TVTV! - UUSI SUOMALAINEN KAAPELIKANAVA ALOITTAA 1.2.2000

LEHDISTÖTIEDOTE Julkaisuvapaa 13.12.99 klo 13.00 TVTV! - UUSI SUOMALAINEN KAAPELIKANAVA ALOITTAA 1.2.2000 MTV Oy aloittaa uuden, vain kaapelitelevisioverkoissa jaeltavan tv-kanavan 1.2.2000. Uuden kanavan nimi on TVTV! ja se lähettää ohjelmaa 24 tuntia vuorokaudessa viikon jokaisena päivänä. TVTV!:n ohjelmisto koostuu sarjoista, musiikista ja tvwebistä. TVTV!:n tavoitteena on tarjota omaleimaista, yllätyksellistä ja viihteellistä ohjelmistoa suomalaisille katsojille. TVTV! on MTV Oy:n yksikkö ja se kuuluu Alma Media Broadcasting - liiketoimintaryhmään.

PIENI JA SYMPAATTINEN TVTV!

TVTV! aloittaa ensimmäisen ohjelmakarttansa mukaiset lähetykset tiistaina 1.2.2000 kello 12.00. Enemmistö kaapelitelevisioyhtiöistä on tähän mennessä solminut sopimuksen TVTV!:n kanssa. Jakelusopimus on neuvoteltu yhdessä kaapelitelevisioliiton kanssa, jonka hallitus on hyväksynyt sopimusmallin. TVTV!:n tavoittelema katsojaosuus valtakunnallisesta televisionkatselusta on vuoden 2001 alussa noin prosentti. TVTV!:n vahvuus mainosvälineenä on kohdentuminen kaupunkilaisiin, nuorenmielisiin ja edelläkävijähenkisiin katsojiin. Kanavan ohjelmaympäristö on laadukas, viihdyttävä ja innovatiivinen.

LIFE STYLE, SCI-FI JA HUIPPUDRAAMAT

TVTV!:n ohjelmisto koostuu kolmesta pääosiosta: sarjoista, musiikista ja tvwebistä. TVTV!:n irtiotoista avainesimerkki on Life Style -ohjelmien putki joka arkipäivä kello 19.00. Tällä ohjelmapaikalla nähdään mm. maailman suosituin muotiohjelma FashionTV, trendimakasiini Ooh-la-la, uuden median, mainonnan ja modernin tiedonvälityksen maailmaa luotaava Mediatv, viihdemakasiini Startv ja suomalainen elokuvien erikoisohjelma Ensi-ilta. TVTV! on vahva science fictionin ja toimintaviihteen kanava. Tarjoamme joka arkipäivä kello 21.00 Sci-fi -putken, jossa nähdään Avaruusasema Alfan, Näkymättömän miehen ja Safiirin ja teräksen kaltaisia klassikoita sekä uutuuksia kuten Lexx ja suosittu Tähtiportti. Lauantait ovat erityisen miehisiä päiviä: kärkenä Kuuden miljoonan dollarin mies, Dan Aykroydin isännöimä uutuus PSI Factor ja kulttisarja Poltergeist. TVTV!:stä löytyvät myös maailman parhaat televisiodraamat. Teho- osasto ja NYPD Blue palaavat ruutuun ensimmäisestä tuotantovuodesta lähtien, jolloin sarjojen tähtinä ovat loistaneet George Clooney ja David Caruso. TVTV!:n nimekkääseen tarjontaa kuuluvat lisäksi M.A.S.H, China Beach ja L.A.Law sekä naisten sunnuntaissa esitettävät Hope Street, Paluu Edeniin ja Kolkyt ja risat.

