Työ, taide ja terapia

Kuvakirja on kuvablogi, jossa on vaihtuva bloggaaja. Bloggaajat ovat pääasiassa media-, viestintä- tai markkinointialan ammattilaisia, jotka kertovat kuvin ja tekstein, mitkä asiat heitä ovat inspiroineet viime aikoina työssä ja elämässä.

”Minua inspiroivat jatkuva muutos, raikkaat näkemykset sekä asioiden yksinkertaisuus”, kirjoittaa Ville Kaisla, 33-vuotias yrittäjä sekä suunnittelija Turusta. Hän on mobiilipalveluihin erikoistuneen Taisteen suunnittelujohtaja sekä yksi perustajista. Kaisla aloitti työuransa 17-vuotiaana lukion ohella, jolloin hän teki iltaisin etätöitä digitoimistolle Helsinkiin. Ensimmäisen oman yrityksensä Kaisla perusti vuonna 2000 ja Taisteen vuonna 2009.

”Käyn jatkuvaa taistelua vapaa-ajan sekä työn tasapainon suhteen ja uskonkin, että yrittäjyys ilman muita luovia harrastuksia sekä rakkaita ihmisiä ympärillä saattaisi viedä liikaa mukanaan.  Siksi koenkin tärkeänä kyseenalaistaa riittävän usein kaiken sen, minkä parissa aikaansa viettää, jotta tietää varmasti tekevänsä hyvältä tuntuvia asioita oikealta tuntuvassa järjestyksessä.”

https://www.instagram.com/vkaisla/

Kuvablogi-1_370
Improvisaatioteatteri on parantanut valtavasti kanssakäymisen taitojani sekä rohkeutta hypätä tuntemattomiin tilanteisiin. Kuvassa harjoittelemme kokoillan esitystä, jonka juoni sekä hahmot on tarkoitus luoda täysin tyhjästä.
Kuvablogi-2_370
Mökki on se paikka, jonne työasiat eivät pääse. Nukun monesti saunatuvassa ikkuna auki, jotta meren kohina pääsee ääniraidaksi unieni taustalle. En nuku missään muualla niin syvää unta.
Kuvablogi-3_370
Minttu. Elämäni rakkaus.
Kuvablogi-4_370
Mitä oudomman taidenäyttelyn kohtaan, sitä vakuuttuneempi olen siitä, miten vähän vielä ymmärrän mistään. Mintun ottama kuva minusta Witte de Within nykytaiteen museossa Rotterdamissa.
Kuvablogi-5_370
Musiikin kuuntelu sekä soittaminen ovat toimineet minulle arjen terapiana jo ennen kuin ymmärsin niiden olevan juuri sitä. Kuvassa bänditoverini Johannes sekä Ville.
Kuvablogi-6_370
Suomen rakennetussa maisemassa masentaa eniten mielikuvituksettomuus ja liian varmat valinnat. Se vahvistaa tosin innostuneisuuttani kaikkea kokeilevampaa arkkitehtuuria kohtaan. Kuvassa Viljo Revellin vuonna 1962 suunnittelema KOP-kolmio, jossa Taisteen Turun toimistomme sijaitsee.
Kuvablogi-7_370
Ruoanlaitossa pätee samat säännöt kuin hyvässä palvelusuunnittelussa: tee nopeita kokeiluja, testaa kohderyhmällä riittävän usein ja kehitä tämän tiedon valossa eteenpäin.
Kuvablogi-8_370
Mitä kauempana osa ystävistäsi on siitä, mitä teet päivittäin työksesi, sitä moniulotteisempia keskusteluja voit heidän kanssaan käydä. Kuvassa hyvä ystäväni Henri, jonka kanssa keskustelemme usein siitä, mikä ylipäänsä on merkityksellistä.
Kuvablogi-9_370
Hyvä työpaikka tarkoittaa minulle merkityksellisiä asiakasprojekteja, mahtavia työkavereita sekä viihtyisää työympäristöä. Se on yhdistelmä, jota haluan ja jaksan kehittää. Kuvassa UX-suunnittelijamme sekä hyvä ystäväni Valtteri Taisteen uudella toimistolla.
Kuvablogi-10_370
Luonnon eri muodot sekä loputtomat väriyhdistelmät ovat jotain sellaista, mistä ei vain voi saada tarpeekseen. Kuvassa veljeni Iro sekä avopuolisonsa Salla, jotka sattumalta sulivat osaksi maaperää Islannissa.
Kuvablogi-11_370
Valon sekä varjon avulla pinnat hahmottuvat katsojalleen ja muodot tulevat kolmiulotteisiksi. Aihe, jonka parissa jaksan kokeilla niin kodin valaistusta kuin palvelun käyttöliittymää suunniteltaessa. Kuvassa Foscarinin Big Bang -valaisin.
Kuvablogi-12_370
Keittiöpsykologiasessiot äitini kanssa ovat mittaamattoman tärkeitä. Äidiltäni olen oppinut paljon huolellisuudesta, asioiden loppuun asti viemisestä ja toivottavasti riittävästi kotiaskareista sekä asioiden puhtaana pitämisestä.
Kuvablogi-13_370
Isä auttaa aina kun tarve on. Isältäni olen oppinut yrittäjähenkisyyden, tee-se-itse -mentaliteetin sekä sen, mitä pyyteettömyys tarkoittaa.
Päivämäärä: 14.4.2016 
Teema: Ihmiset
Teksti: Ville Kaisla
Kuvat: Ville Kaisla