Tekninen projektipäällikkö Alma Talentiin

Etsimme teknistä projektipäällikköä tukemaan digitaalisten palveluidemme kasvua ja toimimaan järjestelmähankkeissa projektipäällikkönä. Pääset sekä rakentamaan uutta että hiomaan olemassa olevista järjestelmäkokonaisuuksista paremmin liiketoiminnan tarpeisiin sopivia.

Tehtävä sopii kokeneelle alan ammattilaiselle, joka uskaltaa tarttua toimeen, vaikka aihe ei olisi entuudestaan tuttu. Nautit siitä, että saat toimia eri alojen ammattilaisten kanssa ja viestit sujuvasti myynnin, asiakaspalvelun, tuotekehityksen, kehittäjien, järjestelmäasiantuntijoiden ja alihankkijoiden kanssa. Työskentelet mielelläsi ympäristössä, jossa pääset itse vaikuttamaan siihen mitä ja miten tehdään. Olet valmis kantamaan vastuuta ja uskallat tehdä päätöksiä. Tiedät, että virheet ovat mahdollisuus oppia.

Osallistut palveluliiketoimintamme kasvua tukeviin hankkeisiin esimerkiksi asiantuntijan tai teknisen projektipäällikön roolissa. Vastaat integraatioihin liittyvän alihankintatyön ostamisesta pitkäaikaiselta luottokumppaniltamme. Vedät tarvittaessa varmalla otteella järjestelmiin liittyviä projekteja. Osallistut kokonaisarkkitehtuurimme suunnitteluun ja dokumentointiin.

Työtehtävä muotoutuu ja kehittyy osaamisesi mukaan. Myös esimiestyö voi olla jatkossa osa työnkuvaasi. 

Tarjoamme:
·       Avainpaikan Alma Talentin Digikehitys-yksikössä
·       Työn jonka sisältöön voit itse vaikuttaa ja joka kasvaa kykyjesi mukaan 
·       Modernin työskentely-ympäristön ja joustavat työajat
·       Mahdollisuuden työskennellä laaja-alaisesti Alma Talentin eri toimintojen parissa
·       Tilaisuuden olla aktiivisesti mukana rakentamassa kasvavaa digitaalista liiketoimintaa 

Tehtävässä menestymisessä auttavat:
·       Tekninen koulutus, esim. diplomi-insinööri
·       Hyvät tiimityötaidot ja rohkeus tarttua asioihin
·       Kyky viestiä ymmärrettävästi liiketoiminnan, kehitystiimien ja alihankkijoiden kanssa
·       Useamman vuoden kokemus tuotekehitys- ja/tai järjestelmäprojekteista (mm. pilvipalveluiden tuntemus hyödyksi)
·       Ymmärrys tietoturvaan ja tietosuojaan liittyvistä laki- ja viranomaisuusvaatimuksista

Työskentelet osana Alma Talentin Digikehitystä. Yksikössämme on tällä lähes 40 kehittäjää ja designeria kuudessa eri tuotekehitystiimissä. Tiimien ja liiketoiminnan tukena työskentelee tech leadeja, projektipäälliköitä ja esimiehiä. Yhdessä kehitämme ja ylläpidämme kasvavia digitaalisia palveluita ja niiden taustajärjestelmiä. Oman kehitystyön lisäksi ostamme merkittävässä määrin alihankintaa. Teemme myös tiivistä yhteistyötä Alma-konsernin it-yksikön ja muiden liiketoimintayksiköidemme kehitystiimien kanssa.

Tehtävä on vakituinen ja työpisteesi sijaitsee Helsingissä Alma-talossa päärautatieaseman vieressä Töölönlahden maisemissa.

Kiinnostuitko?
Jätä hakemukseksi 5.8. mennessä palkkatoiveineen. Lisätietoja tehtävästä antaa 27.7. alkaen yksikön vetäjä Pia Ruusukivi, pia.ruusukivi@almamedia.fi.

