Entisessä mediamaailmassa printtilehdellä tai television uutislähetyksillä oli pysyvä paikka kuluttajan elämässä. Nyt mediatalojen haasteena on löytää kuluttajan arjesta digitaaliselle tarjonnalle pysyvä paikka. Siksi Kauppalehdenkin tavoite on osallistua entistä vahvemmin kahvipöytäkeskusteluissa ja sosiaalisessa mediassa puheenaiheiksi nouseviin ilmiöihin. Uusien näkökulmien ja eri kanavien avulla kiinnostavimpia aiheita on mahdollista pitää esillä jopa viikkoja.
- Aiomme muun muassa hyödyntää toimituksellista työtä uudella tavalla netissä esimerkiksi esitystapaa muuttamalla tai tuomalla sisältöä aivan uuteen kontekstiin, kuvaa Tuomela.
- Journalismi on edelleen Kauppalehden ydin. Tehtäväni on miettiä, miten se tullaan tarjoamaan kiinnostavammin ja tehokkaammin. Onko esimerkiksi uutisen otsikko hakukoneystävällinen ja miten uutinen paketoidaan, jos tavoitellaan jaettavuutta sosiaalisessa mediassa?
Kasvua haetaan hyvin tehdyllä ja tarjoillulla sisällöllä
Growth hackerin työ on nimensä mukaisesti liiketoiminnallisen kasvun hakemista. Tuomelan mielestä kasvua on haettava houkuttelemalla Kauppalehden brändin piiriin uusia yleisöjä.
- Näitä etsin kokeilemalla, analysoimalla, houkuttelemalla ja haastamalla.
Apuna työssään Tuomelalla on Kauppalehden verkkosivujen anonyymi kävijädata. Sivustolla kävijöistä saadaan anonyymia web-analytiikkaa, kuten vierailun kesto, sisällölliset valinnat ja niiden jakamisen tiedot. Lisäksi analytiikka kertoo muun muassa, miltä sivustolta ja minkä linkin kautta kävijä siirtyy Kauppalehden sivulle. Tuomela käyttää tätä dataa apunaan analysoidessaan muun muassa lukijoiden käyttäytymistä, selvittäessään millaista sisältöä eri kävijäryhmille tulisi tarjota sekä paikantaessaan tilausjärjestelmän mahdollisia kompastuskiviä, joihin tilauksen tekeminen keskeytyy. Data on hänelle työkalu, jonka avulla hän voi selvittää, mitä on tehty oikein, mitä havainnoista voi oppia ja miten Kauppalehden tulisi toimia jatkossa.
- Datan hyödyntämisen päätavoitteena on vastata yhä paremmin Kauppalehden lukijoiden tarpeisiin ja tuottaa heille palveluita, joista on heille oikeasti hyötyä.
- Aiomme testata uusia toimintamalleja. Tärkeää on, että testauksetkin perustuvat dataan eivätkä mutuun, Tuomela tähdentää.