HR-asiantuntija Alma Mediaan

Alma Media etsii HR-ASIANTUNTIJAA vahvistamaan modernia ja bisnestä aidosti palvelevaa HR-tiimiä.

HR-asiantuntijana työskentelet HR-kentän monipuolisissa tehtävissä toimien tiiviissä yhteistyössä Alman esimiesten ja henkilöstön kanssa. Vastaat itsenäisesti vastuualueesi HR-palveluiden tuottamisesta ja tuet henkilöstöä ja esimiehiä työsuhteen elinkaaren eri vaiheissa. Tehtävässäsi huolehdit mm. työsuhdeasioista sekä rekrytoinneista, sparrailet esimiesten kanssa ja tuet heitä erilaisissa henkilöstö- ja työlainsäädännön kysymyksissä.

Osallistut myös erilaisiin kehitysprojekteihin kiinnostuksesi ja osaamisesi mukaan. Järjestelmät ja niiden sujuva käyttö ovat päivittäinen osa työtäsi. Teet aktiivista yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa, mm. palkkahallinto ja työterveyshuolto. Tehtävä on määräaikainen, 31.7.2022 asti kestävä perhevapaan sijaisuus.

Odotamme sinulta tehtävään soveltuvaa koulutusta ja aiempaa kokemusta vastaavista tehtävistä. Toimit oma-aloitteisesti, tarkasti ja luotettavasti myös jatkuvasti muuttuvissa tilanteissa. Tuot persoonallasi ja osaamisellasi jotain uutta HR-tiimiimme.

Tarjoamme sinulle kattavat henkilöstöedut sekä mielenkiintoisen ja monipuolisen tehtäväkentän, jossa sinulla on mahdollisuus kehittää omaa osaamistasi. Työpisteesi on Alma-talossa, Töölönlahden puiston reunalla.

Hakuaika päättyy 5.3.2021. Lisätietoja tehtävästä antaa HR Manager Hanne Laitila (p. 050 549 5535 tai hanne.laitila@almamedia.fi). Soittoajat: torstai 18.2 klo 12.00-13.00 ja keskiviikko 3.3 klo 12.00-13.00.

#almaspirit
#rohkeuskasvaa

Alma Media on voimakkaasti uudistuva monikanavainen mediayhtiö. Tuotteemme ovat alallaan johtavia media- ja palvelubrändejä ja niiden markkina-asema on useimmissa maissa vahva. Tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com ja Monster. Suomessa liiketoimintaamme kuuluvat talous- ja ammattimediat, valtakunnallinen kuluttajamedia, digitaaliset kuluttaja- ja yrityspalvelut, koulutukset sekä ammattikirjallisuuden julkaiseminen. Alman kansainvälinen liiketoiminta itäisessä Keski-Euroopassa, Ruotsissa ja Baltiassa koostuu rekrytointipalveluista, toimitilojen markkinapaikasta ja suoramarkkinointipalveluista.

Sinustako uusi almalainen?

Alma on monipuolinen ja kiinnostava työnantaja. Meillä on monenlaisia tehtäviä tarjolla ja etsimme jatkuvasti uusia osaajia joukkoomme. Almalla työskentelee mm. myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia, digikehittäjiä, toimittajia ja muita asiantuntijoita. Voit tutustua lisää Almaan, liiketoimintaamme ja brändeihimme täällä.

Etkö löytänyt sopivaa työpaikkaa? Lähetä meille avoin hakemus ja kerro, minkälaiset tehtävät sinua kiinnostavat. Seuraamme hakemuksia aktiivisesti ja olemme hakijoihin yhteydessä, jos sopiva paikka aukeaa.

Almalla töissä

Videoilla almalaiset kertovat eri teemojen kautta, millaista Almalla on olla töissä.

Tuotteet ja palvelut

Osaaminen

Työyhteisö ja kollegat

Vastuullisuus

Kulttuuri

Johtaminen

 

Alman rekrytointiperiaatteet

Rekrytointiperiaatteidemme tavoitteena on tukea Alman kestävää kasvua. Rekrytoimme Almassa osaamista ja halua kasvaa. 

Noudatamme rekrytoinneissa yhtiön eettistä ohjetta sekä yhdenvertaisuuden, tasa-arvoisuuden ja monimuotoisuuden periaatteita. Seuraamme yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumista säännöllisillä henkilöstökyselyillä. Valmennamme esimiehiä toimimaan ammattimaisesti rekrytointitilanteissa. 

Alma Median HR osallistuu kaikkiin rekrytointeihin varmistaen, että rekrytoinneissa noudatetaan yhteisesti sovittuja prosesseja. Käytämme rekrytoinneissa soveltuvuusarviointeja, jolloin yhteinen näkemys työtehtävään sopivuudesta muodostuu sekä työnhakijalle että Almalle. Rekrytoidessa teemme valintapäätökset perustuen osaamiseen, soveltuvuuteen ja kasvupotentiaaliin.

Alma Media suojaa työnhakijoidensa yksityisyyttä kulloinkin voimassa olevan tietosuojasääntelyn mukaisesti.

Töissä Almalla

Tarjoamme työntekijöillemme kasvumahdollisuuksia ja kannustamme henkilöstöä rakentamaan uraansa Almalla. 

Alman tarkoitus on kestävän kasvun kiihdyttäminen. Tahdomme rakentaa kasvuympäristön henkilöstöllemme tarjoamalla innostavan ympäristön jatkuvalle oppimiselle. Järjestämme kasvua tukevia valmennuskokonaisuuksia ja panostamme henkilöstön yhdessä oppimiseen ja osaamisen jakamiseen järjestämällä mm. mentorointiohjelmia, sisäisten valmentajien valmennuksia, osaamistyöpajoja ja teematapahtumia. 

Almalaisessa kasvuympäristössä jokainen on oman ammatillisen kasvunsa arkkitehti.  Kannustamme työntekijöitämme aktiivisesti hakeutumaan työkiertoon ja tarttumaan Almalla avautuviin uusiin uramahdollisuuksiin. Kehitämme pitkäjänteisesti esimiestyötä valmennuksin ja rakentaen kansainvälistä esimiesverkostoa, jonka puitteissa jaamme parhaita johtamisen käytäntöjä.