Frontend-kehittäjä UX-osaamisella asumisen datan ja kiinteistötietojen kehitystiimiin

Frontend-kehittäjä UX-osaamisella asumisen datan ja kiinteistötietojen kehitystiimiin

Alma Talent Tietopalvelut auttaa asiakkaitaan menestymään datalla. Välitämme, tuotamme ja jalostamme dataa, johon asiakkaamme voivat aidosti luottaa ja jonka perusteella he voivat tehdä parempia päätöksiä. Data on kaikkien tietopalvelulaisten dna:ssa, devaajasta asiakaspalveluun. Myös datavastuullisuus on meille tärkeää.

Etsimme Alma Talentin asumisen datan ja kiinteistötietojen kehitystiimiin frontend-kehittäjää. Pääset työskentelemään Suomen kattavimpien kiinteistö- ja yritystietopalveluiden parissa. Tiimi kehittää muun muassa Alma Talentin Kiinteistö- ja huoneistohakua, minkä lisäksi jakelemme tuotteitamme rajapintapalveluiden kautta suoraan asiakkaille. Asiakkaitamme ovat mm. pankit, viranomaiset, kiinteistövälittäjät ja isännöitsijät.

Alma Talentin asumisen datan ja kiinteistötietojen kehitystiimi vastaa kehittämistään sovelluksista koko elinkaaren aikana. Pitkän aikavälin teknisestä laadusta ja ylläpidettävyydestä huolehdimme muun muassa suunnittelun, teknisen dokumentaation, automatisoidun testauksen ja koodikatselmointien kautta. Tämän lisäksi listaamme liiketoiminnasta erillään olevaan Kanban-tauluun työn alle otettavia teknisen velan poistoon liittyviä tehtäviä. Meille on oikeasti tärkeää kehittää palveluamme korkean laadun standardeilla.

Kehitystiimimme valitsee käytetyt teknologiat itsenäisesti. Teemme frontend-kehitystä TypeScriptillä ja Reactilla. Viimeisin mietinnän aiheemme on ollut TestCafe-testien siirtäminen Cypressin päälle. Mitä mieltä sinä olet?

Sinulla tulisi olla myös kokemusta sekä mielenkiintoa käyttökokemussuunnittelusta. Meillä jokainen uusi palvelunosa kulkee ensiksi suunnittelupöydän kautta, jotta voimme varmistua sen helppokäyttöisyydestä. Olemassa olevia asiakkaita käydään tarvittaessa haastattelemassa asiakaslähtöisen käyttökokemuksen luomiseksi. Suunnitelmat konkretisoidaan Figma-työkalulla.

Tarjoamme:

  • Avainpaikan Alma Talentin kehitystiimissä 
  • Modernin työskentely-ympäristön ja teknologiat (React, Typescript)
  • Mukavan ilmapiirin ja koko tiimin tuen
  • Hyvät mahdollisuudet kehittää omaa osaamistasi
  • Joustavat työajat ja lomakäytännöt, toimivat etätyökäytännöt


Tehtävässä menestymisessä auttavat:

  • Vahva osaaminen frontend-kehittämisestä (React ja/tai Angular) 
  • Kyky oppia uutta ja olla kiinnostunut uusista ratkaisumalleista sekä teknologioista
  • Näytöt UI/UX-suunnittelutaidoista ja/tai palvelumuotoilusta
  • Halu rakentaa käyttökokemukseltaan erinomaisia palveluita asiakkaillemme 
  • Hyvät tiimityötaidot ja rohkeus tarttua asioihin


Meillä ihmisten arvostus ei perustu laskutusasteeseen. Meille on tärkeää markkinoiden parhaiden palveluiden tuottaminen ja niiden jatkuva kehittäminen. Uskomme myös, että laadukkaita palveluita syntyy, kun työntekijät voivat hyvin.

