Ari Palo

Developer Trainee -ohjelman kautta opintojen loppuvaiheesta työelämään

Olemme Almalla juuri käynnistäneet uuden Developer Trainee -haun, joten on hyvä hetki katsoa hieman taaksepäin vuoteen 2017, vastaavaan trainee-ohjelmaan Almassa.
Viime vuonna järjestimme ensimmäistä kertaa trainee-haun näin isossa mittakaavassa. Etenkin haun alussa jännitti miten käy, mutta haku onnistui erittäin hyvin -  saimme yhteensä lähes sataviisikymmentä hakemusta Helsinkiin ja Tampereelle. Hyviä hakijoita oli paljon ja palkkasimme tavoitteen mukaisesti kymmenen henkilöä yhdeksän kuukauden kestoiseen palkalliseen trainee-ohjelmaan. 

Tänä vuonna tavoitteena on palkata toistakymmentä traineeta, hakijoiden profiileista riippuen. Haussa on backend- ja frontend-kehittäjien lisäksi myös datan käsittelystä, analytiikasta sekä koneoppimisesta kiinnostuneita.

Devaaja_traineet_770x370

Palautteen perusteella kohti entistä parempaa Trainee-ohjelmaa

Kyselimme palautetta trainee-ohjelman aikana ja aiomme saadun palautteen perusteella kehittää Alman trainee-ohjelmaa eteenpäin. Yksi käytännön esimerkki kehitettävistä asioista on koulutuspäivät, jotka sisälsivät hyvin paljon asiaa. Pitkien koulutuspäivien sijasta aiomme tulevaisuudessa pitää useampia lyhyempiä koulutussessioita rajatumman aihealueen osalta; Esimerkiksi “DevOps & työkalut” sijasta erikseen aiheista Git & Github, TravisCI, Docker.

Trainee-ohjelma oli mentorin näkökulmasta aivan nappionnistuminen! Oma-aloitteinen, innokas ja oppimishaluinen trainee toi tiimiimme tuoreiden näkökulmien lisäksi myös osaamista jota meillä ei aiemmin ole ollut. Jakso antoi mainion mahdollisuuden ja hyvin vapaat kädet kokeilla asioita erilaisissa projekteissa ja oppia yhdessä.

Viime vuoden trainee-ohjelmaamme valittiin kymmenen henkilöä, joista kaikille tarjottiin vakituista työsopimusta trainee-jakson lopulla ja heistä yhdeksän päätti jatkaa Almalla. Tämä puhuu omalta osaltaan ohjelman huikeasta onnistumisesta!

"Trainee-ohjelma oli mentorin näkökulmasta aivan nappionnistuminen! Oma-aloitteinen, innokas ja oppimishaluinen trainee toi tiimiimme tuoreiden näkökulmien lisäksi myös osaamista jota meillä ei aiemmin ole ollut. Jakso antoi mainion mahdollisuuden ja hyvin vapaat kädet kokeilla asioita erilaisissa projekteissa ja oppia yhdessä", kertoo Jenna Oldenburg, Tekninen tuotepäällikkö Alma Mediapartnersista. 

Teknologia-ala on jatkuvaa oppimista, joka ei pääty esimerkiksi minkään trainee-ohjelman loppumiseen, vaan konkaritkin joutuvat jatkuvasti opiskelemaan. Alma Developer Trainee-ohjelma on kuitenkin erinomainen tapa hypätä esimerkiksi opintojen loppuvaiheesta työelämään!

Tutustu almalaisiin devaajiin osoitteessa devaaja.almamedia.fi. Katso 2018 trainee-ohjelman tiedot ja hae osoitteessa traineerekry.almamedia.fi, mikäli kiinnostuit itse, tai vinkkaa kaverille!


Ari Palo
Solution Architect
Alma Media
 
  • Päivämäärä: 12.2.2018, 10.50
  • Uutisen tyyppi: Uutinen
  • Teema: Almassa tapahtuu
  • Teksti: Ari Palo, Solution Architect, Alma Media

Vuoden 2018 Developer Trainee -haku on nyt käynnissä!


  • Palkkaamme toistakymmentä traineeta maaliskuussa alkavaan palkalliseen trainee-ohjelmaan
  • Haussa on backend- ja frontend-kehittäjien lisäksi myös datan käsittelystä, analytiikasta sekä koneoppimisesta kiinnostuneita. 
  • Hakuaika 25.2. asti
  • Lisätiedot osoitteessa: traineerekry.almamedia.fi 

Jaa artikkeli:

Lue seuraavaksi:

Devaaja-trainee -ohjelman päätös

Alman devaaja-traineet koodaavat oikeiden projektien parissa

Almalla devaaja-traineet tekevät samoja asioita kuin muutkin Alman kehittäjät. Vuoden 2018 ohjelma on pian paketissa ja tammikuussa haetaan jälleen toistakymmentä uutta harjoittelijaa.

Almassa tapahtuu
Lapsi_mukaan_toihin_paiva_helsinki_770x500

Almalla vietettiin Lapsi mukaan töihin -päivää – mukana kymmeniä Alma junioreita

Kansallisena #lapsimukaantöihin -päivänä myös Alma toivotti kaikenikäiset juniorit tervetulleeksi.

Almassa tapahtuu
Etuovi_madridissa_770x370

Etuovi etäilee Madridissa

Osa Etuovi.comin tuotanto- ja kehitystiimistä tekee tällä viikolla etätöitä Madridista käsin. Lue, mistä idea lähti ja miten etätyöviikko ulkomailla käytännössä järjestyi.

Almassa tapahtuu
Monster 20 vuotta

Monster – 20 vuotta toteuttamassa uraunelmia

Rekrytointimedia Monster täytti lokakuussa 20 vuotta. Suomen Monsterin tarina alkoi jo vuonna 1998, kun Alma Media osti Jobline-nimisen palvelun liiketoimintakonseptin Ruotsista.

Almassa tapahtuu