Alma Media > Mainostajat > Alma Median hinnat ja aineisto-ohjeet > Tapetti (Kotikokki)

Tapetti (Kotikokki)

Tekniset ohjeet dynaaminen tapetti Kotikokki:
Esimerkkikuva: tapetti + ei läpinäkyvä paraati

Esimerkkikuva: tapetti + läpinäkyvä paraati

Koko: 1600×1200 px
Kilotavuraja: 300kt
Tiedostomuodot jpg, png, gif, HTML5 (zip) tai kolmannen osapuolen tagi.

Tapetti keskitetään sivulle ja lukitaan sisällön ympärille, jolloin tapetti näkyy koko ajan sivua selatessa. Dynaaminen tapetti voi toistua vain kerran. Tapetti ja siihen liittyvä paraati asemoidaan sivulle seuraavasti: Sivun yläosassa on 153 px korkea navigaatio- ja hakupalkkialue, jonka alapuolelle paraati sijoittuu. Tapettia näkyy sisällön vasemmalla puolella 265 px, sisältöalue peittää seuraavat 1070 px, oikealla puolella tapettia näkyy 265 px. 1600 pikselin ulkopuolelle menevälle alueelle voi laittaa taustavärin, ilmoita hex-koodi aineistotoimituksen yhteydessä. Emme suosittele jättämään valkoista aluetta tapetin keskelle.

Dynaamisen tapetin toteutuksen tulee olla rauhallinen. Kaiken animaation olisi hyvä loppua noin 5 sekunnin kuluttua. Käyttäjiltä on tullut runsaasti negatiivista palautetta jatkuvaa liikettä sisältävistä mainoksista, he kokevat jatkuvan liikkeen / animaation häiritsevänä. Kotikokki pidättää itsellään oikeuden olla hyväksymättä dynaamista tapettia, jonka katsotaan häiritsevän käyttäjäkokemusta.

Dynaamisen tapetin kanssa yhdessä paraatipaikan aineisto tulee toimittaa erillisenä aineistona. Jos kampanjassa on tarkoitus näyttää useampaa aineistoa rotaatiossa, ole yhteydessä mediamainonta@almamedia.fi.

Vinkkejä toteutukseen:
Mainoksen ydinviesti tai kehote tulee sijoittaa paraatipaikan yhteyteen. Ydinviestiä tukeva viesti kannattaa sijoittaa tapetin yläosaan lähelle sisällön reunaa, sillä pienemmillä näyttöresoluutioilla osa tapetista saattaa jäädä piiloon. Se, kuinka paljon tapettia näkyy, riippuu kävijän näytön leveydestä. Jos kävijällä on kovin pieni näyttö, niin tapetti ei välttämättä näy lainkaan tai näkyy vain osittain. Tästä syystä tapetissa kannattaa suosia jotain toistuvaa kuvaa, jonka ymmärrettävyys ei kärsi erilaisista näyttöjen leveyksistä. Mobiililaitteilla tapetti ja sen kanssa myyty paraatipaikka ei näy lainkaan.

Huomioithan aineiston toimituksessa seuraavat asiat:
Tapetit tulee toimittaa 5 arkipäivää ennen kampanjan alkua osoitteeseen mediamainonta@almamedia.fi
Ilmoita URL, johon klikistä ohjataan
Mahdollinen taustaväri ilmoitettava aineistotoimituksen yhteydessä hex-koodina (esim. #ffffff).