Etuovi_madridissa_770x370

Etuovi etäilee Madridissa

Osa Etuovi.comin tuotanto- ja kehitystiimistä tekee tällä viikolla etätöitä Madridista käsin. Lue, mistä idea lähti ja miten etätyöviikko ulkomailla käytännössä järjestyi. 

Idea tiimin etätyöviikosta oli kypsytellyt osalla tiimiläisistä mielessä jo vuoden verran ja pimeä vuodenaika tuntui hyvältä ajankohdalta toteuttaa suunnitelma. Kohde valittiin lähinnä ilmaston ja lentojen hintojen perusteella. 

- Lähdimme miettimään kohdetta, jossa aurinko saattaisi näyttäytyä loka-marraskuussa. Päädyimme nopeasti Espanjaan. Barcelona oli osalle ennestään tuttu, joten joku ehdotti Madridia ja siihen sitten yhdessä päädyimme, kertoo etätyöviikon käytännönjärjestelyitä hoitanut ohjelmistosuunnittelija Ari Hiltunen
 
Etätyömatkalle päätti lähteä yhteensä yhdeksän almalaista. Mukana on mm. ohjelmistosuunnittelijoita asumisen medioiden kehitystiimistä, tietokanta-asiantuntijoita ja yksi testausasiantuntija. 

Edellytyksenä luottamus

Kun ajatus esitettiin työnantajalle, oli suhtautuminen heti positiivinen. Koko etätyöporukalle oli myös alusta asti selvää, että kaikki etätyöviikosta koituvat kulut hoidetaan itse. Tämä oli totta kai myös työnantajan ehto etäviikon toteutumiseen. Ennen lähtöä sovittiin vielä tarkemmat pelisäännöt etätöiden suhteen ja allekirjoitettiin näistä myös kirjallinen sopimus. 
 
- Tämä on tietääkseni ensimmäisiä kertoja, kun Almassa toteutetaan tällainen tiimin yhteinen etätyöviikko. Suhtauduimme ajatukseen heti myönteisesti. Kun luottamus työntekijöihin on kunnossa ja työtehtävät sellaisia, että niitä voi tehdä etänä, ei tässä ole mitään ongelmaa, kertoo Etuoven tuotanto- ja tuotekehitystiimin vetäjä Rami Aaltonen.
 
Myös Alman HR:ssä ollaan samoilla linjoilla. 

- On hienoa, että työntekijät uskaltavat ehdottaa ideoitaan. Kaikkiin työtehtäviin kokonainen etätyöviikko ei tietenkään sovellu, mutta työtehtävästä riippuen, voidaan erilaisia malleja kokeilla. Työntekijöiden hyvinvointi on meille tärkeää ja etätyöviikko keskellä pimeintä vuodenaikaa antaa varmasti energiaa loppuvuoteen. Yhteinen matka voi myös hitsata tiimiä yhteen uudella tavalla, jatkaa HR Manager Merja Ristilä.

Yhteisiä aterioita ja Mestarien Liigaa

Kun kohde oli valittu, oli aika etsiä sopiva majoitus. Haasteita tuotti tarpeeksi ison asunnon löytäminen – tilaa piti olla sekä yhteiseen työskentelyyn että omaan rauhaan. Työnteon kannalta ehdoton edellytys oli myös riittävä nettiyhteys. Työergonomiasta jouduttiin hieman tinkimään, sillä esimerkiksi kunnolliset työpöydät olisivat vaatineet erillisen toimistotilan vuokraamista. 

Suurin osa etätyöviikkolaisista majoittuu yhteisessä asunnossa hyvällä sijainnilla aivan Madridin keskustassa. Osa nukkuu läheisessä hotellissa, joten ”töihin” ei ole heilläkään pitkä matka. Lounaat ja illalliset syödään yhdessä ja kaupasta hankitaan tarvittavia aamupaloja ja välipaloja.

- Työnteko on sujunut ja nettiyhteys ollut yllättävän hyvä. Kelit eivät ole olleet aivan parhaita, mutta ei se ole juurikaan haitannut. Ruoka on hyvää ja kaupunki on kaunis. Kävimme toissailtana katsomassa myös Champions Leaguen jalkapallo-ottelun Atletico Madrid – Dortmund. Se oli mahtava kokemus! On kyllä hienoa, että työnantaja mahdollistaa meille tällaisen viikon, kertoo Ari ja muut etätyöviikkolaiset Kia, Kimmo, Rami, Olli, Jarkko, Pekka, Petteri ja Mikko.

Etuovi_madridissa_3_770x370  
  • Päivämäärä: 9.11.2018, 15.00
  • Uutisen tyyppi: Uutinen
  • Teema: Almassa tapahtuu

Etuovi.com on asumisen palvelu, josta löytyvät niin yritysten kuin yksityisilmoittajienkin myytävät asunnot. Etuovi.com on osa Alma Median Alma Markets –liiketoimintayksikköä, johon kuuluu useita asumiseen, rekrytointiin, autoihin ja matkailuun liittyviä verkkopalveluita kuten Vuokraovi.com, NettiKoti.fi, Monster.fi, Autotalli.com, Autosofta.fi, Autojerry.fi ja Gofinland.fi.

Jaa artikkeli:

Lue seuraavaksi:

Ilona

Alma Talent osakkaaksi startup-yritys Ilona Works Finlandiin

Alma Talent mukaan vauhdittamaan pienyrittäjille suunnatun b2b-markkinapaikka Ilona.Worksin kasvua.

Almassa tapahtuu
Alma Growth Day logo

Alman Kasvupäivänä jaetaan osaamista ja tutustutaan kollegoihin

Alman kasvupäivässä neljätoista almalaista asiantuntijaa jakoi osaamistaan kollegoille ympäri Eurooppaa.

Almassa tapahtuu
Devaaja-trainee -ohjelman päätös

Alman devaaja-traineet koodaavat oikeiden projektien parissa

Almalla devaaja-traineet tekevät samoja asioita kuin muutkin Alman kehittäjät. Vuoden 2018 ohjelma on pian paketissa ja tammikuussa haetaan jälleen toistakymmentä uutta harjoittelijaa.

Almassa tapahtuu
Lapsi_mukaan_toihin_paiva_helsinki_770x500

Almalla vietettiin Lapsi mukaan töihin -päivää – mukana kymmeniä Alma junioreita

Kansallisena #lapsimukaantöihin -päivänä myös Alma toivotti kaikenikäiset juniorit tervetulleeksi.

Almassa tapahtuu