aula-yleisöä 3_770x370

Koodarit kokoontuivat Alma-talolle lokakuun Mega Meetup -tapahtumaan

Alma-talon alakerta täyttyi keskiviikkona 25.10. koodareista, kun Alma isännöi HelsinkiJS, Frontend Finland ja HelNode – yhteisöjen meetuppia. Meetupeissa tietyn teknologian osaajat kokoontuvat yhteen jakamaan kokemuksia ja verkostoitumaan. 

Lokakuun tapahtuma Alma-talolla oli suunnattu JavaScriptin, käyttöliittymäkehityksen ja -suunnittelun parissa työskenteleville ja näistä aiheista kiinnostuneille.

“Tämä on jo neljäs vuosi putkeen, kun isännöimme Almalla isoa HelsinkiJS-yhteisön tapahtumaa. Tapahtuma on meille tärkeä, sillä siinä opimme itse, mutta samalla voimme tuoda esiin, miten meillä Almassa tehdään käyttöliittymäkehitystä uusimmilla teknologioilla”, kertoo Ari Palo, Solution Architect, Alma Media.

Alma Media työllistää lähes 300 digiosaajaa Suomessa ja muualla Euroopassa. Koodarimme työskentelevät uusimpien teknologioiden parissa ja heidän työnsä jälki tavoittaa parhaimmillaan noin 80% suomalaisista. Alman liikevaihdosta yli 40% tulee digitaalisista tuotteista ja palveluista. 

”Nykypäivän Alma Media on koodarin näkökulmasta kiinnostava teknologiatalo, jossa kasvua haetaan sekä nykyliiketoimintaa kehittämällä kuin uusia kasvualueita etsimällä. Tähän työhön tarvitsemme monenlaisia osaajia, kuten devaajia kehittämään noin sataa eri palvelua ja mediaamme”, kertoo Ari.


silhuetti-daniel_770x370

Meetuppiin osallistui toistasataa koodaria.

Alman talousmedioihin, kirja- ja tapahtumaliiketoimintaan keskittyvässä yksikössä Alma Talentissa on kehitetty palveluita nykyaikaisia käyttöliittymäteknologioita rohkeasti hyödyntäen.

“ReactJS tuli käyttöön Kauppalehden mobiiliversiossa 2015. Viimeisimpänä Talouselämän uusi, täysin responsiivinen, sivusto toteutettiin TypeScriptillä ja Reactilla sekä kehittäjä-, että käyttäjäkokemusta parannettiin ottamalla käyttöön AWS Lambda palvelun avulla toteutettu sivun ensilatauksen esirenderöinti”, kertoo Niilo Ursin, CTO, Alma Talent. 

Tapahtuman videoidut esitykset julkaistaan lähipäivinä Alma Developers Youtube kanavalla.


lähikuva-niilo_770x370

Alma Talentin Niilo Ursin kertoi Talouselämä-sivuston uudesta teknisestä toteutuksesta.


Lue myös: 

Devaajana Almassa 
Tapahtuman oma sivu  
  • Päivämäärä: 27.10.2017, 15.30
  • Uutisen tyyppi: Uutinen
  • Teema: Almassa tapahtuu

Lyhyt devaaja-sanasto "for dummies"

JavaScript = Ohjelmointikieli joka toimii niin käyttäjän selaimessa kuin palvelinpuolellakin.

ReactJS
= JavaScript koodikirjasto

AWS
  = Amazon Web Services, pilvipalvelut

Lambda
= AWS:n nk. ”serverless” (eli ”palvelimeton”) pilvipalvelu koodin ajamiseen

 

Jaa artikkeli:

Lue seuraavaksi:

Devaaja-trainee -ohjelman päätös

Alman devaaja-traineet koodaavat oikeiden projektien parissa

Almalla devaaja-traineet tekevät samoja asioita kuin muutkin Alman kehittäjät. Vuoden 2018 ohjelma on pian paketissa ja tammikuussa haetaan jälleen toistakymmentä uutta harjoittelijaa.

Almassa tapahtuu
Lapsi_mukaan_toihin_paiva_helsinki_770x500

Almalla vietettiin Lapsi mukaan töihin -päivää – mukana kymmeniä Alma junioreita

Kansallisena #lapsimukaantöihin -päivänä myös Alma toivotti kaikenikäiset juniorit tervetulleeksi.

Almassa tapahtuu
Etuovi_madridissa_770x370

Etuovi etäilee Madridissa

Osa Etuovi.comin tuotanto- ja kehitystiimistä tekee tällä viikolla etätöitä Madridista käsin. Lue, mistä idea lähti ja miten etätyöviikko ulkomailla käytännössä järjestyi.

Almassa tapahtuu
Monster 20 vuotta

Monster – 20 vuotta toteuttamassa uraunelmia

Rekrytointimedia Monster täytti lokakuussa 20 vuotta. Suomen Monsterin tarina alkoi jo vuonna 1998, kun Alma Media osti Jobline-nimisen palvelun liiketoimintakonseptin Ruotsista.

Almassa tapahtuu