Työpajalaiset vierailivat taidemuseo Amos Rexissä

Tuttavia ja tee-se-itse-taidetta – työpajasta elämänkipinää nuorille

Alma Media, Lasten ja nuorten säätiö ja Helsingin kaupunki järjestävät syksyn aikana kolmen kuukauden mittaisen taidetyöpajan ryhmälle helsinkiläisiä nuoria. Työpajaan sisältyi myös vierailu Amos Rex -taidemuseossa.  

Taidetyöpajaan on valittu 14 nuorta, jotka osallistuvat Helsingin kaupungin Luotsi-toimintaan. Luotsi-toiminta on suunnattu 12–15-vuotiaille, tukea tarvitseville nuorille. Nuoria ohjaa pajassa kaksi helsinkiläistaiteilijaa, Yasmin May Jaafar ja Anni Rupponen

Työpajan aikana nuoret tutustuvat erilaisiin kuvan tekemisen tekniikoihin ja kokeilevat niitä käytännössä. Some-maailmassa kasvaneille nuorille tutuin tapa tuottaa kuvia voi olla video tai kännykällä napattu valokuva. Siksi työpajassa tutustutaan digitaalisiin kuvan tekemisen tekniikoihin. 

- Media-alan yritykset Suomessakin ovat digitalisoituneet nopeasti, ja ihmiset kuluttavat entistä enemmän mediasisältöjä älypuhelimillaan. Siksi työpaja, jossa nuoret pääsevät itse tekemään monipuolisesti erilaisia digitaalisia sisältöjä, sopii meille luontevasti. Samalla pääsemme myös kurkistamaan läheltä, miten nuoret tänä päivänä todella kuluttavat ja luovat sisältöjä, toteaa Alma Median yritysvastuupäällikkö Kirsi Hantula.

Työpajalaiset nauttivat Amos Rexin näyttelyn kokemuksellisuudesta.

Nuoret tapasivat toisensa ensimmäistä kertaa syyskuun alussa, ja varsinainen työpajatoiminta käynnistyi pari viikkoa sen jälkeen. Lokakuun toisella viikolla nuoret pääsivät vierailemaan Alma Median pääyhteistyökumppanin, taidemuseo Amos Rexin uusissa tiloissa. 

- Amos Rexin näyttelyn kouriintuntuva kokemuksellisuus ja osallistuminen teokseen vakuuttivat nuoret ja museovierailu sai isot peukutukset. Tämän päivän nuorille oman linssin läpi näkeminen on merkityksellistä ja nuoret kuvasivatkin näyttelyssä ahkerasti, kertoo Lasten ja nuorten säätiön kehittämispäällikkö Anna Jussilainen

- Osalle nuorista tämä oli heidän elämänsä ensimmäinen museokäynti. Tärkeää on myös se, että moni halusi tulla uudestaan oman läheisen aikuisen kanssa.

Taidemuseo Amos Rexin yleisöpalvelupäällikkö Elsa Hessle kertoo nuorille museosta.

Myöhemmin nuoret vierailevat myös Alma-talolla, jossa he kokeilevat studiovalokuvausta Alma Talentin valokuvaajan Karoliina Vuorenmäen johdolla.   

Alma Median, Lasten ja nuorten säätiön (LNS) ja Helsingin kaupungin yhteinen työpaja toteutetaan osana LNS:n taidetyöpajaohjelmaa, jonka päämääränä on vahvistaa nuorten itsetuntoa, rohkeutta ja sosiaalisia taitoja taiteen keinoin. Vahvistuneiden elämäntaitojen avulla nuorten on helpompi ponnistaa kohti opintoja ja työelämää. 
  • Päivämäärä: 11.10.2018, 14.01
  • Uutisen tyyppi: Uutinen
  • Teema: Almassa tapahtuu
  • Teksti: Alma Media
  • Kuvat: Karoliina Vuorenmäki

Jaa artikkeli:

Lue seuraavaksi:

Devaaja-trainee -ohjelman päätös

Alman devaaja-traineet koodaavat oikeiden projektien parissa

Almalla devaaja-traineet tekevät samoja asioita kuin muutkin Alman kehittäjät. Vuoden 2018 ohjelma on pian paketissa ja tammikuussa haetaan jälleen toistakymmentä uutta harjoittelijaa.

Almassa tapahtuu
Lapsi_mukaan_toihin_paiva_helsinki_770x500

Almalla vietettiin Lapsi mukaan töihin -päivää – mukana kymmeniä Alma junioreita

Kansallisena #lapsimukaantöihin -päivänä myös Alma toivotti kaikenikäiset juniorit tervetulleeksi.

Almassa tapahtuu
Etuovi_madridissa_770x370

Etuovi etäilee Madridissa

Osa Etuovi.comin tuotanto- ja kehitystiimistä tekee tällä viikolla etätöitä Madridista käsin. Lue, mistä idea lähti ja miten etätyöviikko ulkomailla käytännössä järjestyi.

Almassa tapahtuu
Monster 20 vuotta

Monster – 20 vuotta toteuttamassa uraunelmia

Rekrytointimedia Monster täytti lokakuussa 20 vuotta. Suomen Monsterin tarina alkoi jo vuonna 1998, kun Alma Media osti Jobline-nimisen palvelun liiketoimintakonseptin Ruotsista.

Almassa tapahtuu