Demokraattisen, moniarvoisen
ja elinvoimaisen yhteiskunnan puolesta

Kestävän yhteiskunnan rakentaja

Alma Median mediat ovat sitoutuneet puolustamaan sananvapautta ja moniarvoista, demokraattista yhteiskuntaa. Ne harjoittavat eettistä, puolueetonta ja läpinäkyvää journalismia ja auttavat kansalaisia parantamaan mediataitojaan.

Muutkin Alma Median yksiköt pyrkivät vahvistamaan yhteisöjensä elinvoimaisuutta ja tukemaan yhteiskunnan tasapainoista kehitystä, usein yhteistyössä esimerkiksi järjestöjen, oppilaitosten tai muiden yritysten kanssa. 

Keinot vaihtelevat, mutta päämäärä on sama: tarjota ihmisille kestävän kasvun välineitä työhön tai muuhun elämään.

Amos Rex

Yhteistyössä Alma Media ja Amos Rex

Alma Media ja Helsinkiin vuona 2018 avattu taidemuseo Amos Rex solmivat kolmivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tuoda monipuolisesti nuorten ääntä kuuluviin.

Alma Median ja Lasten ja nuorten säätiön tapahtuman SuomiAreenalla juonsi Cristoffer Strandberg.

Eletään ihmisiksi

Stop vihapuheelle ja keskinäiselle kyräilylle! Alma Media järjesti kesällä 2017 kumppaninsa Lasten ja nuorten säätiön kanssa SuomiAreenalla keskustelutilaisuuden, jossa mietittiin, miten suomalalaiset voisivat tulla keskenään paremmin toimeen.

Työmiehen turvakypärä ja hanskat

Kaivostyöläisistä koulutettiin koodareita

Alma Mediaan kuuluva tshekkiläinen rekrytointiyritys LMC yhdisti voimansa paikallisen kansalaisjärjestön ja korkeakoulun kanssa kouluttaakseen kaivostyöläisistä koodareita.

Aamulehden toimittajia työpisteillään

Faktana, kiitos!

Alma Median toimitukset perustivat vuoden 2018 presidentinvaalien alla yhteisen faktantarkistustoimituksen, jonka tehtävänä oli tarkistaa presidenttiehdokkaiden esittämiä väitteitä.

Säästöpossuja ja kolikoita

1 euro

Alma Mediaan kuuluva tshekkiläinen rekrytointiyritys LMC tarjoaa kansalaisjärjestöille rekrytointipalvelunsa käyttöön yhden euron nimellistä korvausta vastaan, mikä merkitsee vuosittain miljoonaluokan taloudellista kädenojennusta järjestöille.

Valemediat ja vihapuhe tarvitsevat vastavoiman

Vastuullisesti toimivien mediayritysten on sisäistettävä, miten ne voivat parhaiten tukea avointa
kansalaiskeskustelua ja demokratiaa. 

Yksi tapa on kehittää jatkuvasti toimitusten toimintatapoja ja avata niitä julkiselle tarkastelulle. Alma Median toimitukset ovat asettaneet julkaisemilleen sisällöille selkeitä laatutavoitteita. Mittareina tavoitteiden seurannassa käytetään Julkisen sanan neuvoston antamien langettavien päätösten lukumäärää sekä lukijatutkimusten tuloksia.

Mikäli tulokset notkahtavat, toimitukset reagoivat asiaan.  

Alma Median toimituksilla on myös monenlaista yhteistyötä koulujen kanssa. Yhteistyön eräs painopiste on mediakasvatus.
Meidän mielestämme on tärkeää, että suomalaisissa kouluissa kasvaa lapsia, jotka kykenevät toimimaan fiksusti
nykyisen sisältötulvan keskellä. 

Uutismediajärjestö INMA:n toimitusjohtaja Earl Wilkinson

"Facebook on parasta mitä medialle on tapahtunut"

Facebook on hyvä kokoamaan yhteen ihmisten puhetta, mutta huono hallitsemaan sitä, sanoo kansainvälisen uutismediajärjestön INMA:n toimitusjohtaja Earl Wilkinson. 

Tämä antaa perinteiselle medialle pelipaikan.