Moona_1170x570

Moona Kärkkäinen, myyntipäällikkö

Olen ollut Alma Medialla kohta kolme vuotta "myymässä markkinointia". Olen ollut kiinnostunut kaupallisesta alasta sekä markkinoinnista, ja nykyisessä työssäni nämä yhdistyvät erinomaisesti. Tein kandin Aalto-yliopiston kansainvälisellä kampuksella Mikkelissä ja maisterin Aallossa Helsingissä, pääaineinani kansainvälinen liiketalous ja johtaminen. Lisäksi tein kansainvälisen johtamisen maisteritutkinnon (CEMS). 

Opintojeni aikana olin monessa mukana; tuli koettua ainakin oppilaskunnan hallituksessa työskentelemistä (ProBBA), KY-Speksiä, Korkeakouluvaliokuntaa ja Vuosijuhlatoimikuntaa. Vaikka kiirettä piti, niin mitään kokemusta en vaihtaisi pois! Muiden oppien ohella ystävät ja verkostot ovatkin yksi merkittävimmistä asioista, joita Aalto, CEMS, KY ja ProBBA minulle antoivat.

Vaikka opintoni veivät vahvasti ulkomaille – Japaniin, Chileen ja Ranskaan – valmistumisen jälkeen etsin kuitenkin töitä Suomesta. Vuonna 2017 aloitin Alma Medialla B2B-medioiden myyntitraineenä. Trainee-ohjelman aikana pääsin tutustumaan media-alaan ja B2B-myyntiin, fokuksena oli etenkin uusasiakashankinta. Puolen vuoden jälkeen etenin ensin myyntineuvottelijaksi ja myöhemmin myyntipäälliköksi ja sain isompia asiakkuuksia ja vastuita hoitooni.

B2B-myyntityössä suunnitellaan ja myydään monikanavaisesti mainostaja-asiakkaillemme markkinointikampanjoita päättäjä- ja asiantuntijamedioihimme, kuten Kauppalehteen, Talouselämään ja Arvopaperiin. Myynnissä tärkeintä on asiakkaiden tarpeiden ymmärtäminen ja palkitsevinta tässä työssä onkin onnistuneet kampanjat ja tyytyväiset asiakkaat.

Alma on tukenut ammatillista kasvuani ja antanut minulle paljon vastuuta ja vaikuttamismahdollisuuksia jo urani alkumetreillä. Työssäni pidän erityisesti jatkuvasti muuttuvasta toimialasta, työn itsenäisyydestä ja luovuudesta, sekä aivan parhaista kollegoistani. Kaupalliset opintoni ovat ehdottomasti auttaneet työssäni menestymistä antamalla minulle laaja-alaisen ymmärryksen liiketaloudesta ja markkinoinnista.

Kauppakorkeakoulu opetti myös asioiden nopeaa sisäistämistä ja analyyttistä ajattelua, jotka ovat erittäin hyödyllisiä konsultatiivisessa myyntityössä ja monipuolisten ratkaisukokonaisuuksien parissa työskennellessä. Myös esiintymis- ja verkostoitumistaidot, päättäväisyys ja kilpailuhenkisyys auttavat neuvotteluissa, asiakassuhteiden ylläpidossa ja motivaation ylläpitämisessä.

Alma tarjoaa näköalapaikan mediakenttään ja Suomen johtavaan talousjournalismiin. Jatkuvasti muuttuva markkina haastaa pysymään ajan tasalla: media-alalla ja myynnissä mikään päivä ei ole samanlainen!