Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Median toimitusjohtaja vaihtuu

Alma Median toimitusjohtaja vaihtuu

ALMA MEDIA OYJ PÖRSSITIEDOTE 31.3.2005 KLO 9.30    1 (1)
 
ALMA MEDIAN TOIMITUSJOHTAJA VAIHTUU
 
Alma Median toimitusjohtajan tehtävät siirtyvät Juho Lipsaselta kauppatieteiden maisteri Kai Telanteelle (41) 1.4.2005 alkaen. Juho Lipsanen jatkaa erityistehtävissä vireillä olevan Broadcasting-divisioonan irrottamiseen tähtäävän yritysjärjestelyn loppuun saattamiseksi 30.9.2005 saakka.
 
Toimitusjohtajan vaihdos liittyy meneillään olevan yritysjärjestelyyn, jossa Alma Median liiketoiminta painottuu lehtien kustantamiseen.
 
– Schibsted ASA:n julkinen ostotarjous johti lopulta tilanteeseen, jossa Alma Median omat kansainvälistymisvaihtoehdot eivät voineet toteutua. Suurin työ Broadcasting-divisioonan myynnissä ja järjestelyssä on tehty. Uudesta Alma Mediasta on kehitettävissä vahva, pääosin kotimaisissa käsissä oleva kustannusyhtiö. Olin sitoutunut kokonaisuuden kehittämiseen kansainväliseksi. Nyt tässä tilanteessa, kun yhtiön strategia muuttuu, minulla on luonnikas risteyskohta hakeutua muihin tehtäviin, Juho Lipsanen sanoo.
 
Hallituksen puheenjohtaja Kari Stadigh toteaa, että hän on tyytyväinen Alma Median tekemään tuloskäänteeseen, yrityksen johtamiskulttuurin muutokseen ja omistaja-arvon kehittymiseen meneillään olevassa yritysjärjestelyssä. – Ratkaisuun on päädytty tilanteessa, jossa kansainväliset haasteet pienentyivät. Kiitän häntä hänen merkittävästä panoksestaan Alma Median kehittämiseksi, Kari Stadigh jatkaa.
 
Huhtikuun alussa aloittava uusi toimitusjohtaja Kai Telanne sanoo, että uusi Alma Media on taloudellisesti hyvässä kunnossa, sen tuotteilla on vahva markkina-asema sekä hyvä kehitysvauhti uusissa toiminnoissa. Maakunta-, paikallis- ja ilmaisjakelulehdillä on vahva lukijapeitto omilla alueillaan. Iltalehti on matkalla kohti markkinajohtajuutta. Kauppalehti on taloudellisen informaation johtava brändi, joka osaa monimediaisen toiminnan. Luokitellut internetmarkkinapaikat ovat alansa edelläkävijöitä ja kansainvälistyvä osa yhtiötä.
 
Kai Telanne on toiminut Kustannus Oy Aamulehden toimitusjohtaja vuosina 2001-2005. Sitä ennen hän toimi yhtiön varatoimitusjohtajana 2000-2001 ja useissa muissa tehtävissä Kustannus Oy Aamulehdessä ja Suomen Paikallissanomat Oy:ssä.
 
ALMA MEDIA OYJ

Terhi Lambert
tiedotuspäällikkö
 
JAKELU: Helsingin Pörssi, keskeiset mediat
 
Lisätietoja:
 
Kai Telanne, Alma Media Oyj:n toimitusjohtaja 1.4.2005 alkaen, puhelin (03) 266 6461
Juho Lipsanen, Alma Media Oyj:n toimitusjohtaja 31.3.2005 saakka, puhelin (09) 507 8715
 
Kai Telanteen kuva ja CV-tiedot osoitteessa http://www.almamedia.fi/konsernijohto
  • Julkaistu: 31.3.2005, 11:30
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli