Alma Media > Tiedotteet > Pörssitiedote > Alma Media ulkoistaa pääosan perustietotekniikastaan Fujitsulle

Alma Media ulkoistaa pääosan perustietotekniikastaan Fujitsulle

ALMA MEDIA OYJ                  PÖRSSITIEDOTE 2.9.2004 KLO 13.30
 
ALMA MEDIA ULKOISTAA PÄÄOSAN PERUSTIETOTEKNIIKASTAAN FUJITSULLE
 
Alma Media Oyj ja Fujitsu Services Oy ovat allekirjoittaneet esisopimuksen, jonka perusteella pääosa Alma Median perustietotekniikan toiminnoista siirtyy Fujitsun hoidettavaksi joulukuun alusta lukien. Alma Median liiketoiminnan kannalta keskeiset sovellukset ja sovellusosaajat eivät ole järjestelyn piirissä. Järjestelyllä ei ole vaikutusta Alma Median kuluvan vuoden tulokseen.
 
Alma Media Oyj ja Fujitsu Services Oy ovat allekirjoittaneet tänään esisopimuksen, jonka perusteella Alma Media ulkoistaa työasema- ja käytettävyyspalvelunsa Helsingin seudulla ja Pirkanmaalla Fujitsulle. Liiketoimintakauppa koskee yhteensä noin 2000 työaseman tukitoimintoja ja 250 palvelimen käyttöpalveluita. Järjestelyn yhteydessä Alma Mediasta siirtyy Fujitsun palvelukseen  arviolta yhteensä 26 it-alan ammattilaista. Siirtyvä henkilöstö on tällä hetkellä pääosin MTV Oy:n, Aamulehden, Kauppalehden, Iltalehden ja Alma Media Interactiven palveluksessa. Järjestelyllä ei ole tulosvaikutusta Alma Median -konsernin kuluvan vuoden tulokseen.
 
Alma Median ICT-toiminnoista vastaavan johtaja Raimo Mäkilän mukaan järjestelyllä haetaan pitkän aikavälin etuja. Alma Median keskeistä liiketoimintaa on sisällöntuotanto ja erilaisten sisältöpalvelujen tarjoaminen asiakkaille. Ulkoistamalla  tietotekniikan perusinfrastruktuurin keskitymme selkeämmin ydinliiketoimintaan ja samalla varmistamme ICT-palveluiden saatavuuden kaikissa olosuhteissa ja sen, että meillä on konsernissa käytössämme aina alan viimeinen tekniikka. Järjestely ei koske liiketoiminnallemme keskeisiä sovelluksia eikä niiden ylläpitoon ja kehitykseen osallistuvia henkilöitä.
 
– Kysymys on osaamisen varmistamisesta ja paremmasta resurssien allokoinnista ja nykyistä tehokkaammasta riskien ja kustannusten hallinnasta, Mäkilä sanoo. Mäkilän mukaan kumppaniksi valitulla Fujitsulla on vahvat näytöt vastaavista menestyksellisesti toteutetuista ulkoistuksista. Uskon ratkaisun olevan erittäin onnistunut Alma Median ja Fujitsun, sekä Fujitsuun siirtyvän henkilöstön kannalta.
 

 

 
  • Julkaistu: 2.9.2004, 15:30
  • Kategoria: Pörssitiedote, Tiedotteet

Jaa artikkeli