Ari Palo

Developer Trainee -ohjelman kautta opintojen loppuvaiheesta työelämään

Olemme Almalla juuri käynnistäneet uuden Developer Trainee -haun, joten on hyvä hetki katsoa hieman taaksepäin vuoteen 2017, vastaavaan trainee-ohjelmaan Almassa.
Viime vuonna järjestimme ensimmäistä kertaa trainee-haun näin isossa mittakaavassa. Etenkin haun alussa jännitti miten käy, mutta haku onnistui erittäin hyvin -  saimme yhteensä lähes sataviisikymmentä hakemusta Helsinkiin ja Tampereelle. Hyviä hakijoita oli paljon ja palkkasimme tavoitteen mukaisesti kymmenen henkilöä yhdeksän kuukauden kestoiseen palkalliseen trainee-ohjelmaan. 

Tänä vuonna tavoitteena on palkata toistakymmentä traineeta, hakijoiden profiileista riippuen. Haussa on backend- ja frontend-kehittäjien lisäksi myös datan käsittelystä, analytiikasta sekä koneoppimisesta kiinnostuneita.

Devaaja_traineet_770x370

Palautteen perusteella kohti entistä parempaa Trainee-ohjelmaa

Kyselimme palautetta trainee-ohjelman aikana ja aiomme saadun palautteen perusteella kehittää Alman trainee-ohjelmaa eteenpäin. Yksi käytännön esimerkki kehitettävistä asioista on koulutuspäivät, jotka sisälsivät hyvin paljon asiaa. Pitkien koulutuspäivien sijasta aiomme tulevaisuudessa pitää useampia lyhyempiä koulutussessioita rajatumman aihealueen osalta; Esimerkiksi “DevOps & työkalut” sijasta erikseen aiheista Git & Github, TravisCI, Docker.

Trainee-ohjelma oli mentorin näkökulmasta aivan nappionnistuminen! Oma-aloitteinen, innokas ja oppimishaluinen trainee toi tiimiimme tuoreiden näkökulmien lisäksi myös osaamista jota meillä ei aiemmin ole ollut. Jakso antoi mainion mahdollisuuden ja hyvin vapaat kädet kokeilla asioita erilaisissa projekteissa ja oppia yhdessä.

Viime vuoden trainee-ohjelmaamme valittiin kymmenen henkilöä, joista kaikille tarjottiin vakituista työsopimusta trainee-jakson lopulla ja heistä yhdeksän päätti jatkaa Almalla. Tämä puhuu omalta osaltaan ohjelman huikeasta onnistumisesta!

"Trainee-ohjelma oli mentorin näkökulmasta aivan nappionnistuminen! Oma-aloitteinen, innokas ja oppimishaluinen trainee toi tiimiimme tuoreiden näkökulmien lisäksi myös osaamista jota meillä ei aiemmin ole ollut. Jakso antoi mainion mahdollisuuden ja hyvin vapaat kädet kokeilla asioita erilaisissa projekteissa ja oppia yhdessä", kertoo Jenna Oldenburg, Tekninen tuotepäällikkö Alma Mediapartnersista. 

Teknologia-ala on jatkuvaa oppimista, joka ei pääty esimerkiksi minkään trainee-ohjelman loppumiseen, vaan konkaritkin joutuvat jatkuvasti opiskelemaan. Alma Developer Trainee-ohjelma on kuitenkin erinomainen tapa hypätä esimerkiksi opintojen loppuvaiheesta työelämään!

Tutustu almalaisiin devaajiin osoitteessa devaaja.almamedia.fi. Katso 2018 trainee-ohjelman tiedot ja hae osoitteessa traineerekry.almamedia.fi, mikäli kiinnostuit itse, tai vinkkaa kaverille!


Ari Palo
Solution Architect
Alma Media
 
  • Päivämäärä: 12.2.2018, 10:50
  • Uutisen tyyppi: Uutinen
  • Teema: Almassa tapahtuu
  • Teksti: Ari Palo, Solution Architect, Alma Media

Vuoden 2018 Developer Trainee -haku on nyt käynnissä!


  • Palkkaamme toistakymmentä traineeta maaliskuussa alkavaan palkalliseen trainee-ohjelmaan
  • Haussa on backend- ja frontend-kehittäjien lisäksi myös datan käsittelystä, analytiikasta sekä koneoppimisesta kiinnostuneita. 
  • Hakuaika 25.2. asti
  • Lisätiedot osoitteessa: traineerekry.almamedia.fi 

Jaa artikkeli:

Lue seuraavaksi:

lähikuva-niilo_thumbnail

Koodarit kokoontuivat Alma-talolle lokakuun Mega Meetup -tapahtumaan

Alma-talon alakerta täyttyi keskiviikkona 25.10. koodareista, kun Alma isännöi HelsinkiJS, Frontend Finland ja HelNode – yhteisöjen meetuppia. Meetupeissa tietyn teknologian osaajat kokoontuvat yhteen jakamaan kokemuksia ja verkostoitumaan.

Almassa tapahtuu
Optio_15_kansi_malli_270x203

Optio ottaa uuden kuosin

Uudistunut Optio lanseerataan Kauppalehti Option gaalassa 26.9. Uudistuksen ajoitus on täydellinen, sillä Optio täyttää tänä vuonna 30 vuotta.

Almassa tapahtuu
Monster_corellia_thumbnail

Monster ja Corellia yhteistyössä edistämässä markkinointi- ja viestintäosaajien työllistymistä

Alma Mediaan kuuluva työnhakupalvelu Monster ja Adoben virallinen koulutuskumppani Corellia Helsinki tukevat markkinointi- ja viestintäosaajien työllistymistä tarjoamalla yhden päivän ohjelmisto- ja webtekniikan koulutuskokonaisuuksia sadalle alan aktiiviselle työnhakijalle.

Almassa tapahtuu
Devaaja_koulutus_thumbnail

Alman devaaja-trainee -ohjelma on käynnistynyt

Huhtikuun puolessa välissä Almassa aloitti kymmenen uutta devaaja-harjoittelijaa. Loppuvuoteen asti kestävä trainee-ohjelma on ensimmäinen koko konsernin yhteinen harjoittelijoille tehty kokonaisuus.

Almassa tapahtuu