa välimuisti tyhjentää käytön jälkeen. 

Chrome-selain:
1. Avaa Settings->Advanced (Asetukset->Lisäasetukset)
2. Valitse Clear browsing data (Tyhjennä selaushistoria)->Clear data (Poista selaustiedot)
3. Sulje selain ja aloita uusi istunto käynnistämällä selain 

Firefox (ohje Windowsille):
1.Avaa Tools->Options (Työkalut -> Asetukset)
2.Valitse Privacy & Security-välilehti (Tietosuoja) ja sieltä History-kohta
3.Klikkaa Clear history -painiketta (Tyhjennä välimuisti)
4.Kun selain on saanut tyhjennyksen tehtyä. Klikkaa OK ikkunan alareunasta
5.Sulje selain ja aloita uusi istunto käynnistämällä selain

Miten selvitän mikä selain käytössäni on?

Selaimen versio selviää Ohje-valikon (Help) Tietoja-kohdasta(About). Suosittelemme käyttämään uusimpia selainversioita, niillä palvelumme toimivat parhaiten.

Miksi Kauppalehden verkkopalvelun uutisten lukeminen ei onnistu?

Varmista ensin, että käyttäjätunnuksesi ja salasanasi on kirjoitettu oikein. Tarkista sen jälkeen, että evästeet ovat käytössä selainohjelmassasi.

Jos evästeet eivät ole käytössä, saat ne päälle seuraavasti:

Chrome-selain
1. Valitse Asetukset (Settings)->Lisäasetukset (Advanced)
2. Valitse Privacy and security (Tietosuoja ja turvallisuus)->Content settings (Sisältöasetukset)->Cookies (Evästeet)
3. Ota käyttöön Allow sites to save and read cookie data (Salli sivustojen tallentaa ja lukea evästetietoja)

Mozilla Firefox (ohje Windowsille)
Asennuksen jälkeen Mozilla Firefox sallii automaattisesti evästeiden asetuksen. Jos haluat muuttaa evästeasetuksia tai määritellä vain jotkut tietyt sivustot, jotka saavat asettaa evästeitä:
1.Valitse Työkalut (Tools)
2.Valitse Asetukset (Options)
3.Valitse Tietosuoja (Privacy) välilehti
4.Evästeet (Cookies) kohdan Manage permissions -napilla pääset määrittelyikkunaan.

Sivuston käyttäminen vaatii myös, että Javascript-tuki on päällä.

Millä selaimilla Kauppalehden verkkopalvelu toimii?

Tuemme seuraavia selaimia. Suosittelemme käyttämään uusimpia selainversioita, niillä palvelumme toimivat parhaiten.
•Safari
•Firefox
•Chrome

Tilausten käyttöönotto

Miten otan käyttöön Digitilauksen?

Kauppalehti Digitilauksen voit tilata täältä tai ottamalla yhteyttä Kauppalehden asiakaspalveluun. Voit halutessasi myös lukea vapaasti Kauppalehden verkkopalvelun uutisia, kunnes järjestelmä pyytää sinua ostamaan lisää lukuoikeutta.

Miten otan käyttöön VIP-tilauksen?

Kauppalehti VIP-tilauksen voit tilata täältä tai ottamalla yhteyttä Kauppalehden asiakaspalveluun. Tunnuksenasi toimii tilaustietoihin antamasi sähköpostiosoite, jonne lähtee varmistusviesti tilauksen voimaan astumisen yhteydessä. Jos sähköpostiosoitteesi on jo olemassa käyttäjärekisterissämme, aktivoimme oikeudet tunnukselle automaattisesti. Jos sähköpostiosoitteesi on uusi rekisterissämme, sähköpostiviestissä on henkilökohtainen linkki tunnusten aktivoimiseksi.

Olen maksanut tilaukseni verkossa. Milloin pääsen hyödyntämään Digitilaustani?

Saat rajoittamattomat käyttöoikeutesi Kauppalehden verkon uutissisältöihin heti, kun olet maksutapahtuman jälkeen luonut tunnukset.

Olen tilannut VIP-tilauksen asiakaspalvelusta. Milloin pääsen hyödyntämään VIP-tilaustani?

Saat rajoittamattomat käyttöoikeutesi Kauppalehden verkon uutissisältöihin silloin, kun Sinulla on tilaus voimassa järjestelmässämme. Palvelut ovat käytössäsi aina, kun olet sisään kirjautuneena sivustolle.

Miten lataan tilaukseeni kuuluvat sovellukset laitteelleni?

Jos käytät Applen iPhonea, voit ladata Kauppalehti sovelluksen AppStoresta. 
Jos käytät Android puhelinta, esim. Samsung, voit ladata Kauppalehti sovelluksen GooglePlay -sovelluskaupasta.
Jos käytät Windows puhelinta, kuten Lumiaa, voit ladata Kauppalehti sovelluksen Windows Marketista.
Kauppalehden digilehden sovelluksen tabletille voit niin ikään ladata tablettisi käyttöjärjestelmän mukaisesta sovelluskaupasta. 

Miten aktivoin tilaukseeni kuuluvan lukuoikeuden laitteelleni?

Voit käyttää mobiilisovelluksia suoraan kirjautumalla sisään Kauppalehden käyttäjätunnuksellasi.

Ongelmia digipalvelun käytössä? Ota yhteyttä tästä.