JYRKI JA JOONAS HYTÖNEN SHOW

TVTV!:n iltapäiviä hallitsee Jyrki. Suomen suurin nuorisomedia laajenee nyt myös kaapeliverkkoihin. TVTV! saa oman Jyrkinsä suorana lähetyksenä joka arkipäivä kello 16.30 - 18.00. Sekä MTV3:n että TVTV!:n Jyrkit esitetään lisäksi aina seuraavana arkipäivänä kello 12.00 - 15.00 TVTV!:ssä. Viikonloppuilloissa nähdään puolestaan Joonas Hytönen Show, joka on tuotettu vain kaapeliverkkoa varten.

TVTV!:N YDINTIIMI

MTV Oy:n perusorganisaation lisäksi TVTV!:tä pyörittää pieni ydinjoukko. TVTV!:n ohjelmistosuunnittelusta vastaa suunnittelupäällikkö Ursula Lindroos yhdessä ohjelmistoassistentti Iina Elorannan kanssa. Kanavan tiedottajana toimii Erja Morottaja. TVTV!:n taloushallinnosta vastaa Tero Björkman. TVTV!:n myyntiryhmän esimiehenä toimii Petri Niemenmaa. TVTV!:n myynnistä ja markkinoinnista vastaa johtaja Tomi Halonen ja kanavan johtajana toimii Marko Kulmala. Lisätiedot: TVTV!: Marko Kulmala, Tomi Halonen ja MTV Oy: Tauno Äijälä (09-15001), Alma Media Oyj: Matti Kotisaari (09-50771)

TVTV! TUO INTERNETIN TELEVISIOON

TVTV!:n yöaika ja aamupäivät käytetään tvwebin lanseeraamiseen. TVTV! yhdistää television ja Internetin, joilloin katsojat voivat nauttia Internetin sisällöistä ilman monimutkaisia lisälaitteita oman televisiovastaanottimensa kautta. Lähetystoiminta perustuu puhtaasti Intenet-aineistoon. Tvwebin kuva muodostuu kolmesta pääruudusta: artikkeleista, säätiedoista ja web-kameran kuvasta. Lisäksi ruudun reunoilla on nähtävissä kellonaika sekä päivän ohjelmatietoja ja muuta ajankohtaista asiaa.

UUTISOTSIKOITA, VIIHDETTÄ JA SÄÄTIETOJA

Tvwebin perustan muodostavat MTV3 Internetin monipuolisesta toimituksellisesta aineistosta valitut artikkelit ja kuvat. Tvweb tuo katsojille muun muassa viihteen, muodin, ruoanlaiton, veneilyn ja autoilun viimeisimmät trendit ja kuulumiset omalle tv-ruudulle. Luvassa on päivittäin useita kymmeniä jatkuvasti päivittyviä ja nimenomaisesti tvwebiä varten muokattuja artikkeleita niin Suomesta kuin muualta maailmasta. TVTV! välittää myös tvwebissä 40 Suomen paikkakunnan säätiedot. Katsojat pystyvät seuraamaan sääennusteita ja säätilan kehitystä tvwebiä katsoessaan. Säätiedot ovat jatkuvasti näkyvillä tv-ruudun oikeassa yläkulmassa. Säätiedot tvwebiin toimittaa Oy Weather Service Finland Ltd.

SUORA YHTEYS MEILLE JA MAAILMALLE

Tvwebin kolmas jatkuvasti esillä oleva ruutu on web-kameran kuva. Muutaman sekunnin välein päivittyvästä kuvasta voi nähdä, mitä mielenkiintoista Suomessa ja muualla maailmassa juuri sillä hetkellä tapahtuu.

TEKNINEN TOTEUTUS

TVTV!:lle tvwebin sisällön toimittaa MTV3 Internet. Teknisestä toteutuksesta vastaavat MTV3-kanavan tv-tekniikka sekä moniruuturatkaisun osalta Alma Media Net Ventures. Lisätiedot: Toimitusjohtaja Jukka Mauno MTV Internet (Alma Media Interactive Oy) 09-1500 569 tai 0400 507 881.
  • Päivämäärä: 13.12.1999, 08:00
  • Uutisen tyyppi: Lehdistötiedote

Jaa artikkeli: