Demokraattisen, moniarvoisen
ja elinvoimaisen yhteiskunnan puolesta

    Alma Media > Vastuullisuus Almassa > Kestävän yhteiskunnan rakentaja

Kestävän yhteiskunnan rakentaja

Alma Median mediat ovat sitoutuneet puolustamaan sananvapautta ja moniarvoista, demokraattista yhteiskuntaa. Ne harjoittavat eettistä, puolueetonta ja läpinäkyvää journalismia ja auttavat kansalaisia parantamaan mediataitojaan.

Muutkin Alma Median palvelut pyrkivät vahvistamaan yhteisöjensä elinvoimaisuutta ja tukevat yhteiskunnan tasapainoista kehitystä, usein yhteistyössä järjestöjen, oppilaitosten tai muiden yritysten kanssa. 

Keinot vaihtelevat, mutta päämäärä on sama: tarjota ihmisille kestävän kasvun välineitä työhön tai muuhun elämään.

 

Talouselämä_770x370

Talouselämästä hiilineutraali

Talouselämän ensimmäinen täysin hiilineutraalisti painettu numero ilmestyi 25. syyskuuta ja samalla Talouselämästä tuli Suomen ensimmäinen hiilineutraali journalistinen printtijulkaisu.

Child painting a picture.

Paremman koulutuksen puolesta

Yksi Profesian vastuullisuuden kulmakivistä on Slovakian koulutusjärjestelmän parantaminen, jota toteutetaan muun muassa koulujen omalla rekrytointiportaalilla sekä rehtorien esihenkilötaitoja kehittävällä akatemialla.

Yhdenvertaista ja monimuotoista työelämää

Alma Mediaan kuuluva slovakialainen rekrytointipalveluyritys Profesia on käynnistänyt kotimaassaan hankkeen, joka pyrkii lisäämään vammaisten työllistymistä.

Future Forerunners, paneelikeskustelu

Tulevaisuuden työelämää tuumailemassa

Alma Media yhteistyökumppanien kanssa järjestää yhdessä nuorille suunnattuja Future Forerunners -tapahtumia, joissa pureudutaan muuttuvaan työelämään.

Mediakasvatusta koululaisille

Alma Media aloitti vuonna 2018 Suomessa kolmivuotisen hankkeen, jonka päämääränä on kannustaa almalaisia vapaaehtoisille mediakasvatusvierailuille kouluihin.


Valemediat ja vihapuhe tarvitsevat vastavoiman

Vastuullisesti toimivien mediayritysten on sisäistettävä, miten ne voivat parhaiten tukea avointa
kansalaiskeskustelua ja demokratiaa. 

Eräs tapa on kehittää toimitusten toimintatapoja ja avata niitä julkiselle tarkastelulle. Alma Median toimitukset ovat asettaneet julkaisemilleen sisällöille laatutavoitteita. Mittareina tavoitteiden seurannassa käytetään Julkisen sanan neuvoston antamien langettavien päätösten lukumäärää sekä lukijatutkimusten tuloksia.

Mikäli tulokset notkahtavat, toimitukset reagoivat asiaan.  

Alma Median toimituksilla on myös monenlaista yhteistyötä koulujen kanssa. Yhteistyön eräs painopiste on mediakasvatus.
Mielestämme on tärkeää, että kouluissa kasvaa lapsia, jotka kykenevät toimimaan fiksusti sekä sisältöjen kuluttajina että tekijöinä. 

erja_ylajarvi_570x570-2

 

Kiinnostava, mutta ei vastuuton

Otsikointi voi olla räväkkää, mutta ei saa järkyttää tai loukata. Faktat on tarkistettava ja vääriltä huhuilta katkaistava siivet, linjaa Iltalehden vastaava päätoimittaja Erja Yläjärvi.