taide, LNS, Alma Media, Lasten ja nuorten säätiö, Luotsi-toiminta
Kestävän yhteiskunnan rakentaja

Työpajoista elämänkipinää nuorille

Alma Media, Lasten ja nuorten säätiö ja Helsingin kaupunki järjestivät syksyllä 2018 kolmen kuukauden mittaisen taidetyöpajan haastavaan elämäntilanteeseen ajautuneille helsinkiläisnuorille. 

Työpajan aikana nuoret kävivät tutustumassa Alma Mediaan ja kokeilivat valokuvaamista Alma Median valokuvastudiossa. Nuorten projektin aikana tekemistä töistä toteutettiin joulukalenteri Alman Instagram-tilille, ja työpajan päätteeksi yksi nuorista tuli Alma Medialle TET-harjoitteluun. Työpajaan sisältyi myös vierailu Amos Rex -taidemuseossa.  

 Alma Median, Lasten ja nuorten säätiön (LNS) ja Helsingin kaupungin yhteinen työpaja toteutettiin osana LNS:n taidetyöpajaohjelmaa, jonka päämääränä on vahvistaa nuorten itsetuntoa, rohkeutta ja sosiaalisia taitoja taiteen keinoin. Vahvistuneiden elämäntaitojen avulla nuorten on helpompi ponnistaa kohti opintoja ja työelämää. 

– Media-alan yritykset Suomessakin ovat digitalisoituneet nopeasti, ja ihmiset kuluttavat entistä enemmän mediasisältöjä älypuhelimillaan. Työpaja, jossa nuoret pääsivät itse tekemään monipuolisesti erilaisia digitaalisia sisältöjä, sopi meille luontevasti. Samalla pääsimme kurkistamaan läheltä, miten nuoret tänä päivänä todella kuluttavat ja luovat sisältöjä, toteaa Alma Median yritysvastuupäällikkö Kirsi Hantula.