Lisää meistä:
 https://www.almatalent.fi/ 
 https://devaaja.almamedia.fi/

Alma Media on voimakkaasti uudistuva monikanavainen mediayhtiö. Tuotteemme ovat alallaan johtavia media- ja palvelubrändejä ja niiden markkina-asema on useimmissa maissa vahva. Tunnetuimpia brändejämme ovat muun muassa Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti, Etuovi.com ja Monster. Suomessa liiketoimintaamme kuuluvat valtakunnallinen, digitaaliset kuluttaja- ja yrityspalvelut, koulutukset, tapahtumat ja ammattikirjallisuuden julkaiseminen. Alman kansainvälinen liiketoiminta Ruotsissa, Baltiassa ja itäisessä Keski-Euroopassa koostuu rekrytointipalveluista, talous- ja ammattijulkaisuista, toimitilojen markkinapaikasta ja suoramarkkinointipalveluista.

Sinustako uusi almalainen?

Alma on monipuolinen ja kiinnostava työnantaja. Meillä on monenlaisia tehtäviä tarjolla ja etsimme jatkuvasti uusia osaajia joukkoomme. Almalla työskentelee mm. myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia, digikehittäjiä, toimittajia ja muita asiantuntijoita. Voit tutustua lisää Almaan, liiketoimintaamme ja brändeihimme täällä.

Etkö löytänyt sopivaa työpaikkaa? Lähetä meille avoin hakemus ja kerro, minkälaiset tehtävät sinua kiinnostavat. Seuraamme hakemuksia aktiivisesti ja olemme hakijoihin yhteydessä, jos sopiva paikka aukeaa.

Mikä on almalaisille tärkeää? 

Lauri, ohjelmistosuunnittelija

Henrik, avainasiakaspäällikkö

Sanna, Business Owner

Katso lisää videoita Youtubesta

 

Alman rekrytointiperiaatteet

Rekrytointiperiaatteidemme tavoitteena on tukea Alman kestävää kasvua. Rekrytoimme Almassa osaamista ja halua kasvaa. 

Noudatamme rekrytoinneissa yhtiön eettistä ohjetta sekä yhdenvertaisuuden, tasa-arvoisuuden ja monimuotoisuuden periaatteita. Seuraamme yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumista säännöllisillä henkilöstökyselyillä. Valmennamme esimiehiä toimimaan ammattimaisesti rekrytointitilanteissa. 

Alma Median HR osallistuu kaikkiin rekrytointeihin varmistaen, että rekrytoinneissa noudatetaan yhteisesti sovittuja prosesseja. Käytämme rekrytoinneissa soveltuvuusarviointeja, jolloin yhteinen näkemys työtehtävään sopivuudesta muodostuu sekä työnhakijalle että Almalle. Rekrytoidessa teemme valintapäätökset perustuen osaamiseen, soveltuvuuteen ja kasvupotentiaaliin.

Alma Media suojaa työnhakijoidensa yksityisyyttä kulloinkin voimassa olevan tietosuojasääntelyn mukaisesti.

Töissä Almalla

Tarjoamme työntekijöillemme kasvumahdollisuuksia ja kannustamme henkilöstöä rakentamaan uraansa Almalla. 

Alman tarkoitus on kestävän kasvun kiihdyttäminen. Tahdomme rakentaa kasvuympäristön henkilöstöllemme tarjoamalla innostavan ympäristön jatkuvalle oppimiselle. Järjestämme kasvua tukevia valmennuskokonaisuuksia ja panostamme henkilöstön yhdessä oppimiseen ja osaamisen jakamiseen järjestämällä mm. mentorointiohjelmia, sisäisten valmentajien valmennuksia, osaamistyöpajoja ja teematapahtumia. 

Almalaisessa kasvuympäristössä jokainen on oman ammatillisen kasvunsa arkkitehti.  Kannustamme työntekijöitämme aktiivisesti hakeutumaan työkiertoon ja tarttumaan Almalla avautuviin uusiin uramahdollisuuksiin. Kehitämme pitkäjänteisesti esimiestyötä valmennuksin ja rakentaen kansainvälistä esimiesverkostoa, jonka puitteissa jaamme parhaita johtamisen käytäntöjä.