Antti Hämäläinen, digigraafikko

Tittelisi?
Digigraafikko

Miten kauan olet ollut Almalla?
Nyt lokakuussa 2016 tulee pari kuukautta täyteen.

Mitä olet opiskellut?
Teoreettista fysiikkaa Jyväskylässä, eli kosmologiaa, hiukkasfysiikkaa sun muuta korkealentoista. Valmistuin kesällä 2015 ja tein hetken jatko-opintoja, jonka jälkeen päätin vaihtaa alaa.

Pääasialliset työtehtävät?
Kauppalehden ja Option grafiikat printtiin ja nettiin. Pääasiassa siis datan visualisointia uutisjuttuihin, videografiikoiden tekoa ja jossain vaiheessa toivottavasti myös animointia. Pikkuhiljaa olisi tarkoitus siirtyä möyhimään myös tietokantoja ja sitä kautta tuoda lisää visuaalista ja mahdollisesti jopa dynaamista informaatiota erityisesti Kauppalehden verkkoon.

Mikä on parasta työssäsi?
Oman työnsä jäljen näkee heti seuraavan päivän lehdestä, toisin kuin fysiikkaa tutkiessa (ellei ole Einstein). Yhteistyötä saa tehdä hyvinkin monenlaisten ihmisten kanssa ja aiheet vaihtelevat päivänkin sisällä laidasta laitaan. Erityisen mielenkiintoista on ollut myös hypätä mukaan jatkuvien muutospaineiden keskellä taistelevalle media-alalle.

Mitä haasteita työssäsi on?
Toimittajat, taittajat ja graafiset ohjesäännöt. No ei sentään - haasteellisinta on ehkä yrittää olla luova ja samalla täsmällinen, kun aikaa ja tilaa on vähän.

Mitä #almaspirit tarkoittaa sinulle?
Rento työilmapiiri ja tekemisen meininki.

Mikä oli ensimmäinen työpaikkasi?
Kittilän seurakunnan hautausmaa. Työtehtävinä mm. kukkien kastelu ja nurmikon leikkuu ja niinkin lohduttomalta kuulostava homma kuin hautausmaan laajentaminen. Kerran imuroin kirkon.

Mitä teet vapaa-ajalla?
Grafiikat tahtovat nykyisin täyttää myös vapaa-ajan. Tällä hetkellä työn alla on muutamia tekstiiliprinttejä omalle harrastusprojektilleni Kaira Clothingille, pari levynkantta ja roppakaupalla tatuointeja sekä omat satunnaiset piirustusprojektit.  Näiden lisäski juoksen, luen, hiljennyn, joogaan, liikun ulkona luonnossa ja nautin kaikenlaisesta kulttuuritarjonnasta.

Mitä haluaisit sanoa Almasta kiinnostuneelle työnhakijalle?
Alma on ensimmäinen "oikea" työpaikkani yliopiston jälkeen, enkä olisi parempaa voinut toivoa. Ihmisiä, järjestelmiä ja opeteltavaa on paljon, mutta apua olen saanut aina kun sitä olen kaivannut. Minut on otettu vastaan ennakkoluulottomasti ja luottavaisin mielin, vaikka taustani onkin hieman erikoinen, eikä kokemusta alalta juuri ollut.Antti Hämäläinen