Kehityspäällikkö digitilaustuotteisiin

Haemme kehityspäällikköä ylläpitämään ja kehittämään digitilaustuotteita, jotka ovat media-alan yksi kasvavimmista liiketoiminta-alueista. Tarjolla on tehtävä kiinnostavien mediasisältöjen, digitaalisten palveluiden ja datan hyödyntämisen keskellä Suomen vahvimpien mediabrändien parissa.

Kehityspäällikkönä tehtäviisi kuuluu varmistaa vastuullasi olevan tilaustuotteen kiinnostavuus ja liiketoiminnallinen menestys tuotteen eri kohderyhmissä yhdessä toimituksen, teknisten kehitystiimien ja markkinoinnin kanssa. Seuraat vastuullasi olevien sisältötuotteiden suorituskykyä sovittujen KPI-mittareiden mukaan, ja kuuntelet herkällä korvalla asiakastarpeita. Seuraat alat trendejä ja ideoit yhdessä kollegoiden ja yhteistyökumppanien kanssa uusia asiakaslähtöisiä tuote-elementtejä ja toimeenpanet suunnitelmat pitkäjänteisesti työskennellen. Tukena työssäsi sinulla osaavan sisältömyyntiosaston kollegat.

Sinulla on kokemusta tilaustuotteiden kehittämisestä (esim. media, viihde tai telecom), ja osaat suunnitella sitouttavia tuoteominaisuuksia ja niiden asiakasviestintää. Asiakasdatan, verkkoanalytiikan ja markkinoinnin automaation hyödyntäminen on sinulle ainakin jossain määrin tuttua. Tehtävässä toimit tuoteomistajana ketterissä tuotekehitysprojekteissa, ja kokemus tällaisesta roolista on plussaa.

Kehityspäälliköllä on laaja yhteistyökumppanien verkosto, niin talon sisällä kuin ulkopuolella, joten toivomme sinun olevan innostava joukkuepelaaja ja reipas viestijä. Olet innostunut ratkomaan haasteita ja tavoittelet tuloksia sinnikkäästi. Olet analyyttinen ja kehityshaluinen. Sinulla on myös tehtävään sopiva korkeakoulu- tai ammattikorkeakoulututkinto.

Tarjoamme Almalla nopealiikkeisen työpaikan tunnettujen mediabrändien parissa, fiksujen ja energisten työkavereiden kanssa. Työpiste on Alma-talossa, Töölönlahden puiston reunalla.

Lähetäthän hakemuksesi palkkatoiveineen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 9.4. Lisätietoja tehtävästä antaa sisältömyynnin johtaja Johanna Suhonen, puh. 050 324 3229 tai johanna.suhonen@almamedia.fi.

Mikä on almalaisille tärkeää? 

Lauri, ohjelmistosuunnittelija

Henrik, avainasiakaspäällikkö

Sanna, Business Owner

Katso lisää videoita Youtubesta

Sinustako uusi almalainen?

Alma on monipuolinen ja kiinnostava työnantaja. Mediatalona meillä on monenlaisia tehtäviä tarjolla ja etsimme jatkuvasti uusia osaajia joukkoomme. Almalla työskentelee mm. myynnin ja markkinoinnin ammattilaisia, digikehittäjiä, toimittajia ja muita asiantuntijoita. Voit tutustua lisää Almaan, liiketoimintaamme ja brändeihimme täällä.

Minkälaiset tehtävät sinua kiinnostavat? Lähetä meille hakemus ja valitse tehtäväalueista mieleisesi. Seuraamme hakemuksia aktiivisesti ja olemme hakijoihin yhteydessä, kun sopiva paikka aukeaa tai meillä on muita mahdollisuuksia tarjolla.

#rohkeuskasvaa

 

Alman rekrytointiperiaatteet

Rekrytointiperiaatteidemme tavoitteena on tukea Alman kestävää kasvua. Rekrytoimme Almassa osaamista ja halua kasvaa. 

Noudatamme rekrytoinneissa yhtiön eettistä ohjetta sekä yhdenvertaisuuden, tasa-arvoisuuden ja monimuotoisuuden periaatteita. Seuraamme yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon toteutumista säännöllisillä henkilöstökyselyillä. Valmennamme esimiehiä toimimaan ammattimaisesti rekrytointitilanteissa. 

Alma Median HR osallistuu kaikkiin rekrytointeihin varmistaen, että rekrytoinneissa noudatetaan yhteisesti sovittuja prosesseja. Käytämme rekrytoinneissa soveltuvuusarviointeja, jolloin yhteinen näkemys työtehtävään sopivuudesta muodostuu sekä työnhakijalle että Almalle. Rekrytoidessa teemme valintapäätökset perustuen osaamiseen, soveltuvuuteen ja kasvupotentiaaliin.

Alma Media suojaa työnhakijoidensa yksityisyyttä kulloinkin voimassa olevan tietosuojasääntelyn mukaisesti.

Töissä Almalla

Tarjoamme työntekijöillemme kasvumahdollisuuksia ja kannustamme henkilöstöä rakentamaan uraansa Almalla. 

Alman tarkoitus on kestävän kasvun kiihdyttäminen. Tahdomme rakentaa kasvuympäristön henkilöstöllemme tarjoamalla innostavan ympäristön jatkuvalle oppimiselle. Järjestämme kasvua tukevia valmennuskokonaisuuksia ja panostamme henkilöstön yhdessä oppimiseen ja osaamisen jakamiseen järjestämällä mm. mentorointiohjelmia, sisäisten valmentajien valmennuksia, osaamistyöpajoja ja teematapahtumia. 

Almalaisessa kasvuympäristössä jokainen on oman ammatillisen kasvunsa arkkitehti.  Kannustamme työntekijöitämme aktiivisesti hakeutumaan työkiertoon ja tarttumaan Almalla avautuviin uusiin uramahdollisuuksiin. Kehitämme pitkäjänteisesti esimiestyötä valmennuksin ja rakentaen kansainvälistä esimiesverkostoa, jonka puitteissa jaamme parhaita johtamisen käytäntöjä.