Alma Media Oyj:n hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan ehdotus hallituksen kokoonpanoksi ja palkkioiksi

Alma Media Oyj   Pörssitiedote   9.2.2011 klo 8:30

ALMA MEDIA OYJ:N HALLITUKSEN NIMITYS- JA PALKITSEMISVALIOKUNNAN EHDOTUS
HALLITUKSEN KOKOONPANOKSI JA PALKKIOIKSI

 

Ehdotus hallituksen kokoonpanoksi

Alma Media Oyj:n hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunta esittää varsinaiselle yhtiökokoukselle, joka on suunniteltu pidettäväksi 17.3.2011, että hallituksen jäsenmäärä olisi seitsemän (7).

Hallituksen jäsenet Lauri Helve ja Kari Stadigh ovat ilmoittaneet, että he eivät ole käytettävissä Alma Media Oyj:n hallituksen jäseneksi.

Valiokunta ehdottaa yhtiökokoukselle, että hallituksen nykyisistä jäsenistä Seppo Paatelainen, Kai Seikku, Erkki Solja, Catharina Stackelberg-Hammarén ja Harri Suutari valitaan uudelleen toimikaudelle, joka jatkuu seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen loppuun saakka. Lisäksi valiokunta ehdottaa, että hallituksen uusiksi jäseniksi valittaisiin samaksi toimikaudeksi Timo Aukia Oy:n toimitusjohtaja Timo Aukia ja Mandatum Henkivakuutusosakeyhtiön toimitusjohtaja Petri Niemisvirta. Ilmoitetut ehdokkaat ovat antaneet suostumuksensa valintaan. Hallitukseen ehdolla olevien uusien jäsenten henkilö- ja luottamustehtävätiedot on esitetty yhtiön Internet-sivuilla www.almamedia.fi/yhtiokokous_2011.

Hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunnan ehdotusta ovat ilmoittaneet kannattavansa osakkeenomistajat, jotka edustavat yli puolta yhtiön osakkeista ja niiden tuottamista äänistä.

Alma Median hallituksessa vuodesta 2001 varapuheenjohtajana ja vuodesta 2005 puheenjohtajana toiminut Kari Stadigh kommentoi jäämistään pois Alma Median hallituksesta seuraavasti:

"Arvostan paljon yhtiötä, sen henkilökuntaa ja johtoa ja olen ollut erittäin sitoutunut tehtävään. Tarkoituksenani olikin, yhtiön pääomistajien niin pyydettyä, asettua ehdolle Alma Median hallitukseen. Ollessani ehdolla Nokian hallituksen jäseneksi on kuitenkin ajankäytöllisistä syistä luonnollista, että en asetu enää ehdolle Alma Median hallitukseen. Alma Media on yhtiönä erinomaisessa kunnossa, joten katson, että poisjääntini yhtiön hallituksesta ei ole ongelma."

Hallituksen jäsenten palkkiot

Hallituksen nimitys- ja palkitsemisvaliokunta ehdottaa, että hallituksen vuosipalkkioita korotetaan koska se on ollut muuttumaton vuodesta 2005, ja että hallituksen puheenjohtajalle maksetaan palkkiona 33 000 euroa (tällä hetkellä 30 000 euroa), varapuheenjohtajalle 27 000 euroa (24 000 euroa) ja jäsenille 22 000 euroa (20 000 euroa) vuodessa. Sen sijaan hallituksen kokouspalkkiot pysytetään ennallaan. Hallituksen ja valiokuntien puheenjohtajalle maksettaisiin 1000 euron, varapuheenjohtajalle 700 euron ja jäsenelle 500 euron palkkio niistä hallituksen ja valiokuntien kokouksista, joihin he osallistuvat. Hallituksen jäsenten matkakulut ehdotetaan korvattavaksi yhtiön matkustusohjesäännön mukaisesti.

Hallituksen jäsenten vuosipalkkiot ehdotetaan maksettaviksi Alma Media Oyj:n osakkeina siten, että hallituksen jäsenille hankitaan heidän lukuunsa Alma Media Oyj:n osakkeita määrä, joka vastaa noin 40 % vuosipalkkion määrästä ja loppuosa maksetaan rahana ennakonpidätystä varten. Näin hankittuja osakkeita ei saa luovuttaa ennen kuin hallituksen jäsenyys on päättynyt. Mikäli osakkeita ei esimerkiksi vireillä olevien sisäpiirihankkeiden vuoksi ole voitu hankkia vuoden 2011 loppuun mennessä, maksetaan vuosipalkkio rahana.

 

Lisätietoja:

Mikko Korttila, lakiasiainjohtaja ja Alma Media Oyj:n hallituksen sihteeri, puh 010 665 2201

 

Alma Media lyhyesti

Alma Media on uudistuva mediayhtiö, jonka tunnetuimpia tuotteita ovat Aamulehti, Iltalehti, Kauppalehti ja Etuovi.com. Alma Mediassa työskentelee lähes 3000 ammattilaista. Vuoden 2009 liikevaihto oli 307,8 miljoonaa euroa, ja liikevoitto 13,5 prosenttia liikevaihdosta. Alma Median osake (ALN1V) noteerataan NASDAQ OMX:n Helsingin pörssissä. Lue lisää: http://www.almamedia.fi/

 

  • Julkaistu: 9.2.2011, 09.30
  • Uutisen tyyppi: Pörssitiedote

Jaa artikkeli:

Tiedotteiden tilauslomake

Tilaukset

Kieli

HUOM. Mikäli syötät puhelinnumerosi, saat automaattisesti tiedotteiden otsikot myös tekstiviestinä. Jos et halua vastaanottaa tekstiviestejä, jätä puhelinnumerokenttä tyhjäksi.