Lisää meistä:
https://devaaja.almamedia.fi/
https://twitter.com/almadevelopers
https://www.almatalent.fi/ 
#rohkeuskasvaa
#almaspirit

Yhteyshenkilö
Niilo Ursin
Liiketoimintajohtaja, Alma Talent
niilo.ursin@almamedia.fi

Juhani Niinimaa
Tech Lead, Alma Talent
juhani.niinimaa@almamedia.fi

Jos kiinnostuit, jätä hakemuksesi mahdollisimman pian, sillä täytämme paikan heti sopivan osaajan löydyttyä.

Sinustako uusi almalainen?

Alma on monipuolinen ja kiinnostava työnantaja. Meillä on monenlaisia tehtäviä tarjolla ja etsimme jatkuvasti uusia osaajia joukkoomme. Almalla työskentelee mm. myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia, digikehittäjiä, toimittajia ja muita asiantuntijoita. Voit tutustua lisää Almaan, liiketoimintaamme ja brändeihimme täällä.

Etkö löytänyt sopivaa työpaikkaa? Lähetä meille avoin hakemus ja kerro, minkälaiset tehtävät sinua kiinnostavat. Seuraamme hakemuksia aktiivisesti ja olemme hakijoihin yhteydessä, jos sopiva paikka aukeaa.

Almalla töissä

Videoilla almalaiset kertovat eri teemojen kautta, millaista Almalla on olla töissä.

Tuotteet ja palvelut

Osaaminen

Työyhteisö ja kollegat

Vastuullisuus

Kulttuuri

Johtaminen

 

Alman rekrytointiperiaatteet

Rekrytointiperiaatteidemme tavoitteena on tukea Alman kestävää kasvua. Rekrytoimme Almassa osaamista ja halua kasvaa. 

Noudatamme rekrytoinneissa yhtiön eettistä ohjetta sekä yhdenvertaisuuden, tasa-arvoisuuden ja monimuotoisuuden periaatteita. Seuraamme yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumista säännöllisillä henkilöstökyselyillä. Valmennamme esimiehiä toimimaan ammattimaisesti rekrytointitilanteissa. 

Alma Median HR osallistuu kaikkiin rekrytointeihin varmistaen, että rekrytoinneissa noudatetaan yhteisesti sovittuja prosesseja. Käytämme rekrytoinneissa soveltuvuusarviointeja, jolloin yhteinen näkemys työtehtävään sopivuudesta muodostuu sekä työnhakijalle että Almalle. Rekrytoidessa teemme valintapäätökset perustuen osaamiseen, soveltuvuuteen ja kasvupotentiaaliin.

Alma Media suojaa työnhakijoidensa yksityisyyttä kulloinkin voimassa olevan tietosuojasääntelyn mukaisesti.

Töissä Almalla

Tarjoamme työntekijöillemme kasvumahdollisuuksia ja kannustamme henkilöstöä rakentamaan uraansa Almalla. 

Alman tarkoitus on kestävän kasvun kiihdyttäminen. Tahdomme rakentaa kasvuympäristön henkilöstöllemme tarjoamalla innostavan ympäristön jatkuvalle oppimiselle. Järjestämme kasvua tukevia valmennuskokonaisuuksia ja panostamme henkilöstön yhdessä oppimiseen ja osaamisen jakamiseen järjestämällä mm. mentorointiohjelmia, sisäisten valmentajien valmennuksia, osaamistyöpajoja ja teematapahtumia. 

Almalaisessa kasvuympäristössä jokainen on oman ammatillisen kasvunsa arkkitehti.  Kannustamme työntekijöitämme aktiivisesti hakeutumaan työkiertoon ja tarttumaan Almalla avautuviin uusiin uramahdollisuuksiin. Kehitämme pitkäjänteisesti esimiestyötä valmennuksin ja rakentaen kansainvälistä esimiesverkostoa, jonka puitteissa jaamme parhaita johtamisen käytäntöjä.