Lapsi_mukaan_toihin_paiva_helsinki_770x500

Almalla vietettiin Lapsi mukaan töihin -päivää – mukana kymmeniä Alma junioreita

Kansallisena #lapsimukaantöihin -päivänä myös Alma toivotti kaikenikäiset juniorit tervetulleeksi.
Perjantaina 23.11. vietettiin kansallista Lapsi mukaan töihin -päivää. Myös meillä Almassa oli avoimet ovet päivän aikana. Tarjosimme eri ikäisille lapsille mahdollisuuden tulla tutustumaan vanhempien työpaikalle mielenkiintoiseen mediataloon.

Alman Lapsi mukaan töihin -päivään osallistui yhteensä viitisenkymmentä lasta ja heidän ikähaitarinsa vaihteli 11 kuukauden ikäisestä 14-vuotiaseen. Alma-talossa Helsingissä sekä Tampereen Siperiassa ja Alma Manussa oli järjestetty lapsille yhteistä ohjelmaa. Ikäeroista huolimatta kaikille löytyi mielekästä tekemistä: Alma Media -tietovisa, oman lehden suunnittelua, jutun kirjoittamista, piirtelyä, koodauspelejä ja lehtien lukemista. 

Alma-talossa yhteinen osio huipentui vierailuun Iltalehden toimituksessa, jossa olikin iloinen yllätys lapsia vastassa - nimittäin Iltalehden ikioma karvaturri Puttonen! 

Myös Tampereen Siperiassa, jossa Almalla on mm. Aamulehden toimitus, oli vilskettä ja vipinää. Yhteisen ohjelman aluksi jokainen sai oman henkilökortin ja käytiin läpi erilaisia almalaisia ammatteja. Seuraavaksi tutustuttiin mainosmyyntiin ja sisältömarkkinoinnin videoiden tekoon. Black Friday -hulina ilmapalloineen ja Särkänniemen mainosvideoon taiottu lumisade tekivät lapsiin vaikutuksen. Lapset kuulivat myös Aamulehden toimituksen työstä ja näkivät, miten etusivun juttu siirtyi näppäimistöltä verkkosivuille. Muistoksi päivästä jäi muun muassa oma kuva lehden ”etusivulla”. Näkyipä päivä ihan oikeassa Aamulehdessäkin.

Alma Manussa lapset pääsivät puolestaan tutustumaan painotaloon ja esittämään tiukkoja kysymyksiä painokierroksen vetäjälle. Omia lehtiä tehtiin työntekijöiden kahviossa ja osa lapsista pääsi suorittamaan myös postilaatikkorataa ja sai näin kosketuksen courierin työhön. Jakokirjaa luettiin erityisen tarkasti.

Kaiken kaikkiaan lapset otettiin ilolla vastaan ja käytävillä vipeltävät, kärrynpyöriä heittävät ”Alma Juniorit” keräsivät päivän aikana paljon hymyjä ja iloisia kommentteja. Lapsi_mukaan_toihin_paiva_Tampere_1
Aamulehden toimittaja ja pilapiirtäjä Juha Sihto esittelee lapsille työtään.

  • Päivämäärä: 27.11.2018, 13.15
  • Uutisen tyyppi: Uutinen
  • Teema: Almassa tapahtuu

Jaa artikkeli:

Lue seuraavaksi:

Ilona

Alma Talent osakkaaksi startup-yritys Ilona Works Finlandiin

Alma Talent mukaan vauhdittamaan pienyrittäjille suunnatun b2b-markkinapaikka Ilona.Worksin kasvua.

Almassa tapahtuu
Alma Growth Day logo

Alman Kasvupäivänä jaetaan osaamista ja tutustutaan kollegoihin

Alman kasvupäivässä neljätoista almalaista asiantuntijaa jakoi osaamistaan kollegoille ympäri Eurooppaa.

Almassa tapahtuu
Devaaja-trainee -ohjelman päätös

Alman devaaja-traineet koodaavat oikeiden projektien parissa

Almalla devaaja-traineet tekevät samoja asioita kuin muutkin Alman kehittäjät. Vuoden 2018 ohjelma on pian paketissa ja tammikuussa haetaan jälleen toistakymmentä uutta harjoittelijaa.

Almassa tapahtuu
Etuovi_madridissa_770x370

Etuovi etäilee Madridissa

Osa Etuovi.comin tuotanto- ja kehitystiimistä tekee tällä viikolla etätöitä Madridista käsin. Lue, mistä idea lähti ja miten etätyöviikko ulkomailla käytännössä järjestyi.

Almassa tapahtuu