Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Almanova osti Bonnierin ja Proventuksen omistamat Alma Median osakkeet blokkikaupalla; Alma Mediasta Almanovan tytäryhtiö

Almanova osti Bonnierin ja Proventuksen omistamat Alma Median osakkeet blokkikaupalla; Alma Mediasta Almanovan tytäryhtiö

ALMANOVA OYJ   PÖRSSITIEDOTE    3.11.2005 KLO 9.00       1 (1)
 
 
ALMANOVA OSTI BONNIERIN JA PROVENTUKSEN OMISTAMAT ALMA MEDIAN OSAKKEET BLOKKIKAUPALLA; ALMA MEDIASTA ALMANOVAN TYTÄRYHTIÖ
 
Almanova Oyj:n sekä Bonnier & Bonnier AB:n ja Proventus Industrier AB:n välinen 4.3.2005 allekirjoitettu sopimus yhteensä 13.114.380 Alma Media Oyj:n I-sarjan osakkeen ja 13.006.588 II-sarjan osakkeen hankkimisesta Bonnierilta ja Proventukselta toteutui 2.11.2005 blokkikaupalla Helsingin Pörssissä. Kaupan jälkeen Almanova omistaa 52,7 % Alma Median osakkeista. Omistusosuus vastaa 52,7 %:n äänivaltaosuutta.
 
Kaupan myötä Alma Mediasta tuli Almanovan tytäryhtiö.

Almanovan ja Alma Median sulautuminen pannaan täytäntöön 7.11.2005. Alma Median osakkeenomistajat saavat sulautumisessa sulautumisvastikkeena seitsemän (7) Almanovan osaketta kolmea (3) Alma Median I-sarjan osaketta kohden ja kaksi (2) Almanovan osaketta yhtä (1) Alma Median II-sarjan osaketta kohden Almanovan ja Alma Median tekemän sulautumissuunnitelman mukaisesti. Siltä osin kuin Alma Median osakkeenomistajan osakeomistus I-sarjan osalta ei ole jaollinen kolmella, maksetaan sulautumisvastikkeena suurimman kolmella jaollisen osakemäärän ylittävältä osalta 14,00 euroa osakkeelta rahassa. Sulautumisessa Alma Median varat ja velat siirtyvät Almanovalle, minkä jälkeen Alma Media purkautuu. Almanova ottaa nimekseen Alma Media Oyj. Yhtiön liiketoiminta muodostuu nykyisen Alma Median liiketoiminnasta.
 
Alma Median osakkeiden osalta viimeinen kaupankäyntipäivä Helsingin Pörssissä on perjantai 4.11.2005. Almanovan listaus Helsingin Pörssin Päälistalla alkaa 7.11.2005.
 
 
ALMANOVA OYJ
c/o Alma Media Oyj
Eteläesplanadi 20, 00130 Helsinki
 
 
JAKELU: Helsingin Pörssi, keskeiset mediat
 

  • Julkaistu: 3.11.2005, 10:00
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli